Wednesday, May 15, 2013

Sesuatu dengan Facebook

Selalu tak tau nak cakap apa mula-mula entry. Dah tengah-tengah baru syok menaip. Otak dengan tangan sama laju. hehe

Rasanya macam nak buat sesuatu je kat Facebook. Sebabnya rasa dah sesak nafas, kebanyakkan member up status politik. Kang deactive FB tak best pulak. Sebab ada je member yang post cerita best (walaupun lagi ramai hal politik). Ke perlu unfriend? HAHAHAHA mesti orang cakap, ada aku kesah kau nak delete aku? Muahaha

Lepas tu, saya ni nak share link blog kat FB jadi segan. Sebab ada jugak kawan-kawan yang tak suka kat blogger. Katanya perasan macam artis. Nak tulis benda best je. Macam kan ada orang baca. HAHAHAHA Nak marah pun tak jadi. Gelak jelah. Sebab saya rasa dia orang baca je blog. Cuma tak suka cara penulisan some blogger kot yang macam show off ke apa. Tapi tu kan blog masing-masing. Ada orang suka share ilmu, ada orang suka cerita kisah hidup dia. Ada orang suka review something. Ada tu blog gosip artis. Depends la kan. Macam saya ni, tak tau blog ape. Suka hati nak menulis ape. Hahaha Pun ada yang tak suka jugak. Tapi saya tak kisah pun. Kalau saya kisah, dah lama saya tutup blog. HAHAHA

Pendek kata, kena buat sesuatu ni dengan FB.


Itu je nak cakap.
BAHAH!






THANK YOU FOR READING THIS!

10 comments:

  1. Hana, ain ni...selalu je follow blog hana...rajin2 la update..suke baca...klu x selesa dgn post pasal politik, blh je click kat kotak friends & click 'show in new feeds'...dgn cara mcm tu post org tu x kan appear kt wall kita....klu unfriend nanti ada plak kecik hati bagai....hehehe....b4 ni ain pun rajin gak post pasal politik....pas tu bila tgk ramai sgt bergaduh pasal politik, terus delete semua post2 sebelum ni...yela, x semua sama pandangan...so, cara terbaik, diam sudah....org pun tak benci..hahahaha....kim salam kat naurah nomey2 ye;)

    ReplyDelete
  2. halloooo! lamanye tak singgah hukhukkk

    masa PRU hari tu menyampah jugak dgn news feed kat FB tp alhamdulilah after that semua ok je..hana salah pilih kawan kot? ;)

    tak payah unfriend, just buat mcm yg komen pertama tu cadangkan..aman hidup

    kisses to Naurah ye..muah! muah!

    ReplyDelete
  3. Tk yah deactive just hide status dia dr muncul kt newfeed kita

    ReplyDelete
  4. Xyah la dective fb, nanti xde u kat group gojes momies, unfren je yg xpntg tu, bahahaha..mila xprnah share link kt fb sndiri, tah rase segan kot2 org pk cm hbt ada blog like hana tulis kt ats tu..tp ada je y suka kita ada blog,heheheh

    ReplyDelete
  5. hurmm. I ni makin lama dah makin jrg2 bukak fb tu. layan instag jer lah, lg best! hehe..

    ReplyDelete
  6. Kalau i, block. Kehkeh. Ikutla cara masing2 . I xpnh share link kt fb cz dlm tu ade ofismate, etc. so if ade sesapa ttbe ckp psl blog kt wall i mmg i dlete d post n pm org tu ckp jgn mention yg i ade blog. I just dont feel comfortable. Tp kalau org tjmpe sndri ms browsing internet ke apa i xksh. Tatau la. i mmg jnis cmtu kot. If org jmpe jmpelah kalau x i xkan bgtau yg i ade blog haha.

    ReplyDelete
  7. sis kalau tak nak tngok status politik dorang tu..mutekan aje..tapi still kawan

    ReplyDelete
  8. rupanya mmg ramai yg bosan pasal politik xabes kat FB tu..

    sypon rase mcm nk tutup je FB, tp bile PK nak update untuk femly yg jauh, x tergamak ler...

    blog kita kan. suke le nak update ape, kalo x suka p main jauh2..heheee

    ReplyDelete
  9. sis, saya suka baca ur blog.. sebelum ni pernah share ur article kat fb. sori, tak mintak izin pun.. sebenarnya dh tekan button 'share' tu, tp x jadi2.. last2 sy share link jela.. dont worry, no plagiat ok ;P

    keep writing!

    ReplyDelete
  10. uit2,sepi je nampak.mana tuan rumah ni.update please!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...