Wednesday, November 14, 2012

(VIDEO) 3 month progress : Naurah meniarap



This morning happy sangat-sangat sebabnya i sempat rakam video Naurah meniarap secara proper. I mean dia meniarap dengan kedua belah tangan dah tak duduk bawah dada, sambil dongak kepala. Sebelum ni memang dah beberapa kali dia meniarap tapi dalam proses belajar lagi. Mesti miss one hand below her chest.

Tadi macam biasa, tengah bersiap tu saje layan borak dengan Naurah. Then dah siap semua, saje keluar rumah lambat sikit. Tengah layan borak dengan dia, tengok macam dia nak mengiring je. Cepat-cepat capai handphone rakam gelagat dia. But, today is my lucky day kot, tengah rakam tu, dia berjaya keluarkan kedua-kedua tangan dia dan give a smile for me. Seronok gila ok! 

Well, u will know one day how i feel bila anak yang selama ni berada di dalam perut u, tiba-tiba dah boleh meniarap. You will feel betapa cepatnya progress dia. Rasa macam baru semalam dia kick our bump, push her out, pangku dia and today, dia dah suka baring atas tilam and meniarap sendiri. Soon, akan merangkak, berjalan, berlari, berkawan, kahwin. Huwaaaaaaaa Suka tapi sedih lak tiba-tiba. hehe mengadakan?! :-p

So, here the video i sempat rakam tadi. T_T



Abaikan suara ibu naurah yang terlebih excited tu. :-p

See, she totally all out untuk meniarap this morning. Yang best tu lepas je berjaya keluarkan tangan dia, terus pandang kamera and smiling, agak Naurah cakap "look ibu. Finally, i can do it, yeay!!" hehe Comel dia. Rasa tak nak g kerja tadi. nak lepak, golek-golek atas tilam je dengan dia. HAHAHA Ok. OVER SANGAT! T_T

Actually progress ni depend pada kanak-kanak kan. Ada yang cepat, ada yang lambat as long as our baby sihat. Like my friend, baby dia dah pandai meniarap since 2 month+ lagi. Seronok sangat tengok. Bila Naurah dah masuk 3 month, sokmo la duk cakap dengan Naurah, cepat-cepat meniarap, tak sabat nak tengok gelagat dia. hehe Betul kawan i cakap, baby ni bila dia mula-mula belajar meniarap, macam-macam gaya boleh tengok. Geli hati. Like my Naurah, muka dia merah sangat bila nak meniarap, then suara kemain bising macam nak poo poo pun ada. Hahaha 

I perasan, Naurah rajin meniarap bila waktu pagi after dia bangun tidur. Kalau waktu petang tu, i balik kerja, saje baringkan dia depan tv, nak tengok dia meniarap tapi sorry k. She said, "I'm tired, Ibu!" hahaha So, pagi-pagi before pergi kerja, sangguplah i bersiap awal and main-main dengan dia dulu. pagi-pagi galak jugak dia layan borak and ketawa, otak masih freshkan, mood pun baik je sebab cukup tidur.  Bila malam pulak nak tunggu dia meniarap lepas dia tidur untuk sejam dua like lepas dia mandia around 6.30 or 7 pm, dia akan terjaga semula around 8.30pm. So, waktu tulah dia akan ada mood nak main-main, golek-golek, meniarap, ketawa, watching tv together (suka tengok master chef ni!) and akan tidur semula around 10 or paling lewat pun 11pm. 

Dah tak macam dulu lagi, after mandi je, tidur sampai pagi. Terjaga pun sebab nak nenen je but still mata tertutup rapat. So, from now, dah kena catat balik schedule naurah. Senang nak bagi kat bs nanti. 

Here, a few photo of Naurah in progress nak meniarap.

Monday morning. Ibu tengah bersiap, Naurah tengah bermalasan nak meniarap. just pandang uncang make up ibu je. teheee


Dah lama sangat tunggu ibu mekap, sampai tertidur dia. Bila nak pergi kerja, kiss sekuat mungkin kat pipi dia, still tak nak bangun. just keluarkan suara merengek je. Agaknya "ish, ibu ni, pergi jelah kerja, naurah nak tidur la." hehe Syok sangat kot tidur macam tu.


Yesterday morning. Ibu ni nak tidur lepas solat Subuh, dahlah hari cutikan tapi jangan haraplah bila dah ada baby. Dia dah biasa terjaga waktu kita nak pergi kerja, makanya nak tak nak kenalah layan dia. Tapi seronokkkkkkk, boleh rakam aksi dia. ^_^


Dah pandai sangat tengok kamera. Asal lampu flash menyala, sengih kemain.

Then posing mengiring pulak.


Penat. Cuba meniarap tak dapat. Dah puas golek diri sendiri, tak dapat jugak. Berhenti rehat dulu. :-p


Gigit jari. Siapa suruh badan tu berat sangat. Sendiri gigit jari tak dapat angkat sebelah tangan. HAHAHA






So far, tu je her new progress right now. I will update every progress here. Dah kata ni blog ibu dia kan? haruslah cerita naurah je yang keluar. hehehe



Till then.
TATA.






THANK YOU FOR READING THIS!

10 comments:

  1. hehe best kan, bella meniarap awal 2month++ tp malas sampai skrg dok meniarap tu je la haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? maybe lambat sikit kot nk tgk dia merangkak. kita enjoy dulu tgk dia golek2 kan. ^_^

      Delete
  2. wahhh dah boleh niarap! congrats naurah^^
    setiap bby laen-laen perkembangan. yea dops?!

    ReplyDelete
  3. comel nya naurah... lin suka budak tidur meniarap... comel sangat...

    ReplyDelete
  4. hehehe

    sama mcm qays

    berat badan nak golek sendiri



    ReplyDelete
  5. hye aunty dtg melawat naurah cuteee =)..cpt mrangkak pulak ye cyg

    ReplyDelete
  6. Hheee, comelnyerrr ;)

    Cepat jugak ye 3 bulan dah meniarap..
    Good job Naurah sayang :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...