Thursday, June 18, 2015

REZEKI TANPA DIDUGA

Salam Ramadan uolls. hehe

Pagi-pagi satu Ramadan dah diuji. Keluar nak datang kerja pagi tadi tengok tayar kereta belakang takde angin, totally kempis. Malam tadi tayar terpijat paku besar. Memang bajet balik kerja petang ni nak pi cabut then tampal tayar. Manalah tau angin still keluar jugak kan even tak cabut paku tu. Zan baru sampai pukul 5 pagi tadi, terus aku mintak dia hantar pi keje pagi tadi. Kalau tak, mau aku cuti lagi hari ni. Dahlah semalam cuti, takkan hari ni nak cuti. Dahlah baru lapor diri last week. Eee dasar pekerja apa entah! HAHA

Agak mengganggu mood jugaklah pagi-pagi dah ada masalah. Tapi tiba je kat opis tengok longgokan surat atas meja. Bukak satu-satu, terus rasa nak melompat sampai pecah bumbung bangunan. haha

Satunya, permohonan aku untuk kenaikan gaji diluluskan. YEAYYYY!! bukan satu tangga kenaikan, siap dia orang bagi 2 tangga terus. Ya allah, alhamdulillah. Rezeki baby. Selepas diuji macam-macam awal tahun, sekarang dah nampak satu-satu rezeki masuk. Terima kasih ya Allah.



Then, bukak lagi satu sampul kecik dapat kelulusan pengecualian daripada kena attend semula exam perkhidmatan, kursus pengesahan jawatan bla bla bla. Ya Allah syukurnyaa. Kalau tak masak la nak study semula untuk prepare ambik exam, pastu nak kena tinggalkan baby pulak kalau kena attend kursus berhari-hari kan. Nasib kat sini terima surat permohonan pengecualian dan sambung perkhidmatan aku. So dah tak payah pening fikir benda-benda tu lagi.

Then bukak pulak satu sampul surat besar. Medical check up hari tu dapat claim. Dan akan diproses secepat mungkin. Phewww tengah pokai ni banyak pakai duit nak pindah haritu. Ingatkan dah tak dapat claim.

Akhir sekali bukak e-Mel, baca pekeliling dari HR pulak. Gila happy! Sepanjang bulan Ramadan, start ahad hingga rabu dapat balik pukul 4 petang, then hari Khamis dapat balik pukul 3 petang. Yahuuuu! Aku dah jenuh fikir kalau balik pukul 5 tiap hari, sampai kat rumah je dah pukul 6 lebih, memang takde tolong mak aku masak apa-apa la. Kesian pulak dia nak handle Naurah lagi, nak sediakan makanan berbuka lagi, mana nak jahit baju lagi.




Ya Allah, lega gila rasa.


Sekian, 1 Ramadan saya.


Till then.




THANK YOU FOR READING THIS!

9 comments:

  1. oiiii dh balik keje kat kg ehh???

    ReplyDelete
  2. bestnya bulan puasa dpt balik awal....btw..tahniah dpt kenaikan gaji...:)

    ReplyDelete
  3. rezeki ramadhan ni hana.. rezeki adik baby jugak kot :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..awalnya balik..tqah stil balik 5 lebih..hahaha

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. rezeki berlipat ganda di bulan Ramadhan..

    ReplyDelete
  6. tahniah. semoga urusan semua di permudahkan. tak sabar nak tngok adik naurah. hehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.

    hello hello hana. lama tak jenguk sini. naurah nak dapat adik dah ke?
    tahniah sbb keje baru. bab tayar tu, nasib ada zan untuk membantu. kesian mak buyung

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah rezeki baby kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...