Monday, March 23, 2015

For a while

Miss me? Hahaha skill nak berblog pun macam dah hilang je. Tak tau nak letak tajuk apa, nak mula ayat macam mana. sigh.

2015. Actually this year, start dengan awal tahun till now, aku rasa macam-macam dugaan dan cabaran dah aku tempuh. Manisnya 2015 still belum merasa lagi. After a long unpaid leave, this week minggu kedua aku bekerja. Long story to tell. Later cerita dengan detail. But for now, just wanna share this untuk hidup aku setakat ini.

- 19 weeks 2nd pregnancy. Alahan almost dah takde. This time pun ada alahan yang aku rasa tidak kurang hazab nak hadap. But compare masa Naurah dulu, this time ok banyak. hehe Cuma awal-awal tu aku sangat-sangat stress. Not enjoy macam 1st pregnancy walaupun kena hadap alahan yang teruk. Maafkan ibu, baby. Ibu akan cuba yang terbaik. 

- Naurah lagi 4 month nak masuk 3 years old. Cepatnya masa berlalu. Apa ajelah yang dia tak pandai. Almost sama je dengan budak-budak 2 tahun lebih yang lain. Yang paling mencabar sebab nak uruskan dia sorang-sorang dengan berbadan dua. Dulu masa dia baby, belum jalan mesti rasa tak sabar nak tunggu dia besar, boleh jalan, boleh bercakap, sure jadi geng ibu ni. Memang geng pun, geng borak non-stop. Kadang-kadang penat gak. hehe Normal kot rasa macam tu, nak-nak after office hours. Nak rehat memang tak boleh, ada jelah akal dan helah dia nak ajak keluar pergi taman, ajak borak, ajak main masak-masa sama-sama. As my wish, nak geng sangat kan, memang tak boleh la ibu hilang, ayat dia "Awah nak ibu je". Feeling blessed. 

- Work. Macam biasa, ada waktu busy, ada waktu lapang sikit. But after cuti panjang, aku rasa macam lost sikit dengan kerja. Mood pun kelaut je plus masalah tak settle lagi. Bulan ni or depan macam pokai sikit sebab banyak hari juagk ambk cuti tanpa gaji. Tapi takpelah, demi orang tersayang. I willing to do anything walaupun diri sendiri tak terurus.

- Rumah yang dibeli. Kunci dari tahun lepas dapat tapi diam je kan, takde cerita apa-apa. Blame my hormon. Dengan alahan, dengan banjir yang melanda, dengan kekangan kewangan semua, later story.

Tulah jelah current situation. Dalam kepala takde fikir benda lain dah. All about family. Kalau urusan keluarga going smoothly, baru jiwa akan tenang dan tenteram. But till now, just follow the flow.

Yesterday bawak Naurah tengok wayang. Cerita Cinderella. Macam biasa, mak yang lebih nak tengok cerita tu. Part Frozen pun sekejap aje nak bagi Naurah tengok. The rest cerita Cinderella pun kita dah tau jalan cerita dia macam manakan. But kinda enjoy la tengok Cinderella semalam. Kelakar. 2nd time for Naurah, dia nangis semalam. Takut dengan sound kot. Dulu bawak dia tengok cerita hantu, relaks je. Maybe sebab masuk awal, time lampu masih bukak. Semalam masuk-masuk je dah gelap, bunyi pulak kuat. Iklan ganas-ganas lak tu. Mau dia tak cuak kan. But bolehlah pujuk dia bertahan. End up last-last dia tidur. 








 Yeah, suka sangat lipstik. T_T





 Yesterday. Slim tak i? haha






Till then






THANK YOU FOR READING THIS!

4 comments:

  1. hana.. betulla wani rasa nampak hana kt ecm smlm kan. ms tu hana mcm jalan laju. nk senyum tp hana x perasan. tp x nampak lak naurah

    ReplyDelete
  2. slim sangat!makan banyak2 tau lepas ni..jaga diri!

    ReplyDelete
  3. Naurahhhh.hahahaha.pink sgt tu.

    ReplyDelete
  4. Patut lama xde entry baru...pregnant rupanya..tahniah!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...