Friday, May 23, 2014

28th Birthday

Today is my birthday. 28th already. 

Jujurnya, untuk birthday aku setiap tahun, aku nak sangat tau ape rasanya dapat suprive sejambak bunga orang hantar kat opis beserta hadiah dan sebiji kek from beloved husband. Tapi, wake up hana. Kalau benda tu berlaku tu bukanlah dari suami mu. Hahah Suami aku yang jenis tak pandai nak buat benda romantik, nak plan suprise, hanya tau bagi ayat puitis sahaja. Well that is enough. Takde benda lain aku mintak dari dia melainkan hanya jaga hati dan perasaan aku sahaja. He did a good job. Till now the same feeling i can feel bila nak berjumpa dengan dia. The excited, shy, lovey-dovey feeling its make me  overwhelming feeling. hahaha

Nothing much to do on my birthday today since me and hubs still LDR so nak celebrate today pun tak dapat. He said tunggu this weekend. It is okay for me. Then dengan Naurah je, apa boleh buat. Budak ni bantai tidur pukul 8.30 malam tadi. Ibu cakap, esok befday ibu then dia just anggukkan kepala je. HAHA

Pagi ni before hantar ke rumah BS, again aku cakap, birthday ibu hari ni, tak nak wish ke? Dia angguk jugak. Bahah! Maknya saiko sangat kan. Dia pun tak faham ape.

Sebab Naurah tidur awal malam tadi, so aku pun bantai tidur awal jugak. Maka pukul 12 tengah malam, ada 5 misscall, whatsapp and sms from hubby and family. Benda wajib dia orang buat every year. Be the first one who wish for me. Tq a lot.

So today sempena birthday, aku reward diri sendiri dengan breakfast yang sihat. (sangat!) lepas tu, after kawan nak g tapau breakfast, aku pun kecoh ikut sama. Cannot tahan tengok lauk pauk best, maka telah mentedarah nasi. HAHAHA Poorah.

Erm.. sempena birthday ke 28 ni, aku rasa aku masih muda lagi (kan?) tapi dah ada anak, so aku isytiharkan diri aku as "hot mother" (kahkahkah) dengan ini merasa bangga dengan diri sendiri sudah bergelar ibu dan mampu survive hidup berdua dengan anak sementara suami mencari rezeki. *clap-clap* 

Harap di umur ke 28 tahun ini:

- terus dipanjangkan umur oleh Allah supaya aku terus dapat menjaga Naurah dan adik-adiknya. hehehe

- semoga hubungan kami (me n hubs) kekal bahagia selama-lamanya dan bahagia sehingga akhir hayat. 

- semoga aku bertambah kuat dan tabah handle Naurah sorang-sorang

- Semoga sentiasa dilimpahi dengan rezeki baik dari segi wang ringgit, kesihatan dan sebagainya.

- Semoga badan aku bertambah slim walaupun susahnya nak diet bagai.BAHAH

- semoga aku lebih berbakti untuk keluargaku especially ibu yang melahirkan aku.

- dan last but not least, berjaya dalam apa jua yang aku buat.


List ucapan untuk diri sendiri. haha 


 Here, my breakfast birthday. 


Fruit Yogurt
An easy step:

- bottom put yogurt in jar (sebab nak nampak cantik walaupun nampak macam tak cantik. Got it? HAHA)

- layer with corn flakes. Aku beli fitness corn flakes yang ada dried fruit.

- last layer with fruit. any fruit you like. But for me it will be nice kalau pilih buah yang manis. Kontra dengan rasa yogurt yang masam tu. 

- Then repeat the step over and over again depends on your taste.


Senang kan? selamat mencuba


Till then.





Love,

Gemini Girl. :-)






THANK YOU FOR READING THIS!

7 comments:

  1. dah pos kat fb.. pos kat sini lg.. ko kejam hana... bahahahah

    ReplyDelete
  2. Happy bord day hana. Muda lagi tu :-)

    Smoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yg baik dan diberkati kehiduapn dunia dan akhirat :-)

    ReplyDelete
  3. hepy besday kak.. wah mcam sedap je benda tu..

    ReplyDelete
  4. alololo sedih je ayt.hehe.i dpt bunga pn skali je ponnn haha.anyway..happy 28th bday! pergh lg muda dr aku rupanya. aku igt sebaya. sobsssssssssssss

    ReplyDelete
  5. happy birthday hana!!

    alaaa jgn diet2 la mkn benda gitu, kang i sorang je gemok :(

    kihkih

    ReplyDelete
  6. Tq for all the wishes lovely ladies!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...