Friday, January 17, 2014

Rumah

Hello there!

Today is page 17 for the book of 2014. Right? Life in 2014 so far was wonderful. Walaupun too many thing cross in my mind (actually ups and downs), but who is care. Memang hidup macam ni. Ada pasang surut. Life is boring kalau tak ada benda yang mencabarkan. *smile*

Mencabar in my term is nak handle mood yang tak tentu. Sudah tentu bukan sebab nak monopouse (lol) sebab i muda lagi uolls. BAHAH! Cuma rasa sedih tu still ada bila hubs kena transfer jauh sikit dari kami. Asyik ulang benda sama kan, LDR thing, hubs duk jauh bla bla bla. haha Memang la ulang benda sama sebab this is major thing yang selalu cross in my mind. Apalah guna hidup berumahtangga kalau terpaksa berpisah dari suami. ececece Betullah pepatah cakap sayangkan anak, tangan-tangankan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan. I dont mind kalau kena tinggal for one week pergi OS. Seronok la jugak, perasaan rindu membuak-buak. Tapi kalau dah kena tinggalkan berhari-hari then just jumpa weekend je dah jadi tak best. Plus kalau mood tengah sedih, i need my hubster! Haaa gitu rasanya. 

Oklah life must go on kan. Atleast ada Naurah. heee

This two days i got a good news yang dah lama jugak tunggu. Last (edited. padahal sebelum ni aku tertulis next year. BAHAH apa hal ko tahun depan. Baca semula entry ni, DANG! silap. lol) year lagi tunggu tapi this year baharu tahu keputusannya. Lama kan? (December last year. lol) haha

Thanks to technology. Surat kemudian katanya. Sure lambat sikit sampai.

Bukan main berdebar tunggu keputusan. Nasib baik boleh check status kat website je. Nak lebih confirm make a one call and yes, approval letter coming soon. Now loan dah approve pun. My 2nd asset. 1st is something kat kampung. (keep it as a secret dulu. haha). 

Walupun rumah single storey sahaja dan tak berapa besar atleast, dah tak payah menyewa lepas ni. Rasanya siapa yang baca blog aku ni, dah banyak kali kot episod suka duka rumah sewa yang pernah aku share. haha

Rasa macam rugi pulak tak beli rumah kat sini awal aku bekerja. Nowaday rumah sangat mahal. Dapat rumah yang kecik macam tu pun dah kira bersyukur sangat-sangat. 

Jangan harap rumahku ini akan deko-deko seperti dalam majalah sebab we are talking about money now. Haha No money no talk k! Adalah angan-angan nak buat kitchen cabinet macam dalam magazine tu, nak buat living hall gempak like dalam website ni, nak buat dining and master bedroom macam itu ini tapi semua tu perlukan duit yang banyak. Ya, berangan is free. So silakan berangan dulu. Kotlah suatu hari jadi kenyataan, dah ada idea nak deko macam mana. hahaha

Actually progress this house fully complete kot cuma tengah tunggu CF je. Harap-harap cepat dapat CF kerana diri ini sudah tidak sabar untuk merasa duduk dirumah sendiri. Boleh deko ala kadar aje dengan selera sendiri. haha

So kalau CF lulus, dapat kunci maknanya gaji dah start kena potong banyak. *giggle* So start bulan Januari ni aku dah mula berjimat. Like bawak bekal datang office. Alang-alang habiskan gas untuk masak bekal makanan Naurah yang seciput tu, why not masakkan sekalikan. Jimat sangat. Then ada lagi a few things yang membantu untuk berjimat. Praise to Allah finally, ibu Naurah dah pandai menabung. HAHA Good job Hana. Jangan harap duit tabung suami aje. 2014 is my year. kehkeh


Insya Allah. soon.


Lokasi rumah yang dicari haruslah strategik. Dekat nak pergi kerja dan ke rumah BS Naurah (soon BS adik Naurah maybe ;-p) dan bebas dari traffic jem.






Insya Allah. Semoga dipermudahkan segala urusan. AMIN.



Till then.
TATA!





THANK YOU FOR READING THIS!

11 comments:

  1. Ko mengandung ke nyahhh?
    (Lari topik x)

    ReplyDelete
  2. House warming house warming.....hahahahahahha

    ReplyDelete
  3. Eh Hana. LDR lagi???
    Alhamdulillah. Dah bjya dptkn 2nd aset.
    Kte tak lagi. Tak tahu bila. 2 or 3 years ahead maybe. Oh kl. Xtahu bila mampu.
    Sobbbssss!!!!

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... seronok rasanya nak masuk rumah baru...

    ReplyDelete
  5. Ni rumah yg dkt dgn intan tu ek? Congrats hana! Lepas ni misi mendeco la gamaknya..hihi

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah congrats hana!! mesti tak sabar nak masuk rumah baru kan..semga segala urusan hana dipermudahkan. amin :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah dah dapat rumah :)

    ReplyDelete
  8. Allahhhh....seronok yer punya rumah sendiri akan datang...lagi pemurah ya Allah makbulkan pinjaman perumahan utk sahabat ku ya Allah....Allah kurniakan juga kebahagian ini seperti ini kepada ku jua ya Allah...ku doakan utk mu wahai sahabat, dimana kamu berada...doa utk mu tidak putusss....hugssssssss!

    p/s ingat last day pi kuantan nk pi jenguk hana dan naurah...tp masa sgt singkat...insyaAllah kita ke temu nanti

    ReplyDelete
  9. Cantiknya rumah Hanaaaaa bestnya dah beli rumah. Congrats !!!

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah. Tahniah hana. Cantik rumah.

    ReplyDelete
  11. seronoknye hana..
    haku plak tak sabar ha tengok mu masuk rumah..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...