Wednesday, April 29, 2015

Azam tahun baharu 2015 sudah tercapai!

Aku tengah buntu ni. Banyak benda pending yang urgent kena uruskan tapi macam stuck tak tau nak mula dari mana. Supposed this great news make me super duper happy kan, tiba-tiba macam sebak lak. Don't know why, hormon pregnant barangkali. Nak mula dari mana eh cerita ni..

But currently aku baru siapkan surat ni...





Bukanlah nak jadi SAHM (how i wish) tapi berhijrah ke tempat kelahiran. Actually agak sedihlah nak taip entry ni, so i make it short. Laterlah story panjang-panjang. Cuma sekarang ni banyak benda yang ada dalam kepala.

1. Prepare resignation letter.

2. Reply letter of acceptance and recognition kat tempat kerja baru. (Boleh tak rasa sebak nak hantar surat ni??? Pelik)

3. Sediakan surat cancel loan rumah. (later cerita why i choose not to have that house)

4. Cari lori sewa untuk pindahkan barang. (Gila mahal lori sewa! T_T)

5. Deal with the lawyer (house developer).

6. Kena buat medical check up  / mati setem / angkat sumpah etc (for sake of new work. again. sigh)

7. Looking for sijil kelahiran. (boleh aku lupa letak kat mana??? ni kalau tak jumpa, kena g mahkamah ke apa ni? gggrrrrr)

8. Doing house chores (packing semula barang-barang. Penat k!)

9. Settle all the work in one month. (paling kritikal harap cepatlah settle kan laporan tahunan 2014. Aku suka buat laporan tahunan more than uruskan magazine. tehee)

10. Prepare work checklist untuk staf baru (hope they can find the new one as soon as possible to take my place. Sedihlah biarkan dia orang bekerja berdua. Dahlah bos aku mudah kena darah tinggi, nanti dia buat kerja sorang-sorang lagi tension. Time aku ada yang tolong sikit-sikit ni pun dah buat dia sedia tension. Nanti sorang-sorang nak buat kerja publication, deal with people, follow up untuk dapatkan bahan-bahan penerbitan ect macam manalah agakya. Make me sad so much.)


Rasa penat dan stress sangat sebab this is unexpected news setelah hati aku betul-betul redha yang aku taknak fikir dah pasal kerja ni memandangkan interview since Januari baru sekarang tau result. Lama gila kot. Aku macam dah pasrah je maybe tak dapat then mula fokus untuk decoration rumah baru. 

Ikutkan nak lapor diri lambat lagi kat tempat kerja baru, biar cool down settle semua keje tapi kalau lapor diri lambat sangat like bulan Julai something, nanti awal Ogos aku dah bersalin pulak. Tak best pulak masuk kerja kat tempat baru, lagi nak cuti 2 or 3 month ambik maternity leave kan.

So, take it slowly hana. Everything will be fine. *take a deep breathe*

However, at the same time tipulah aku tak gembira kan. Aku rasa bersyukur sangat. Ada sebab kenapa Allah bagi lambat apa yang aku minta. He is the best planner ever. Sesuatu yang berlaku adalah atas kehendak dan izin dari-NYA.


Soooooo....Yes, azam tahun baru 2015 aku dah tercapai! Hunting for a new job kat tempat kelahiran aku. Kelantan of course. For those yang baca entry before this mesti tau kan start Januari this year sampailah bulan Mac hari tu macam-macam dugaan dalam hidup aku. Sampai aku rasa this year is not my year. So sad. 

After got this news and slowly terima dengan hati terbuka, baru rasa sinar baru tahun 2015 dah muncul. haha kemain emotional tau. Dan, after this tak sabar pulak tunggu for the second baby. Enough for this year. That's all i want.



Harap segalanya dipermudahkan. Amin.

 Till then.



THANK YOU FOR READING THIS!

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...