Wednesday, March 19, 2014

Si Berani


Atleast, update sikit. Walaupun rasa macam banyak sangat nak cerita tapi masa tu... 8 jam di office tak cukup. Nape 8 jam di opis? sebab kat opis je ada internet. Kat rumah nan-ado. kehkeh

Kisah orang berani.

Kat rumah kadang-kadang ada lipas. Kadang lipas ni macam berani dari tuan rumah. Paling ngeri lipas dalam bilik air. Kita ingatkan makin kita masuk bilik air, makin dia lari jauh-jauh, seada upaya cari lubang nak selamatkan diri. Yelah, takut kaki gergasi tuan rumah pijak sehingga jadi arwah kan. Tapiiiiiiiiiiiiiiii tak adanya lipas beralamat di dalam bilik air ni penakut. Sangat berani ok. Siap kejar kaki tuan rumah.

Maka, tuan rumah yang penakut ni, terpekik-pekik macam nampak ular dalam rumah. Geliiiiiiiiiiiiiiiii

Dalam cerita ni, selain dari lipas beralamat dalam bilik air tu adalah seekor yang berani, namun ada seorang lagi yang sangat sangat berani dari seekor lipas itu.

Seorang itu, namanya Naurah.lol

Dia dengar je mak dia menjerit dalam bilik air, cepat-cepat dia datang. 

"Mi! Mi! Mi!" - panggil naurah.

Kenapa dia panggil IBU dia as MI?

Sebabnya dia dengar suami BS panggil isteri dia Umi. Maka dengan dia-dia panggil aku MI. Sabor jelah. T_T

sambung..

dia sampai je depan bilik air, tengok aku atas bawah dalam keadaan yang *tetttt*. Lantas aku pergi dalam bilik stor nak ambik penyapu. Konon nak halau lipas tu, sekali sampai kat depan bilik air, tengok si berani (remember this name : NAURAH) dah pun genggam lipas dalam tangan dia.

T_T

"Nah, uwang." (Nah, buang) - Naurah

AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa - Ibu sambil lari dari dapur.

Terkedek-kedek Naurah menuju ke bakul sampah di dapur, campak lipas dalam bakul.



"abhisssss" (habis) - naurah.

Ok, terima kasih anak ibu tolong "habiskan" lipas itu. T_T

Pheww.

Last sekali, dengan dia-dia, ibu bawak masuk bilik air. Kita mandi sama-sama ye. Kasi samak tangan tu.

T__T


K.Bye!!




THANK YOU FOR READING THIS!

8 comments:

  1. hahaha lawak la naurah. heroin tu.. comel jek. nah uwang. abishh hikhik

    ReplyDelete
  2. brave girl! boleh jaga ibu sewaktu ayah tiada..

    ReplyDelete
  3. ya rabbiiii nak pengsan aku kalau hamza genggam lipas. selambaaa je naurahh hahahahahaha. bijak sangat tau. itu lah kan budak memang innocent sangat. mesti u basuh sabun tangan dia banyak kali kan hahaha. i paling geli lipas especially bila ada org share artikel pasal perut lipas keluarkan bakteria kalau kita pijak tu haishh

    ReplyDelete
  4. Hahaha...anak lagi berani dari ibu. Cayalah naurah. Semalam pon citer pasal lipas gak...lipas terbang.

    ReplyDelete
  5. Kelakar weh! Kiut je Naurah. Mesti die macam 'mende ni kecik je.. perhal mak aku terjerit ni'

    Kiut betul bile die buang sendiri dalam tong sampah.

    ReplyDelete
  6. Nangis aku okkk! Lipas kottttt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...