Thursday, October 17, 2013

1 week off from work

Hoooyeahh.. Seriuosly seronok gila berada di kampung. 3 days more sebelum balik kuantan. Huawaaa rasa malas yang amat. Bilalah nak dapat kerja kat kampung ni. Sayang rasanya nak tinggalkan family. Untung siapa-siapa yang stay dengan own family. Atleast tinggal berdekatan pun dah ok. Everyday boleh la ulang alik jenguk familykan kalau rindu. Tak pun penat kerja, malas memasak, boleh ngecek masakan mak. Hahaha

Cerita aidiladha will story later. Harap-harap bila balik kuantan, takdelah homesick. Kalau tak sure mood kelaut. :(

This time balik kampung, rasanya orang yang paling happy adalah naurah. She makes a lot of friend. Happy sangat tengok gelagat dia. I thought bila dia bersendirian kat rumah bs, dia jadi pasif. Susah nak bergaul dengan orang sekeliling. Yelah dah dimanjakan, mengadap muka hampir sama everyday kan, kotlah dia takut bila lihat dunia luar yang macam-macam gelagat lagi. Tapi syukur Alhamdulillah.  Every moment,  she had enjoy the environment around her.

Ibu pun suka jugak bila kat kampung. Sebabnya naurah suka sangat tidur nak meleset dengan ibu. Kalau kat kuantan, ibu busy kat dapur pun dia tak kisah. Janji ada ayah untuk tidurkan dia. Kalau kat kampung, dahlah tidur awal, around 9pm. Compare kat kuantan, kalau jam tak cecah pukul 11 malam ke atas, memang takdenya nak tidur. Then sekarang suka tidur kaki park atas kaki ibu. Tangan pulak park atas dada ibu. While mata yang tengah stim tu tak lepas pandang muka ibu. Ayah nak tidurkan pun dia taknak. Nak ibu jugak. Seronok gila. Rasanya she too big too understand who is her mother actually. I mean, "hello, please give more love and attention utk ibu more than ayah k. Ibu yang lahirkan awak tau. Ingat tu!". Kahkah ibu too emotional.

But others than fun, one thing yang aku tak boleh tahan bila balik kampung ialah cuaca panas membahang yang menyebabkan ruam kat badan naurah teruk gila. Kesian sangat naurah. Waktu siang pun dia susah nak tidur sebab panas and rasa gatal kat badan.

Others than that all is nice and happy to be here. Ibu is enjoy can stay with family. Ayah love to eat a lot of food here. Tell you we all tak makan kat kedai pun tapi air tangan ibu itu sangat sedap. Name it nak makan apa. Mum so cool and superb. While naurah, of course enjoy ada kakak and abang.

Enough said, haish, malas bak packing barang. *sigh*

Till then.
TATA.


THANK YOU FOR READING THIS!

4 comments:

  1. betul..rase nak duduk sebelah rumah mak..tapi ape kan daya...sobsss

    ReplyDelete
  2. raya kat kampong terpaling best. tapi apekan daya thn ni ku raya di bandor saje. kuikuikui!

    ReplyDelete
  3. balik kampung mestilah best! hehehe...i yg duk dekat dgn family ni faham sgt la...malas masak dpt ngecek tu setuju! haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...