Friday, October 19, 2012

It's rainy day and bring mata panda to office. TERBAIK!



It’s rainy day today. Awal pagi tadi, 6 kali Naurah terjaga. Biasanya if nak susu hanya 3 kali dia akan terjaga start from 12am, 3am, and 5am. Tapi pagi tadi start from 1am sampailah 6am, every one hour dia merengek. Tak nangis tapi dengar dia hisap tangan dia. Lapar ke? Tengok-tengok nyamuk atas kepala. Aduh, kesiannya. Tidur dia terganggu. Alang-alang dia hisap tangan tu, aku bangunlah jugak nak bf dia tapi bila angkat dia diam je. Mulut tutup rapat. Sah, dia mengantuk, bukan nak bf. Tapi tidur terganggu disebabkan nyamuk. Maka hari ni, dengan hujan di awal pagi, aku bawak mata panda ke opis. Mengantuknyaaaaaaaaaaa. 

Tapi hari ni, nak ambik time-off untuk urusan pindah rumah. Gila nomad dah rasa ni. Pindah lagi. Pindah lagi. Duit habis untuk sewa lori and bukak, pasang astro je. Sabar jelah.

Esok nak mengemas rumah ni, so terfikir macam mana nak kemas rumah dengan meninggalkan Naurah sorang-sorang, tak pasal-pasal jadi makanan nyamuk. So, ingat nak hantar Naurah kat rumah mama dia. Leh tak mama? Hehe

Ayah Naurah tak ada esok untuk tolong kami. Out station kat Sabah. Sedih. Sokmo pindah bila hubby tak ada. Nasib baiklah aku berhati cekal dan bersemangat waja (wah, kekdah masuk bakul angkat sendiri kauuu! HAHAHA), so no big deal lah.

Lagipun bukan aku yang angkat barang nanti, aku dah siap booked lori sekali dengan pekerjanya untuk angkut and susun barang kat rumah baru nanti. Just tunjuk je mana kau nak letak katil, almari, dia orang tolong angkut. Baik pakcik ni, dah 2 kali aku guna perkhidmatan dia. Murah pulak tu. Semalam aku called dia, terkejut dia, aku nak pindah lagi. HAHAHAHA Nak buat macam mana pakcikkkkk, ni semua bukan atas kerelaan saya. Penat saya nak pack barang-barang. Uhuk.

Ikutkan hubby mintak hold dulu pindah, tunggu lepas raya haji, baru dia boleh tolong. Tapi after raya haji mana ada weekend dah, tak maulah sampai bulan 11 duk rumah tu. Lagipun tak tahan dah sangat-sangat dengan nyamuk kat rumah tu. Rasa macam duk dalam perkampungan nyamuk pulak. Sebelum ni mana ada nyamuk, aman je. Maybe sebab musim hujan kot, nyamuk sejuk duk kat luar, pakat berkampung dalam rumah aku. Parah dah rasa. Biarlah aku sorang-sorang, bersusah payah sikit nak kemas barang-barang janji Naurah tak digigit nyamuk lagi. Barulah jadi ibu mithali and isteri solehah kekdahnya. HAHAHAHA

Apa-apa pun still miss Naurah’s daddy. Wish dia ada time nak pindah nanti.  


Apa? Ibu ingat ayah superman?  leh terbang dari Sabah ke Pahang? ------> NAURAH    T_T



Ololololo, padahal awak lah yang suka sangat kalau ayah ada, kan? Berkepit je

dengan ayah, nanti ibu jadi milk machine je bila ayah ada. Nak tidur pun dengan ayah, kan Naurah??  --------> IBU    :-p



DADDY'S GIRL!
 


Add caption
 



Till then.
TATA.







THANK YOU FOR READING THIS!

21 comments:

  1. Kesian naurah kena gigit nyamuk. erna memang alergik nyamuk. x suka nyamuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kesian sgt Erna. Tak sampai hati tgk.

      Delete
  2. musim hujan sekarang nie..malam² sejuk tak tahan!

    wina kalau bab pindah nie mmg pening kepala & leceh..sekarang nie tunggu beli rumah bru pindah :)

    comelnya ayah & anak tido..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal, hana ingat nak pindah bila beli rumah sendiri je, again tak sangka kena pindah lagi. Aduh!

      Delete
  3. Nyamuk? Hana ada psg ubat nyamuk tak? Pun still byk nyamuk? Eiii! takpun, Hana beli je kelambu besar tu. Ade blogger jual kelambu sejuk n selesa tu. Heee~ Saja double safety kan? Walau apapun, selamat berpindah ya? Sy ni terasa je penat berpindah. Huhuhuhuhu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terfikir lak nk beli kelambu sebab before this memang tak ada nyamuk pun. Plus rumah tu dah berlaku kerosakan yg teruk, better pindah je.

      Delete
  4. Ololo kecian Naurah... nyamuk gigit dia bukan pandai lagi nak tepis2..
    Kenyang la nyamuk tu nanti...isk2

    Baca u kate nak pindah umah pun dah rasa penatnya.... x sanggup nak pack2 barang2 yang banyak menimbun tu hukhuk

    ReplyDelete
  5. Nak pindah ke mana u? I paling malas bab nak pindah, malas nak packing hehehe. Selamat mengemas !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pindah ke taman berdekatan je. hehe tp walaupun dekat, perlu pack all the things and sangat2 penat!

      Delete
  6. pindah rumah yea.. tak apa. nanti lagi ok bila duduk rumah baru. comel nye baby tidur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya lah, rumah baru jauh lbh baik.

      Delete
  7. baby hana sangat comel la! tahniah taw (macam terlambat wish je). kita baru sempat nak blogwalking. ni pun curi2~ rindu ye nak baca cerita hana. rupanya dah kenal hana dari bujang, kawen dan jadi mak orang dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan, nanti tunggu dhiera punya turn lak. ekekeke

      Delete
  8. as salam,

    selamat berpindah,comel baby :)

    ReplyDelete
  9. comelnya naurah,,cian die kne gigit nyamok,,
    semoga dpemudahkan urusan ye sis =)

    ReplyDelete
  10. adoi..penatnya lah berpindah...saya dpt rasa kepenatan tu...sabar ye...

    comelnya anak u sis, geram tgk...rasa nak cium2!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...