Monday, November 12, 2012

Our hero's birthday

Setiap kali nak update blog, mesti nak cakap "busynyaaaaaaaaa". hahaha

Tapi yang sebenarnya, itulah hakikatnya. Tak sempat nak update lunch hour tadi. Taip sikit-sikit, lama-lama jadi satu entry. :-p

Banyak ni nak story lebih-lebih lagi about our TWC kat one of the resort kat Janda Baik. Kesian pada diri sendiri dan kawan-kawan. Nightmare! Will story later yea.

Before that nak cerita dulu sambutan harijadi our hero. Buat untuk kita-kita je and tak sambut beriya pun. Tu pun keluar makan je kat his favourite restaurant. Eh, my favourite! hahahaha



I ingat nak masak malam hari Khamis tu waktu darling hubby sampai tapi letih sangat (read:malasnyaaaaaaa :-p). Barang-barang nak pergi twc tak packing lagi. So, alang-alang dapat rezeki lebih sikit, tekak pun dah lama tak pekena ice coffee yang i suka sangat tuh, maka, again, here we are, Black Canyon! hahaha



Darling hubby pun ikut jelah. Kekdah nak legakan anak tekak bini dia semata-mata, sangguplah breakfast kat tempat macam tu. Padahal pekena nasi lemak lagi best kot for breakfast. Katanya lah. hehe Tiba-tiba tak tau birthday siapa sebenarnya ni. hehe

Dahlah tempat i yang pilih, nak makan pun i yang pilih. Nak buat macam mana, dah Naurah terjaga masa tu. Dalam kereta elok je tidur. Bila masuk je restoran, dia sedar. Padahal sunyi sepi kot masa tu. Pukul 11 pagi, apa ada? Kita orang je. haha



Dah sampai makanan, hubby suruh makan dulu. Dia pegang Naurah. Sekarang tangan Naurah dah tak boleh duk diam, dia dah belajar sikit-sikit nak capai something. Lagi kesiankan, tak sampai hati tengok dia pandang je makanan yang atas meja, sampai air liur meleleh, then siap telan air liur sendiri, pastu masukan ibu jari dalam mulut, hisap kasi bunyi. Kesian gila ok. Ada kang her first solid food daripada black canyon ni. hahaha Baru 3 bulan, gaya nak makan macam 6 bulan tau. Kesiannnnnnnnn.

Then dah siap makan, pi kat Manjaku kejap looking sweater untuk Naurah. Kotlah sejukkan kat Janda Baik dengan musim hujan sekarang. Then rushing pick up cake for darling hubby. Yang best tu kan, konon tak nak sangatlah darling hubby tau kan, nak kasi suprise, so bila dia tanya kek untuk apa pulak tu. So, i cakap office punya. hahaha Dia diam je.




Tapi, bila dah sampai kat parking kereta kat this resort, dia saje tau cakap, tu member office, bagi kek kat dia, banyak barang nak angkat ni, kang terjatuh kek tu. hahaha dia saje tau cakap macam tu, padahal awal-awal dia dah tau. Malas nak layan aku gamaknya. hahahaha

Tapi macam biasa, kata je birthday dia, tapi aku order ikut sedap anak tekak aku. This time also order kek dari Na. Terliur nak rasa DFCC. Devil food chocolate cake eh Na? hehe Sedap!



So, lepas angkut barang masuk bilik, terus suruh hubby potong kek. Hubby ingatkan aku order rainbow cake macam last time aku beli untuk my mum. Dia suka sangat kek tu. hehe Sorrylah biey, sayang nak merasa DFCC pulak. ngeeee

aku kesian sangat bila tengok Naurah pandang makanan. Aksi yang tak pernah miss dia buat bila tengok makanan. tenung lama, meleleh air liur, telan air liur, hisap jari sampai bunyi!

Tapi hadiah for him belum sempat cari. Ingatkan nak pusing dalam ECM after makan kat black canyon tapi tengok jam dah pukul 12 lebih. Semua officemate baik naik kereta sendiri or bus dah bertolak aroung 10,11 am. Memang agak lewat kami sampai kat Janda Baik. What to do, i have a mission need to be compete khenn? :-p

Tu jelah kot. The simple one for darling hubby. And dia happy sangat-sangat bila i kasi this "big present" 

Rompers tu hah. Suka nau dia caption gitew. Legging tu pulak dia beli tau, ada tulis "I LOVE MAMA". tapi tau kat mana?? bertempek kat bontot naurah. T_T Then dia saje usik, daddy kat hati, mummy kat vontot. Sabar jelah. Dah birthday u kan? I layan je. T__T






Tu je. Gelap gelita kat luar. Hujan lebat. Nak balik masak asam pedas ikan tenggiri.

TATA.






THANK YOU FOR READING THIS!

10 comments:

  1. comelnye lahai..hehe.mcm ank buah yatt..nmpk org mkn..nyap2 mlutnye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak2 memang mcm tu kan? comel je tgk, ^_^

      Delete
  2. hehehe cane nk buat surprise kan bila amik kek pon skali ngan hubby,hehehe besar dh baby.kejap je rasa.

    ReplyDelete
  3. kekadang sambutan yg simple tuh lebih bermakna
    tambahan lagi dapat bersama org tersayang khen?
    comeeii naurah! nak picit cket^^

    ReplyDelete
  4. comel naurah.. tq aunty hana bg hadiah kt zulaikha dh..ummi dia xsempat sbb ayah dia ade keje..nanti eh naurah comel..

    ReplyDelete
  5. Naurah. aunty nak gigit pipi tembam tu. bukan main sejambak bunga atas kepala ye..ibu letak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...