Wednesday, May 14, 2014

To Pekan With Curly Girl

Hari ni kerja rasa macam hari Isnin je. Semalam Pahang cuti Hari Wesak and im sure ada beberapa negeri pun ambik cuti wesak kan. This month penuh dengan cuti. Mula-mula start 1 Mei hari pekerja, then last week Pahang also cuti on wednesday sebab cuti Hol Day of Pahang. Tapi tak sempat ke mana-mana, hubster is busy with work. Fine. :-(

So semalam bosan kat rumah plus Naurah baru bangun tidur around 4pm, kesian pulak kat dia, celik mata je, gegar pintu grill panggil kawan dia, nama Piya (also si rambut kerinting. hiksss). Nowaday Naurah suka sangat ajak naik kereta. Asal celik mata je, kalau bosan dalam rumah, dia ajak jalan-jalan.

"jom-jom, naik ete (kereta)"

"alan-alan nak? naik ete."  ajak maknya jalan-jalan naik kereta okay. Macamkan dia yang bawak kereta tu.

Pantang nampak ibu dia salin baju, terus tanya, 

"nak g alan? naik ete? yeayyy!!"

Kahkah padahal salin baju sebab nak buang sampah kat luar je kot. lol

FYI, kat Pekan ada bandar tau. Hari tu masa balik dari Pulau Tioman, memang lalu kat bandar Pekan, tengok Muzium Sultan Abu Bakar macam cantik je. Boleh la bawak Naurah berlari-lari atas rumput hijau tu. Dari rumah nak ke bandar Pekan tu around 40 min. Agak jauh jugak. Tapi nak taknak kenalah biasakan diri jalan ke Pekan tu sebab next year tempat kerja akan pindah ke Pekan. T_T sangat tak best, sebab jauh. 

Lets picture tell the story.

Bangunan muzium Sultan Abu Bakar.  Nice place kalau nak ambik gambar kahwin.

Landskap depan muzium tu ada arca animal yang diperbuat dari kayu. lawa.












 
Bangau yang diperbuat dari kayu. That was too nice. Naurah geram je nak pi main air tu. So memang tak boleh lepaskan dia nak posing depan bangau ni.


Elephant material from iron.
 
pose sambil hingus meleleh. HAHA
OMG, rambut si kerinting ni. hahaa

Her fav one. selain dari kereta, bus, lorry.

Pitty her. Asyik cakap nak naik je. Sebenarnya mula-mula letak dia atas sayap airplane tu, kemain excited tapi belum sempat snap, guard kat situ larang tak boleh letak. Ala, macam boleh patah sayap besi tu bila letak budak kecik, ringan je kot. hehehe


Lepas pusing sekejap kat situ, singgah kat Dataran River Front untuk makan. Macam tak banyak pun makanan best. Yang ada steambot, nasi lemak, rojak ayam, cendol etc. Tapi ternampak ada makanan special yang belum cuba lagi, so kami order daging ayam, kambing dan lembu yang di cicah sos black pepper. Maka, aku namakan colek daging. kahkah

Chicken, beef and lamb with black pepper sauce. Total RM15. Taste?? not bad la, takdelah sedap melampau. Tapi daging lembu tu macam liat sikit.


 Well, that is how i spent Wesak Day with my little curly girl. ;-)



Till then.







THANK YOU FOR READING THIS!

6 comments:

  1. cntik sangat arca kayu tu. kami guling2 kat rumah je... =)

    ReplyDelete
  2. cutenya curly girl, anak kita pun curly juga huhuhu....

    ReplyDelete
  3. comeynya naurah. rambut kerinting tu kiut la. cam best je kan tgk arca animals tu.

    ReplyDelete
  4. Ko g berdua je ngan naulah? Bapok kental. Haha weh pasni kene pindah pekan ke? Bleh la beli umah katpekan plak hehehehehehe

    ReplyDelete
  5. na! aku tau.mst mu suh naurah duduk diam2 nk amik pic.tapi last2 dia larik kan.hehehe.aku dh biasa dh.hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...