Wednesday, November 7, 2012

Two celebration today! Yippi


Today is 7 November 2012. Atau lagi comel di baca begini 7-Eleven. Macam kedai serbanika 24hours tu, 7 Eleven. Comel kan? Orang pun mudah ingat tarikh sebegini.

Tapi, apa ada pada 7 November? 

HEHEHEHEHEHE *ketawacomeltutupmulut*

Today is my DARLING HUBBY BIRTHDAY!

Tak dapat sambut his birthday today sebab kami ni LDR. So just wish through phone jelah. Tu pun malam tadi makan panadol sebab sakit kepala sangat-sangat dan rasa macam nak demam je. Maybe berjangkit dengan Naurah kot. So, terlupa nak wish his birthday tepat 12am. Every year tak pernah miss pun jadi orang terawal wish. Sorry biey, sayang tertidur. hehe Then bangun pagi, celik je mata, terus capai telefon.

Last year pun tak sambut jugak on his birthday sebab kena hari bekerja. So, bila weekend darling hubby datang, i masak something special. Western gitewwwww, blackpepper beef steak. hehe

So, for this year, masih fikir what i going to do. Tak kan dah ada anak sorang, langsung taknak celebrate dah kan. Baru kahwin setahun, dah hambar. NO.NO.NO! Tak suka gitewwwwww. hehe

Tapi, what to do this weekend tak boleh nak celebrate sebab kena attend TWC kat Janda Baik. Tapi nasib baiklah my office sangat peka dengan ibu-ibu yang menyusu ni, dia orang tolong arrange kan bilik untuk we all but still kena keluarkan duit sendiri untuk bayar bilik. It's oklah as long as tak perlu berpisah dengan Naurah 2,3 hari. She still a baby and fully bf. Maybe next time kalau terpaksa tinggalkan dia for a few days, i terpaksalah kot kuatkan semangat dan waktu tu pun dia dah besar sikit kot and not fully bf. kira macam ok lah. Cuma sekarang je masih tak sampai hati nak tinggalkan.

So, bila dah bawak Naurah and my mum, perlulah jugak bawak drivernya. hehe Nasib baik this week hubby darling tak kena out station, kalau tak, masak i nak drive sorang-sorang panjat bukit kat Janda Baik tu. Tak beraniiiiiiiiiii.

Owh, speaking about celebration kan, still dont have any idea. Camne ek? Nak keluar makan-makan memang taklah, sebab terikat dengan jadual TWC. Kalau this weekend tak ke mana-mana boleh aje masak something special yang dia suka, tambahan dah lama benar kot i tak masak for him. Asyik makan air tangan mil je kan. Ah, will think! THINKKKKKKKKKKKKKK. one day less ok, Hana!

While for present pulak, last year kasi special prize for him. Suka sangatttttttttt dia. hehe Nak tau hadiah apa? KLIK HERE. :-p

Tapi tahun ni, no money to buy an expensive present. Pelbagai musibah melanda hidup kami for a few month ago, i masih tak ada kekuatan nak share kat sini. Nanti dah bersedia baru i share. Tapi i macam tak kisahlah, all our saving terpaksa digunakan as long as he stay with me, plus bila ada Naurah, lagilah i memerlukan dia. Duit boleh simpan semula. Owh, so touching la bila ingat perkara ni. huwaaaaaaaaaa Ok,ok, tak mau cerita dah. Nak happy-happy je today. ^___^


Kepala tengah ligat ni nak buat apa. Tak mau la, anak baru sorang, dah tak hangat hubungan ni, tak ada celebration langsung. Walaupun sambut kecik-kecik je pun jadilah, tanda ingatan.

Think Hana!! ^_^

But, for now, ni je i mampu bagi for him...


NAURAH and her birthday wish!







 So, aci eh dikira sebagai hadiah birthday biey? NGEEEEEEE




THEN, second celebration isssssssssssssssssss



today is my last day for 100 confinement. YEAYYYY!!!!

HAHAHAHA entah apa yang seronoknya pun tak tau. Padahal tak ada pantang apa-apa pun. Semua makanan dah belasah sejak habis pantang 44 hari. Nasib baiklah perut Naurah boleh berkompromi. Cuma pantang ais jelah. tapi malangnya semalam kalah dengan milo ais. ter'order' gak kat cafe. Tak tahan dahaga sangat-sangat.

Lagi satu pantang was pantang dari "TUTTTTTTTTTTTTTTTTTT". hahaha faham-faham jelah yang dah tempuhi married life ye. 

SOOOOOOOOOO, adakah present kali ni boleh hadiahkan something special like "TUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT" 

KAHKAHKAH



Ok, what? *tutupmuka*




:-p





KBYE!!!






Naurah Note:
Uolls perasan tak GAMBAR I CANTIK GILA TODAY? Bukan sebab i ambik gambar guna dslr? no,no,no!! kamera compact je pownnnnnn. T_T

Tapi tetap berseri kan? 
Perasan kan?
cantik kan?

 Sebabnya i guna WATERMARK yang cantikkkk. Dah tak guna dah yang cikai punya. hehehe Baru berseri-seri sikit gambar. LOL.

Thank you tau NIEZA DEARIE!!!!
Cantik sangat-sangat.
Sukaaaaaaa sangat.

Uolls kalau nak dapatkan watermark or doodle or apa-apalah di bawah kepakaran Nieza, pi kat blog dia eh. CLICK HERE!

Nieza ni bagus tau, tau apa yang kita nak. I just cakap sekali je apa i nak on my watermark, then cepat je dia buat design, terus i suka. As i request, ada nama, blog add, bunga tulip, red colour, simple but nice.

TADAAAAAAAA!!





THUMBS UP!




THANK YOU FOR READING THIS!

23 comments:

  1. Happy bday to ur hubby. Sy plg suke part blackpepper steak tu. Yummeh!

    ReplyDelete
  2. Say happy birthday to ur hubby..

    Tq dear tulun pomote..hehe ^^

    ReplyDelete
  3. auwwww, malu2 kucing ai membacanya,
    kahkahhh!! :p

    ReplyDelete
  4. Comel giler naurah buat mcm tu.. if nak tuuuttt pun pas 100 hari.. bilik tu tokmak ade kan..hahahahah... kene pinjam bilik orang yg tak bawak family ni kan.. hahahah

    ReplyDelete
  5. hahahaha... i ponnn 100 dayss todayy!!! walawehhh syokkknyaaa!! kuikuikuii... *malu*! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? mean Irfan sebaya eh dengan Naurah? hehe

      Delete
  6. wah seronoknya... dah abis pantang 100 hari... congrat yunk...
    Dapat Naurah tu dah kira present terbesar tuk ur hubby...

    ReplyDelete
  7. hehehe pantang 100 hari dh habes best lah,leh bg hadiah best kat suami.hehehe.larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
  8. huiyoh, bangga jadik ayah dia n terharu bila nmpak pic naurah sambil pegang kertas ade wish bsday :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampaikan ayah dia tanya siapa tulis tu? hahaha punyalah seronok. Agaknya lupa Naurah still a baby. Macam real je anak dia yg buat kad tu.

      Delete
  9. wah...hebat berpantang 100 hari. erna x sampai 100hari pun. hehehe

    naurah comel je pegang kertas tu. siap ada drawing kretip lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mak asyik repeat je, berpantang 100 hari. haha

      Delete
  10. Happy bday to your hubby.

    Dear, anak saya kena jangkitan bakteria Impetigo. NI ada sedikit info:
    ia seperti lecuran yang kecil dan mempunyai gelembung cecair jernih. selalunya dibahagian muka atau sekitar hidung tetapi ia juga boleh berada diseluruh badan. apabila ia pecah, ia akan meninggalkan kesan kerak yang kekuningan pada kulit. Ia seakan-akan bayi anda terlekat bertih jagung dimukanya. kulit di bawah permukaannya mungkin akan kelihatan merah terbakar. Walaupun tompok-tompok itu kecil, tetapi kawasan sekitarnya juga boleh dijangkii. Simptom-simpton selalunya akan kelihatan empat ke sepuluh hari selepas jangkitan.

    Better u bawak naurah gi klinik. Smoga naurah cepat sembuh. Thanks drop by komet kat by blog. Salam kenal ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke? Kena pi klinik ni. Risau pulak. Semoga Qhalif cpt sembuh ye.

      Delete
  11. waaa....dah 100 hari. bebas! ngeee...
    happy birthday to ur hubby!

    ReplyDelete
  12. Hheeee, takpa takpa cheq paham...heheee :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...