Thursday, May 23, 2013

On my 27th Birthday's rambling

Mood ups and down lately. 2 hari lepas MC sebab tekanan darah rendah. Tak taulah buat kerja apa sampai penat sangat. Nothing to share just, rasa kesian dengan diri sendiri bermalasan nak update blog. Boleh? ahaha kinda lazy.

Just to share, on my 27th birthday:

- Hubby not here to celebrate my birthday (first rank tulis menandakan iolls sedikit sedih. I tot dah duk sekali, boleh celebrate together2. Haha Tapi reset minda, he will be here soon. I akan redeem my birthday celebration n gift with him soon! kahkah)

- Glad, dalam usia muda (27th is still young! lol) saya menjadi seorang ibu. I must said i am a proud mum. Ada baby girl yang membesar dengan sihat, kuat, cute, ikut muka hubby (i think my hubs is cute! ahaha) dan bijak!

- How i wish i can be a fulltime housewife since dah ada baby. Tapi kena tunggu income hubs 10k a month! HAHAHA - see the tittle la, nama pun rambling entry khenn?? (INDEED, memang betul-betul doa after prayer. AMIN)

- However, bersyukur jugak masih ada kerja untuk support my family. Tapi i think, prestasi banyak menurun selepas bersalin. A little bit lazy, kuat pelupa etc. Argh, what is wrong with me! Patutnya ada baby, dah tak LDR with hubs kerja makin excellent kan? Makin bahagia kan? See, there is something wrong with me!

- Lupa nak cakap, hari tu check up Naurah weight was 7.9kg. 

- Masih gemar memasak walaupun tidaklah sedap. haha Macam mana hubs tak comel macam sekarang khennn, binik ni pantang dengar hubs cakap lapar sikit lajuuuuu hayun kaki ke dapur. Kul 1 pagi tengah layan Running Man, hubs cakap "best pulak dia orang makan." Zassss bunyi ketuk-ketuk kuali. I is rajin masak sebab boleh tumpang makan sekaki. Bijak tak? HAHAHA Pernah jugak, hubs dinner awal dalam pukul 6 petang, then malam dah kenyang. Tiba-tiba pukul 3 pagi ada orang kejut, cakap lapar. Boleh?? Binik ni, kesat-kesat air liur basi (HAHAHHA), masuk toilet basuh muka, tengok ada nasi dalam periuk, potong bawang, potong sayur, potong ayam, sapsapsoi siap nasi goreng. Alang-alang masak tu, tumpang sekaki makan. Kata isteri solehah khennn? Kenalah teman hubs makan. Tak elok makan sorang-sorang. orang cakap makan dengan syaiton. KAHKAH (alasan kauuuuu!! lol)

- Bad side pulak. Masih malas mengemas dan menyusun barang. Dulu, pernah berjanji dengan hubs, kalo dah ada anak, nak rajin kemas rumah, tak nak kasi berhabuk, safety anak nak main kan. Tapi nan-ado! Daku bersyukur hubs sudi tukar kerja and stay with me kan. Dialah pelengkap pada kekurangan daku. I is cooking, dia mengemas. I basuh baju, dia sidai. Dia lipa baju, i susun baju dalam almari. Gitewwww. 

Dan, baru-baru ni dia pi out station sampai sekarang (cuma balik hari sabtu je minggu lepas), punyalah terkejutkan kain baju berlonggok atas sofa. Membebel la sikit-sikit kan, terus iolls keluarkan ayat power, begini....

"tengoklah hidup saya kalau biey tak ada. Semua tunggang langgang. Rumah tak terurus. Sebab tu saya tak boleh berjauhan dari biey" HAHAHAHA

Kau, kalau dah malas, ada kekurangan some part, cer jangan lawan cakap dia. Cari part yang leh lembutkan hati sikit. Macam iolls tulah, zikir sikit tepi telinga, terus dapat kiss. EH! HAHAHA

Aku punya malas, hanya husband and ex-housemate aku je tau. HAHAHA Sebulan sekali sangat jarang nampak aku pegang batang penyapu. KAHKAH tapi punyalah rajin pegang sudip, senduk dan seangkatan denganya, hampir tiap hari dan tak kira siang malam. Tulah kelebihan dan kekurangan daku sepanjang hidup 27 tahun ini.

Terima kasihlah suami, jadi pelengkap hidup ku ini. ekeke


Dah cukup panjang rasanya rambling ni. Apa-apa pun terima kasih yang wish dan doakan untuk kelahiran 27 tahun daku ini. Aku aminkan semuanya.

Nayyyy gambar dalam entry ni. Semua gambar upload dalam IG. Baca blog, tengok gambar kat IG ye. HAHAHAHA 


Till then.
BYE!



 XOXO
love my life.





THANK YOU FOR READING THIS!

11 comments:

  1. happy birthday babe..
    i doakan panjang umor , murah rezeki, happy sentiasa n muda sokmo...

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday ;)) Kira 'kakak' la ni.. sebab kita baru 23..


    Bab masak dan mengemas tu terbalik.. Sy ni malas masak, tapi rajin kemas walaupun takdela kemas mana punn... ahahaha.. ntah bila la nak rajin masak best2.. -___-!

    ReplyDelete
  3. i lg tua dr u la huhu. takpe nanti husband ada celeb best best tau. happy birthday again u dh wish kt insta wish lg kt blog hehe

    ReplyDelete
  4. Happy birthday! Untung la naurah ada ibu yg suka masak ni..hehe

    ReplyDelete
  5. Baru 27 tahun? tiba tiba rasa down sebab sy dah tua sgt dr awak. Anyway wlpun awak muda, i learnt alot from you especially bab makanan baby. Happy Birthday!!!!

    ReplyDelete
  6. hepy besday sis.. hai syoknye dengar cerita org berfamily ni..hehe

    ReplyDelete
  7. happy belated bday. well every working mom really need a helpful husband :)

    ReplyDelete
  8. happy belated birthday hana..
    hahaha ok lawak ayat yang mintak kesian tuh..
    nak tiruuuuu jugak..HAHHAHAHAAHA..

    ReplyDelete
  9. alahaiii buffday awak ke.sempat ag x wish.happy belated buffday hana! hehehe.moga dpt hadiah yg best2 dr hubby.hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...