Tuesday, June 3, 2014

Rainy day and rambling here

Wah, tajuk nak BI aje tapi point BM kan? haha Sebenarnya tajuk dalam BI ni bunyi best je kan. Kalaulah aku pandai buat ayat dalam BI macam lisa (yes, u lisa! sebab tu i suka baca blog u, english u mudah difahami and your writing funny and sexy too. AHAHA) kan best. Hahaha mengarut kan? Practise hana~~

Start awal pagi tadi cuaca kat sini hujan, mendung serta diikuti kilat dan guruh. Nak bangun pagi tadi punyalah malasnyaaaaa. Rasa nak cuti je rini but since banyak lagi kerja tak settle, cannot. Pagi tadi ada kilat kot, takutnya lahai nak pergi dapur. Sebab cermin dapur macam transparent gitu, so boleh nampak la kilauan kilat diiukuti dengan guruh. Sedap aje tengok dua beranak golek-golek tidur.

Owh, ya, my hubster lobster, flower boy was coming home last night. Will off from work till sunday. Weeeeeeeee~~~~ So, hari ni till friday, tinggallah Naurah dengan ayah dia. Memang tak hantar ke BS sebab ayah dia tak bagi, nak jaga and main-main dengan anak. Before this pernah je ayah dia cuti hari aku kerja and jaga Naurah. Memang boleh diharap. Kalau dia balik pun memang kerja-kerja menjaga Naurah dia akan take over. Daripada mandikan, basuhkkan poo poo, tukar pampers, bagi makan, semualah dia take over. Bagi dia peluang la kan merasa sume tu then Naurah pun bolehlah manja-manja dengan ayah dia.

Well, since this morning hujankan till now, aku macam perasan je kalau hubs cuti lama about one week macam tu, mesti time tu musim hujan. Like banjir besar kat Pahang baru-baru ni, pun hubs ada jugak, cuti lama. This time pun sama tapi harap tak banjirlah, cuma hujan je taknak bagi membahang sangat kan di siang hari. wah, tiba-tiba kepulangan husbter macam membawa rahmat gitewww.. kahkah *lol*


Seriuosly, aku rasa cukup penat dengan kerja office. Actually, kerja tak complicated pun tapi nak berurusan dengan orang yang macam-macam ragam tu rasa macam *makemesick* . Aku macam fikir, kenapa la jawatan pegawai dapat kat orang yang macam tak layak jadi pegawai, kenapalah suka bagi alasan bila suruh buat kerja, padahal setiap orang ada joblist kerja masing-masing kot kena buat. Kalau taknak buat kerja, berhenti jelah kan. Masih ramai lagi yang nakkan kerja tu. And, in my head, there is a lot more question, why? why? why? Its make me stress to the max! tak sabar tunggu bos masuk, she definitely, know how to deal with all those people.


 My booster.

Minah kerinting suka pisang yang amat and anggur her 2nd fav fruit, kiwi be no.3. Rambut tu kalau lepas mandi susah sangat nak bagi ibu sikat,.Nak ikat apatah lagi. So, keluar rumah dengan tak sabar-sabar, sepit jelah rambut nampak lah senonoh sikit. T_T




Till then.
Bored here.






THANK YOU FOR READING THIS!

2 comments:

  1. yatt yatt blaja ni pon penat mnghadap org.. lagi la kerja kan kak..huhu

    ReplyDelete
  2. hoi..jgn mcm2 haha.ramai lg yg sdp inglissnye. aku ni broken je..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...