Thursday, November 8, 2012

Spontaneous Thursday : DURIAN CREPE



"Siapa yang tulis tu?" - Darling hubby

"Naurah lah." - Me

"Tak kan lah." - Darling hubby

"Hehehe" - Me


Kisahnya..

Semalam kan birthday hubby, dahlah LDR, tak celebrate, tak ada hadiah dan lewat pulak tu pi wish (tidur tak hengat dunia!). Takut hubby sentap je. hehe Padahal hubby relaks je. Kalau aku, memang ye, sentap. hahaha

So, bangun pagi, fikir lah nak buat apa yang something special, kasi ceria sikit hubby pagi semalam. Rasa bersalah gila, tak wish tepat 12am. After solat subuh, pergi dekat Naurah, tengok Naurah kemain sengih pandang aku. Tiba-tiba tercetus idea, nak wish birthday by Naurah. Mesti dia suka, kecik-kecik lagi anak dia dah pandai wish birthday. hehe

Bayangkan dahlah jam kul 7 pagi, nak jugak mintak Naurah posing comel, nak sent picture kat ayah. Gigih aku and tok ma duk agah dia kasi senyum. Jangan ingat senang tau. Macam-macam shot ada.

Mula-mula bagi, dia pi konyokkan.


Untuk elakkan dia konyok, letak atas perut tapi jenuh tunggu dia grab kertas tu.

Bila dah grab, susah pulak nak bagi senyum.

Agaknya dah bosan layan ibu dia, terus ngap kertas tu. haha

 Susah tau biey, sayang nak pujuk anak biey. hehe 

Adalah dalam 30 keping gambar ada termasuk yang gegar. hahaha Tengok jam dah dekat pukul 7.30, cepat-cepat start kereta. Pasrah dah, kalau gambar tak cantik, hantar je, janji nampak usaha tu. hehe 

And, suprise is walaupun ambik dalam keadaan kelam kabut and banyak yang gegar-gegar (naurah tak duk diam. LOL), still ada yang the best!

The best picture yang i suka sangat-sangat and make her father sebak gila was



 Tq Naurah sayang, layan ibu bergambar semalam dan make our hero happy sangat-sangat semalam. Love both of u!



Tapi berbaloi la bertolak lewat g kerja tapi still sempat nak check in. ^_^ Hubby seronok gila. Dia macam imagine betul-betul naurah yang wish and wrote that wish. Tu dia pi tanya siapa yang tulis. hahaha Kelakar je. Jangankan nak menulis, meniarap betul-betul pun masih tak mampu dibuat oleh Naurah. Cara hubby called after receive that pic tu, "siapa yang tulis?" kemain girang suara. Opcoz la me yang buatkan. Then siap cakap lagi, "rasa macam betul-betul naurah yang wish, siap dia senyum and pandang kamera lagi". Sebak jap bila hubby cakap macam tu.

I am happy if u happy biey. Tu je yang mampu sayang buat. ^_^



Till then.
TATA.





Eh,chop!
Dah tu mananya durian crepe? Kemain kan tajuk entry. BAHAH



3 ketul RM10





Sangat sedap ok. Member office order and i tumpang sama. Serius, sangat sedap. Macam tak cukup makan semalam. As a durian lover, this is sooooo awesome!

We order HERE. La'Min Sweet Craving.

Tq ummi zulaikha, tolong order untuk kita jugak. Masih terasa keenakannya. ^_^





K.bye!






THANK YOU FOR READING THIS!

25 comments:

  1. ehehheee ade story di sebalik pic tue rupanya :)

    wina belum try lagi durian crepe..sana sini cite pasal kelazatan dia...harus try nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Must try wina. Blh order dengan Cik Min tu, dia ada kdai bergerak kat Kl gak.

      Delete
  2. i pun tertidu masa besday hubby hari tu.. ngee~~~.... tp best gak idea u. mmg nampak macam naurah yang tulis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Nasblah hubby tak kecik hatikan, gara2 tertdo. hehe

      Delete
  3. makin bsr makin ke'bapa'kan mukenye, hehehe sorry ler mamanye, next try baby gurl plak k :P

    geram tao tiap kali tgk gmbar crepe durian ni,
    napelahhhhh durian xngam ngn hidung ai, nak jugakkkkkkk, huwaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, kwn kita xsuka durian tp bila mkn durian crepe ni, dia ckp sedap sgt!

      Delete
  4. Sweetnya... ;)


    Sedap Durian crepe ni kan? :D

    ReplyDelete
  5. my pleasure... next time kita try order lagi... hahahhaha..

    ReplyDelete
  6. Sweet sgt.nak tirulah idea ni..boleh x?

    ReplyDelete
  7. Jgnkan hubby u, i yg baca tu pun tetiba cam sebak apekehal hehe... tetiba meremang cam orang wish kt i laks... hehe.
    Opkosla ur hubby terharu... sweetnya Naurah...

    adus...sudah terliur nengok durian crepe... acaner? huhu

    ReplyDelete
  8. nasib hubby tak merajuk eh..hehe..pndai naurah bergambar..tiru ibu die la tu..hihi :)

    ReplyDelete
  9. alamakkk teringin ler plaks durian crepe tuh
    nmpk cedappp jer..hohoho!!

    hepi birthday to ur husben! from us^___^

    ReplyDelete
  10. Best r blog akak...asal bkak je ade entry...rajin tol

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo rajinlah. kalo malas, mau sebulan diamkan diri. hehe anyway, tq drop by and leave a comment here. ^_^

      Delete
  11. So sweet..... Dari aritu ngidam ni nak mkn durian crepe tu tak dapat2 lagi nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. if u duk area kl, u should order durian crepe dgn cik min. sedap sgt durian crepe dia.

      Delete
  12. hana, emy tumpang terharu,
    tumpang kesedapan crepe, eh?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...