Sunday, February 28, 2016

Bare with it

Start last week aku dah pindahkan barang aku include PC ke new office. Agak sunyi jugaklah new workplace ni sebab hanya ada aku dan bos aku je kat tingkat atas. Tengah tunggu others colleague will join us. Tapi tetap rasa tak best macam duk korporat kot. Well it's ok, hadap jelah kan. Ada kerja pun dah bersyukur, masih ramai lagi job hunter kat luar nak kerja kan. 

Nampaknya takde lah aku nak "say goodbye" sangat kat penerbitan korporat ni because we bring it here too. Teheee Tiba-tiba tak tau nak rasa gembira ke sedih pulak. haha I tell you, memang kecelaruan emosi betulkan. Others part, aku rasa seronok jugak because my 6 years experience masih boleh digunapakai but in othes hand rasa macam mampu ke aku and boss doing all the work load. Because, selain dari penerbitan korporat, kami akan handle penerbitan ilmiah also (editorial part, proof read etc) and also doing some marketing job, tolong support others staff members. Now i think, this is a crazy task! Kerja penerbitan sendiri pun not an easy job to do dan ditambah dengan others work load, soooooooooooo nak tak nak kena lah hadap kan. Demi Allah. Semoga kerja ni mendapat keberkatan dan dipermudahkan. Kalau pun apa yang dilakukan tidak nampak di mata orang atas, asal ikhlas, Insya Allah, ganjaran pada esok hari.

Cuma sekarang nak cakap yang aku laparrrrrrrr. HAHA Tadi on call dengan Zan, tak sedar dah masuk lunch hours. Then turun nak cari makanan, terbeli pulak keropok lekor yang keras. Sakit gigi nak kunyah oii. 

Now, aku skroll hp tertengok gambar makanan. Memang mengundang betull. 

My breakfast 
Lunch for my and colleague farewell. Terliur gila tengok gulai daging ni hah. Teringat lagi kesedapannya dengan kuih yang pekat.
Lunch last week with colleague. Damm good. Tadi rasa terpanggil je nak tapau kat kedai ni tapi cepat-cepat kaki melangkah. Once rice a day pleaseeee. Tadikan dah breakfast nasi. hahhaa

Lunch last week. Makan free sebab ada seminar. Aku suka apa-apa aje masakan kalau melibatkan daging.



Ok, now sambung semula kunyah keropok yang keras gila bak hang! RM2 je pun tapi keropok baru makan 2 batang dah terasa gigi tegoyang. haha


Till then.

 

THANK YOU FOR READING THIS!

6 comments:

  1. tertelan air liur tengok semua lauk huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. sendiri tgk semula gmbar pun leh terliur jugak. haha

      Delete
  2. alamak...teliur la pulak masakan kelantan...huhuhu. kena balik nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, kesian hah org duk oversea tgk...blik nanti pulun mkn.

      Delete
  3. gigi tegoyang tu klaka... hehehe
    menggiurkan laaa budu itu... mak xley tahan... walaupun org nogoghi... ai iz hantu budu.. bahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun org kelantan, i is hantu cencaluk. kalau ada cencaluk, budu kalah k. haha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...