Sunday, February 14, 2016

7 oz ++ ebm. Now thinking....

So, today is my 1st day kat opis after long holiday last week. Actually takde pi makan angin kat mana-mana pun, tapi terpaksa jugak ambik cuti CNY seminggu. Hari ahad kena cuti sebab pekeliling tempat kerja diwajibkan semua staff cuti untuk elak pembaziran elektrik. Then hari Rabu dan khamis sepatutnya aku keje tapi kena cuti sebab whole family tak sihat, termasuk my mum. Siapa nak urus anak-anak kan, dengan makan minum mereka. So aku terpaksa ambik emergancy leave. 

Actually ada cerita about taking emergancy leave ni tapi nantilah dulu. I am not in mood to talk about that. Ada benda lain lagi mengganggu fikiran hari ni. Salah satunya ialah, i see the new chart for restructuring at workplace yang turut libatkan aku. When i see it, aku tak tau nak ketawa ke nak nangis. It is because my job will turn 360 degress. Totally i will do something new after this. Feel a little bit sad and at the same time quit excited to learn new thing. Will see what happen after this. After i got the confirmation letter, i will blog about this. For time being, wat lek wat pis sudaaaaa! hahaha
*walaupun dalam hati, hanya tuhan saja yang tau*

Anyway, aku agak excited jugak today because Miss B produce so many milk today. Terkejut ok. Before 11pm, Miss B dah bengkak and sampai lencun baju hah. Rasanya almost 2 months kot aku dah tak bawak beg EBM ke office. Because setiap kali nak marmet, milk tak produce banyak pun. Pernah share before this the whole story. 

So now, aku recall semula what i have done and ate sampai boleh produce milk sebegitu banyak. Hurmmmm. Nak kata mood happy melampau, tidak jugak because too many thing jugak yang aku fikirkan sampai nak stress gitu. Malam tadi aku makan nasi macam biasa, cuma lauk kari (which is lama gila tak makan kari), then this morning breakfast with nasi lemak. Sebab makan nasi lemak ke? Ok, esok i will repeat again makan nasi lemak. Mana tau kan?


5 minute marmet and i got this.

 Not bad kan? Hope masih ada rezeki Irfan untuk aku continue marmet for ebm stock. Masih rajin lagi ni. hehe

My beloved family. Anak-anak muka serius pasal demam, include me. Zan je tak dijangkiti, so happy la dia nak selfie.


Well, that is all for today. 
Till then.







THANK YOU FOR READING THIS!

3 comments:

  1. Hai dear, boleh dapat rasa you tak berapa selesa dengan work place you ye hana...hmmmm yes what peace what relaks je...bagus hana marmet...byk betul hasil...wowww

    ReplyDelete
  2. Agaknya sebab makan nasik malam dan pagi kot..harap2 banyak la lepas ni..kenyang baby..

    ReplyDelete
  3. lamanya tak merasa..btw, ciknaa pun suka guna JJ storage bag tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...