Tuesday, December 17, 2013

Entry ke-3 yang berjaya di publish.

 Tengok, aku tak tau nak letak tajuk apa. haha

Hari ni saje, aku dah taip 2 entry yang setiap satunya panjang berjela yang tak pernah ditaip oleh aku selama ni, malangnya tak dapat di publish atas sebab mengandungi unsur carutan melampau. hahaha

Aku sedih sangat pagi tadi. Aku ni jenis kalau orang marah ke, kutuk ke, mengata kan aku ke memang aku jenis tak melawan depan-depan. Aku diam dan senyum je. Pastu blah, barulah menangis. Lepas menangis baru rasa nak mengamuk,. Hahaha Apa pesen perangai pun tak tau.

Puncanya sebab aku mc semalam. Aku terkena Urinary Tract Infection. Bahasa mudahnya jangkitan kuman pada saluran pundi kencing atau nak mudah lagi kencing kotor. Puncanya banyak. Cuma antara yang aku rasa menyumbang kepada jangkitan kali ini ialah aku tahan kencing. Bayangkan tengah bf naurah yang mana matanya tengah stim nak tidur but at the same time aku nak wee wee (ololoo comel sangat sebut mak-mak nak wee wee. macam baby gitu. hahaha), aku terpaksa tahan sekejap. Kalau aku stop bf dia, for sure dia akan sedar semula then entah bila pulak nak bagi dia tidur. Then bila jadi single mother at weekdays ni, memang taulah macam mana hazabnya kadang-kadang kena tahan kencing and membuang tu bila anak mula nak memerap je. Aku pernah bawak dia masuk tandas sama, gara-gara tak tahan sangat. Nasib ko lah nak hidu segala macam. HAHAHA

Then sebelum kahwin pun aku pun mudah terkena kencing kotor ni, tapi masa kahwin dan pregnant tak pernah kena pulak. This time tiba-tiba muncul kembali.


Yang buat aku sebak tu sebab ada yang pertikaikan aku cuti sakit. Macamkan aku saje-saje nak ambik cuti sakit. Siap cakap lagi, asal isnin je MC. Sedih tau. mana ada asal isnin je mc. Tapi biarlah, hanya tuhan yang tahu segalanya.

Cuma aku nak tambah sikit ayat dari entry yang aku tak jadi nak publish tu, kan best kalo kat dunia ni ada mesin mengesan rasa sakit. Biar yang mana selalu cop orang pura-pura sakit tu tau macam mana rasa sakit itu sebenarnya. Takpun yang mana kaki kelentong ambik mc memanjang pun tak berani nak tipu dah. Bestkan? Aku nak sangat orang rasa sakit aku rasa sampai aku tak boleh datang opis. Tambahan pula bila aku teringat kembali alahan masa pregnant dulu. Kan best orang dapat rasa apa aku rasa. Nak tengok sakit kepala yang ko cakap tu, sama tak sakit kepala macam aku tu. Nanti aku nak suruh anak lelaki aku ciptalah mesin tu. kahkah


Oklah, aku nak balik dah. Hujan makin turun dengan lebat kat bumi Kuantan ni. Nak pergi cari susu dan pampers untuk Naurah.

Semoga hari esok bertambah baik dan aku semakin kuat menghadapi pelbagai karenah. 

Serius, rindu kat hubs. Takde bahu nak sambung nangis malam ni. hahaha ngada sangat!



K.Bye!




 
 

THANK YOU FOR READING THIS!

Wednesday, December 11, 2013

feeling bad today

Hari ni pergi kerja lambat sikit. Malam tadi Naurah tidur pukul 7 lebih then dia bangun semula pukul 1 pagi. Buatkan sebotol susu untuk Naurah, then dia golek-golek like nak tidur. Aku tak sedar yang aku terlelap before dia tidur semula. Sedar-sedar dia panjat atas badan aku then jam menunjukkan pukul 3 pagi. BF her, then she going sleep back in just 5 second. Mengantuk sangat nampaknya. Fuhh, lega dia tidur semula.

Tapi yang tak best tu, aku terbabas tidur pagi ni. Nasib baik this smart girl, ya, Naurah, kejutkan ibunya pukul 6.50 pagi. Haih. Tq darling! Tak sedar bunyi jam telefon. Naurah pun takde bangun nak BF in between 3 to 6. Maybe dah kenyang or dia pun mengantuk sangat.

Dengan tak sempat masaknya, cepat-cepat bersiap nak pergi kerja. Nasib baik baju dah iron siap-siap, then bag Naurah pun dah kemas malam tadi. 

Around 7.40 gerak dari rumah, agak laju dari biasa. Yang sedihnya, beberapa meter nak masuk simpang ke office, aku terlanggar kucing. Seriously, it is happen in a second. Tiba-tiba aje. Aku tengah memecut after traffic light, sudden nampak kucing tengah berlari kat tepi jalan before dia melintas. Aku memang tak sempat nak brek, there is a few car kat belakang. Aku dapat rasa tayar aku pijak that pity cat. I am sorry cat. I am sorry. I feel very sad. Very bad. Air mata aku dah berjurai-jurai dalam kereta. Things that i love most, yang akhirnya aku langgar. Kalaulah aku tak laju tadi, sure aku sempat brek. 

Maybe for some people, benda tu hanya kucing kot tapi bagi aku it is more than an animal that we called it cat. That animal is so special for me. Till now, aku masih rasa lagi gegaran kat kaki masa pijak dia. 

It is  not a good start for today. 


R.I.P. meow. I am sorry.



*tears*


Bye!


 


THANK YOU FOR READING THIS!

Thursday, December 5, 2013

Hantu cerita Korea

Currently tengah layan cerita The Inheritors sambil buat kerja. Boleh gitu? But trust me, sambil buat kerja edaran our magazine, aku layan jugak cerita becauseeeeeeee i am feel very sleepy you know! Semalam Naurah tidur-tidur ayam. Badan dia dedar plus selesema. Asal waktu tidur je mesti nak bunyi-bunyi. Malam tu kemain ligat bergurau dengan ayah. Tak faham ibu kadang-kadang.

Well, rambling today nak share aku terlalu in love dengan cerita Korea. Pendek kata TV kat rumah tu, aku yang punya! hahaha Sampaikan hubs nak tengok sport pun curi-curi waktu like bila aku mandi, masak, solat. haha Sian hubs. Tapikan, now hubs pun layan cerita Korea. Katanya best rupanya. Siap tanya lagi apa next episod if dia OS. Maklumlah kat sana takde ONE HD. Kesiannnn.. lol

Since kat internet dah boleh tengok cerita korea, aku tak sabar nak tengok next episode The Inheritors. Tapi kalau nak search kat internet type THE HEIRS ye. Aku pun tak pasti kenapa tajuk lain.

You know la kan, cite korea ni romantik habis, plus hero handsome and heroin cun. For me. Sangat feeling tengok cerita ni. Bila layan drama Korea dengan hubs, dia ni bukan reti duk diam-diam tau. Orang tengah feeling, mulut dia ada je nak tanya itu ini pasal drama ni. Kadang-kadang kalau dalam drama tengah berlaku konfliks tu kan, baharu dia reti duk diam, tekun tengok. Time tulah aku nak kacau dia, aku curi-curi tengok dia, then dia perasan aku tengok, cepat-cepat cover main hp. Konon main game. Tak layan pun cerita korea tu. hahaha lawak.

Paling tak tahan, dalam dia pura-pura tak layan drama korea yang aku hadap tiap-tiap malam tu, tapi dia sangat alert kalau aku nangis bila gara-gara drama tu. Laju je suruh Naurah ambik tisu. hahaha Like,

Me : sobs.. sobs (aku ni kan, feeling habis tengok drama. pelakon nangis, aku nangis, pelakon ketawa, aku ketawa, pelakon menyinga, dada aku berombak laju. gituuuu kahkah)

Hubs : Naurah, ambik tisu atas meja, bagi kat ibu.

HAHAHAHAHA

Laju je budak kecik tu bangun, jalan terkedek-kedek capai tisu atas meja. haha Naurah pulak, kalau dapat capai tisu, dia akan pegang kotak tisu, then akan tarik sehelai tisu bagi kat aku, selebih tu dia nak main sebenarnya.

Hubs : Bagilah kotak tu kat ibu. Tak cukup sehelai.

Naurah pun terkedek-kedek hulur tisu kat aku. Nak tergelak tau tapi drama tengah sebak habis, tanpa malu Naurah tengok aku nangis, aku cepat-cepat ambik kotak dari tangan dia. 

Hubs : Terima kasih, sayang.

hahaha hubs tau, aku tak mampu berkata-kata punya bila tengah nangis. Sebab tu dia tolong say thank you kat Naurah. 

Teruk kan aku? Heeee Aku pun tak taulah kenapa berhantu sangat cerita korea ni. Makin dilayan makin ketagih. Kalau tak tengok kan, tak keruan jiwa. Bila je ada drama lain nak main, dia dah siap tunjuk preview yang dahsyat-dahsyat sampai kita tertanya, tak sabar nak tengok. Hebat kan iklan dia orang dan plot cerita yang dia orang buat tu. Sampaikan drama yang biasa tengok tu dah habis, supposed hubs dah boleh tengok sport esok malamnya, tapi sebab nak tau apa jadi kat cerita yang dia orang preview semalam tu, mintak balik remote Astro dengan hubs. Mula-mula nak tengok kejap je, alih-alih sampai episod malam berikutnya rasa nak tengok lagi.

Aku ni kira beruntunglah dapat suami yang boleh layan drama Korea sama-sama. Tq biey. *hug* nanti malam ni kita tengok lagi cerita The Inheritors. Tapi, sayang dah tau episod seterusnya apa. ngeeeeeeeee 

Ni, kalau dia tau aku dah tahu what is happen next, mesti sambil dia tengok, bising duk tanya, jap lagi apa jadi. Pantang ada iklan, kemain la dia tanya jap lagi dia buat apa. Hahaha 

Well, ni antara list drama Korea yang aku layan kat One HD


on Monday and Tuesday :

7.40 pm - 8.40 pm : Incarnation of Money 

8.55 pm - 9.55 pm : The Strange Housekeeper

10.10 pm - 11.40 pm : Your Lady (two episodes/ day)


On Wednesday till Thursday : 

7.40 pm - 8.40 pm : Incarnation of Money 

8.55 pm - 9.55 pm : The Inheritors

10.10 pm - 11.40 pm : Your Lady (two episodes/ day)


Friday :

7.45 pm - 9 pm (kot) : Running Man

10.10 - 11.40 pm : Your Lady

11.45 - 1 am : Running Man

Saturday :

9.00 am - 1.00 pm : My Daughter, The Flower ( 5 episod sekali jalan ok. Biasanya lepas subuh, aku akan masak siap-siap. haha)

12.45 pm - 2.00 pm : Jang Ok Jung (dah 3 kali tengok, tak puas-puas. Duk nangis kat situ jugak aku ni. hahaha)



Pastukan salah satu punca aku gemuk kan, sebabnya bila tengok BAREFOOT FRIEND, asyik lapar je perut aku. Kan sekarang episod dia orang pergi rumah selebriti Korea, then duk makan masakan selebriti tu masak. Nampak sedap je. Walaupun semua benda tu aku tak pernah rasa (kecuali bulgogi dan kimchi), duk terliur kat situ jugak aku ni. Tak faham kenapa. Cara dia orang makan tu, punyalah sedap gila makan tu. Cara dia orang explain rasa makanan tu membuatkan makaan tersebut nampak sangat sedap dan menyelerakan. Sekarang tinggal 3 episod je lagi sebelum musim ni habis. Tak bestnya. Owh, dan Uee yang cantik pun ada dalam program tu. Aku kenal Uee yang menjadi gilaan para jejaka Running Man. Now, dia joint Barefoot Friend, wah berseri program tu ada Uee. Gitu.


Ni jadual tayangan kat One HD. Kotlah nak jadi hantu sama-sama kan, jadual ni boleh guide waktu tontonan drama yang aku sebut kat atas tu. ngeeeeeee




So, bukan hantu lagi namanya kalau siang malam hadap cerita korea?heeeeeeeeeeeeeee



K.Bye!





THANK YOU FOR READING THIS!

Wednesday, December 4, 2013

Hadapi banjir

Semalam seperti biasa, aku keluar dari rumah untuk ke office around 7.30 am. Sebaik keluar dari taman perumahan, dari jauh dah nampak jalan jem seberang jalan. Aku kena u-turn ke taman sebelah sebab u-turn berdekatan taman aku, telah dijadikan jalan sehala untuk ke Kuantan. 

Pendek kata, aku sampai pukul 8.20 pagi kat office semalam dengan cuaca hujan yang lebat dan perlu meredah banjir yang baru tiba di atas jalan raya. While jalan sebelah (jalan yang menuju ke Kuantan yang jugak jalan sebelah ke taman aku) dah ditutupi air banjir. Dalam ok, event gerai lemang pun dah tenggelam.

Memasuki empat tahun tinggal di Kuantan, ni adalah kali pertama aku berhadapan banjir untuk ke tempat kerja. Tapi alhamdulillah, banjir kat jalan raya je, takde sampai kat kawasan perumahan. Aku tumpang simpati dengan nasib rakan-rakan opis dan rakan-rakan blogger yang duk Kuantan ni, rumah mereka teruk dimasuki air. Ada yang terpaksa dipindahkan ke tempat pemindahan. Tak dapat bayangkan keadaan mereka dengan rumah yang barangnya rosak teruk, dengan nak handle anak lagi. Moga tuhan memberi mereka kekuatan dan dimurahkan rezeki kerana sabar dengan ujian ini. AMIN.

Berbalik cerita aku semalam, sebaik sahaja tiba di office, keadaan agak kelam kabut jugak, belum sempat aku duduk, bos minta balik memandangkan hujan yang lebat kat luar. Bimbang sekiranya hujan lebat berterusan, jalan yang kami lalui untuk balik ke rumah, turut dinaiki air juga. So, tanpa berlengah cepat-cepat kami balik. Yang ada kat opis masa tu tak sampai 10 orang pun. Manakala yang lain terkandas di jalan raya sebab air sudah menaiki jalan raya. Kesian kat dia orang. 

Aku nak singgah kat petro pump untuk ambik duit tapi tak dapat sebab bekalan elektrik terputus. Duit dalam purse ngam-ngam ada RM20 je. Nasib baiklah minyak kereta ada banyak lagi. Sampai hari ni, masih banyak lagi petro pump yang ditutup. Kedai-kedai jangan cakaplah, memang tutup. Kami makan je stok makanan apa yang ada kat rumah.

Masa on the way patah balik ke rumah, air di atas jalan makin naik, makin laju mengalir. Serius, aku berdebar gila. Dengan bas, lori besar berebut nak masuk lorong untuk buat pusing U. Sabar jelah. Jalan yang banyak pecah dan berlubang tak payah cakaplah, berapa kali aku langgar lubang besar sebab tak nampak jalan. Hujan lebat gila.

Sampai je di rumah, terus ambik Naurah. Berpayunglah dalam hujan yang lebat. Kesian Naurah, tiba-tiba badan panas serta hidung meleleh kerana selesema. Maybe sebab terkena tempias hujan kot semasa hantar dan ambik dia dari rumah BS since last week hujan yang lebat. 

Perut aku lapar gila ok. Bukak peti tengok stok makanan yang ada hanya sosej, fries, meatloaf, salad, sawi, carrot, tomato, susu, biskut, telur. Maka, aku pun gorenglah fries and sosej dulu, sementara tunggu nasi masak. Nasi dah masak, goreng telur taruk kicap, laju je makan. Macam orang kebulur. haha Macam mana la orang lain yang berada di pusat pemindahan. Atleast, aku bersyukur ada jugak benda aku dapat makan on the spot bila aku lapar. Harap mereka cekal dan tabah.

Beberapa keping gambar yang aku sempat snap masa tengah drive.


 
OTW pergi kerja. Ni jalan 2 lorong untuk menghala ke Gambang. Tapi disebabkan jalan sebelah sudah dinaiki air, maka jalan yang aku lalu nak pergi keje ni, dibuka selorong untuk menghala ke KL dan satu lagi ke Kuantan. Waktu ni pun air sudah melimpah atas jalan. Jalan jem sangat.


Ni rumah yang hampir ditenggelami air berada di sebelah jalan menghala ke highway Gambang. Nasib baik jalan raya berada dikedudukan yang tinggi, kalau tak, memang kereta tak boleh lalu jugak ni.

Gerai lemang yang hampir 50 meter untuk masuk ke taman perumahan aku turut ditenggelami air.

Gambar sewaktu aku balik dari kerja. Nasib baik cepat-cepat balik. Waktu aku datang air tak naik lagi dipermukaan jalan. Hujan sangat lebat waktu ni,.

Ni taman sebelum taman perumahan aku. Kesian sangat. Siapa-siapa yang duk taman ni memang tak dapat keluar. Ni waktu otw pergi kerja, aku ambik gambar. Limpahan air banjir tersebut berada atas jalan raya. Patutnya jalan tu aku akan lalu balik dari kerja nanti. Tapi since jalan tu penuh dengan air, maka kenderaan dari gambang menghala ke bandar Kuantan, terpaksa menentang arus dengan memasuki jalan yang menghala ke highway Gambang



Maybe gambar dari aku tak seberapa tapi keadaan semalam betul-betul cuak. Kawan office yang perlu pulang semula ke rumah mereke di bandar, lagilah mencabar. Jalan highway pun turut dinaiki air. Sedang aku dah melantak kat rumah, mereka masih lagi perlu hadap jem di jalan raya dan meredah banjir. Kesian sangat.

Dengan hujan lebat dari pagi semalam, membawak sehingga malam tadi, dengan guruh dan kilatnya, ingatkan hari ni makin teruk jadinya. Tapi alhamdulillah, cuaca baik hari ni. Nasib baik air atas jalan cepat surut. Namun kawan-kawan yang tinggal sekitar Kuantan masih lagi cuba survive dengan bekalan elektrik dan air terputus sejak malam tadi. Bekalan makanan pun tidak mencukupi. Kesian sangat. Aku nak tolong belikan apa-apa untuk menghala ke bandar pun tak dapat. Jalan keluar dari bandar betul-betul terputus sebab masih lagi banjir di atas jalan raya. Cuma mampu berdoa sahaja semoga semuanya baik-baik aje.


Masih selesema pagi ni. Badan dah tak panas. Semoga baik-baik aje.





Till than.
TATA!







THANK YOU FOR READING THIS!

Monday, December 2, 2013

Craving for putu halba

Alhamdulillah dapat makan jugak putu halba semalam. Kalau hujung tahun atau musim tengkujuh ni, takde benda lain yang aku teringan sangat-sangat nak makan melainkan putu halba. Nikmatnya, terasa keenakannya di makan panas-panas dengan cuaca sejuk, hujan di luar rumah. Boleh bayang tak? haha

Bagi yang tak kenal putu halba, boleh refer kat entry blog aku tahun 2010 dan 2012. Yang pasti gaya penulisan dari dahulu sampai sekarang sama. Buruk! hahaa

Tiap tahun mesti nak craving benda sama kan? haha aku pun tak faham. Cuma boleh cakap, tu makanan yang aku biasa hadap since dari zaman kanak-kanak. Dahlah tak jumpa kat tempat lain, so kemain craving mengalahkan preggy mom gitu.

Dan, nasib baik jugak semalam dapat makan sebabnya BS Naurah balik kampung hari Jumaat minggu lepas. Aku terpaksa ambik emergancy leave Jumaat minggu lepas sebab malam tu badan Naurah panas tiba-tiba. Malam tu tidurnya kurang selesa sikit. Start dari pukul 12 tengah malam sampai pukul 5 pagi, hampir sejam sekali dia merengek nak bf. Kepala aku dah ting tong masa tu.

Pagi Jumaat dia Naurah bangun tidur pukul 10 pagi. Eh, elok je dia ketawa ceria, kepala pun dah tak panas lagi. Sabar jelah. Cuti ibu tinggal sehari je lagi ni. 






So, alang-alang dah cuti, BS Naurah pun ambik kesempatan pulang ke kampung. Aku ok jelah, lagipun dah tak sempat nak time off pagi tu. Kalau dia sedar awal around 7 am, ok lagilah aku bersiap pergi kerja. Maka, bercutilah tiga hari sejak hari Jumaat.

Tapi tak ke mana pun sebab bumi Kuantan dilimpahi dengan hujan rahmat since friday. Kesian jugak kat Naurah, takutlah dia bosan terperap je dalam rumah. Tapi Alhamdulillah, aku boleh manage dia. We do some exciting activity. Masa ni, we talk a lot. Masa ni jugak Naurah dah tahu sebut nama dia sendiri. Tapi of course la sebutannya tak berapa nak jelas. Atleast, dia dah pandai respon dan faham dengan soalan yang diaju.

Aku ajar dia, nama apa? then she will say, Aulah! hehe Supposed Naurah. Tapi takpelah. She did a good job! Ibu bangga dengan Naurah. Nanti bila orang tanya nama, biar dia jawab sendiri. 

Well, ibu lupa nak wish, HAPPY 16 MONTH baby girl! Ibu terharu, dah 16 bulan awak membesar bak juara depan mata ibu.

Antara pencapaian awak setakat ni:

- Dah boleh harap layan diri (bila ibu cakap, ibu nak mandi, nak solat, nak masak, nak sidai baju, dah boleh faham kena main sorang-sorang for a while.)

- Dah faham bila ibu mintak tolong. (Tolong ambik pampers, tolong buang pampers ke dalam tong sampah kat dapur. Bila malam, takut nak pergi dapur sorang-sorang, tarik tangan ibu. Kita berjalan sambil berpimpin tangan sampailah di hadapan tong sampah, awak baling pampers, buangkannya ke dalam tong sampah. Bila ibu berat bontot, malas bangun ambik remote Astro, ibu mintak tolong dengan awak. Kemain laju awak capai remote Astro bagi kat ibu. Bila ibu suapkan makanan kat awak then mulut awak comot, ibu suruh ambik tisu, awak pergi capai sekotak tisu atas meja. Bila ibu nak mandikan awak, ibu suruh ambik tuala, awak laju melangkah masuk bilik, tarik tuala di ampaian.)

- Dah pandai main sembunyi-sembunyi. (Terima kasih Allah, turunkan hujan. sebab kami tak dapat lakukan aktiviti di luar, maka hari sabtu tu, ibu ajak awak main sembunyi-sembunyi. haha Cekal betul cari ibu sampai jumpa.)

- Dah pandai bergurau. (Suka sangat jalan sambil pura-pura pejam mata. Sambil dia berjalan, ibu pura-pura cakap "mana ibu ni." Dia buat-buatlah jalan terhuyung-hayang macam orang mabuk untuk dapatkan ibu. haha lawak. Kalau ibu alih kedudukan, cepat-cepat dia bukak mata, pastu pejamkan mata semula sambil menghala ke arah ibu. Lagi satu pandai sangat geli-gelikan orang. Ibu duk diam-diam tengok tv, dia buat-buatlah sondolkan kepala dia kat leher ibu. Dia tahu ibu geli tang leher, tu yang dia suka sondolkan kepala. Selagi ibu tak ketawa, selagi tulah dia akan buat. Lagi satu, suka geli-gelikan betis dan kaki ibu. Duk diam-diam, tangan dia yang kecik halus tu, mulalah dia buat-buat merayap macam ulat bulu. Serius geli gila. Terkekek-kekek dia ketawa kalau ibu kegelian.)

- Tambahan perkataan yang dia pandai sebut ialah Allah, abang, yak-yak, rain, takut etc. Bila la nak pandai sebut ibu ni. Tak sabar nak tunggu.

- Body movement yang Naurah pandai buat ialah menari, kalau dengar lagu hipa hipa hey kemain suka dia gerakkan bontot. Sekarang suka baca doa. Sambil tadah tangan, mulut terkumat kamit seperti membaca doa, kemain panjang ok berdoa, pastu baharu aminkan tangan. Aku rasa dia belajar sebab tengok BS and aku berdoa panjang selepas solat. Dia punya feeling berdoa tu sambil pejam mata ok. haha sama macam ibu baca doa lepas solat. Waktu tu mesti dia duk atas sejadah depan ibu, tengok ibu berdoa. hehe Selain itu, dah pandai hug. Bila suruh peluk kan, kena request sama ada kita nak peluk sikit atau peluk kuat-kuat. Kalau peluk sikit-sikit je, dia akan hug sambil tangan tepuk-tepuk belakang kita. kalau nak suruh peluk ketat-ketat, dia akan hug sambil tangan peluk leher. Boleh rasa la dia punya hug tu kuat dan lama. Mendalam gitu perasaannya ketika hug kuat-kuat. haha )

- Dah pandai jugak pelbagaikan mimik muka. (Paling tak tahan mimik muka terkejut. Mulut harus terlopong, mata membutang sambil jari telunjuk harus goyang-goyang. Terkejut sangatlah gayanya tu. heee Bila ibu cakap, eeauuww busuknya! cepat-cepat tutup hidung, dengan mulut mencebik. Busuk sangat katanya. kahkah Part paling dia suka buat sekarang ialah, bila pujuk ibu tengah marah. Dia akan condongkan kepala, then say Chak! dengan gembiranya. hahaha Ni BS dia ajar.)


So far tu je, milestone Naurah yang ibu dia ingat semasa umur dia nak meningkat 16 bulan atau 1 tahun 4 bulan. Ibu pasti lepas ni, makin banyak progress pembesaran dia. 


Jalan-jalan waktu petang lepas ibu balik kerja. Model mana pandang camera. kan? haha

Nampak suka sangat kalau petang-petang dapat jumpa kawan-kawan. Ibu pun boleh gosip berjemaah sekali dengan kaum ibu di taman. hahaha Gosip pasal anak ye. ;-)


Till then.
TATA.





THANK YOU FOR READING THIS!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...