Thursday, July 10, 2014

Short update in Ramadhan

Sedih la tak sempat nak update blog. Especially tang progress Naurah. huwaaaa Last year bulan puasa takde busy sangat pun kat opis. This year, kena hantar annual report kat KPM, so we struggle on it. Then, this year aku ada projek baik punya. hehe Tu pun punca busy jugak this year. Haih.

- Projek baik tu, aku menjual makanan kat tempat kerja. kiki So far, income memang best. Baru 5 days dah cecah RM200++. Alhamdulillah rezeki this year. Amin.

- 8 Ramadhan, Naurah genap 2 tahun dalam kalendar hijrah. Beza sangat berpuasa dengan dia ramadhan kali ni dan tahun lepas. This year dia dah cukup besar dan faham balik kerja ibu kena masak, masa berbuka ibu nak makan. So kalau dia tak lapar lagi, dia akan main. Berbanding last year, balik kerja kena main-main dengan dia dlu, nak berbuka pun dia kena joint table. Memang la aku tak kisah tapi lepas tu nak kemas balik dia sepahkan makanan, memang penatttttttttttt. Well this year dh besarkan, so sangat senang ada anak dara. 

- Preparation untuk raya like baju raya, kuih raya dll belum settle. Baju raya aku nak cari jubah je this year. Later cari, simple je. While baju Naurah untuk pagi raya belum cari lagi. Dress raya dia dh ada 5. Sembat aku rembat masa pergi The Mines tempoh hari. Cantik-cantik. Hahah harus la cantik sebab aku yang pilihkan. kiki Baju Melayu hubs memang selalu cari last minute sebab baju melayu bersepahkan, sume kaler pun ada. Hubs jenis tak kisah sangat, plus dia bukan pakai sampai separuh hari pun baju Melayu. Tau pakai lengkap siap sampin untuk pergi sembahyang raya je, lepas tu cepat-cepat tanggalkan. Haih.

- 28 Julai, raya pertama nanti adalah birthday Naurah. Rasa nak celebrate kat kampung, so aku ada called beberapa bakery untuk tempah kek. Malangnya takde sape yang sanggup ambik tempahan, plus jalan nak ke rumah aku tu punyalah hazab gila jem hoi. Patutnya nak ke bandar dalam 30 minit je tapi jem boleh membawak kepada 3,4 jam saja kat jalan raya ok. Memang kalau balik kampung time raya, aku tak pernah ke bandar. So, tengoklah macam mana nanti. Bak kata husband, pergi belajar buat kek tapi sampai sekarang tak pernah buat-buat lagi kat rumah. hahaha Mak is ngeri noks, kang ada sejarah mungkin berulang. Ingat lagi kek birthday Naurah last year, jadi ape? Kesian dia. HAHAHA

- Well sikit progress Naurah. Lately sia suka gila karoake kat rumah. Siap ambik remote astro jadikan mic. Padahal hari-hari ikut BS pergi tadarus kat masjid tapi takde pulak gaya dia ikut mengaji. Confuse aku dibuatnya. Sangat talkative hoiii. Jumpa je aku balik dari kerja, macam-macam benda dia nak report. Satu patah perkataan dia cakap pun aku tak tau. Dia cerita siap angkat tangan tunjuk-tunjuk lagi tau. AKu iyakan je. Hahaha 

Then, selain daripada itu semuanya adalah ok. 

Everything just fine and good.


Salam Ramadhan.



Till then.






THANK YOU FOR READING THIS!

1 comment:

  1. good girl naurah kalau bella time kita berbuka tu la nak buat perangai balik keje still kena df dia dulu baru leh masak hoiii :( redhooo kahkah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...