Monday, October 29, 2012

........... is GREAT!

What a terrible traffic jam semalam. Bermula pukul 10 pagi bertolak dari home sweet home, then sampai ke Kuantan around 2am. Gila penattttttttttttttt (penat duk membebel, makan-makan dan tidur!) Hahaha



Well, darling husband balik sama-sama dengan i ke Kuantan semalam, so dialah drive kereta. Masa on the way balik kampung rabu yang lepas, only me, my little Naurah, my great mum and sweet lil' sis sahaja. So, i yang drive. Hubby tak boleh cuti awal. Nak taknak terpaksa i drive jugak, nasib baik jalan tak jem. Rugi lah kalau tak bertolak balik kampung on wednesday memandangkan that day adalah cuti umum sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang. So, tapau ebm banyak-banyak, then tok ma feed Naurah use bottle bila Naurah lapar. I pulak drive dengan aman. Alhamdulillah, everything going smooth.

Tapi, semalam sangat terrrile and horror k! Kematu vontot duk dalam kete, naik lenguh mulut duk sembang dengan hubby (takut dia mengantuk and bosan!), tired duk mengunyah (perlu, untuk wake up diri sendiri dari tertidur!) and penat jugak beratur kat toilet tiap kali singgah kat petro station. Gila ramai orang. Dah aku makan tak henti dari pagi hingga malam, kau bayangkan berapa kali nak ke tandas je. Hazab ok!

Nasib baiklah Naurah behave well. Tidur je memanjang. Bangun pun untuk nenen and main kejap.

Tapiiiii masa maghrib tu we all berhenti kat masjid kat Dungun, take turn to pray, konon tak nak keluarkan Naurah dari kereta, kan dah malam (orang tua kan pesan tak elok bawak anak kecik keluar malam-malam), so bila turn hubby solat, i and my mum dalam kereta kalut gila sebab Naurah nangis yang amat! Tak pernah k dia nangis, terpekik, melalak macam tu. Kesian sangat-sangat, tersesak-esak dia menangis, dengan air mata meleleh, mata bengkak. Ya Allah, sampai aku menangis sama. Tak sanggup tengok. Dah check pampers, dia tak poo poo pun and wee wee pun tak banyak. Dah pasang ayat Quran dalam kereta, punnnn tak jalan. Bagi nenen, kemain dia tolak "milk machine" ni. Terkejut aku. Then pass her to tok ma, aku pun ebm, dah cukup 4oz, kasi bottle kat tok ma. Terus dia hisap, diam je sambil mata tertutup rapat tapi still ada esakan lagi. Habis 4oz susu, dia tidur sampai ke rumah tapi ada lah sekali dua terjaga, i bagi direct feed, dia dah ok.

 Tak dapat bayangkan macam mana kalau aku sorang-sorang time tu nak handle Naurah dalam kereta di tepi jalan. Huwaaaaaaaaaa Ibu sedih sangat tengok Naurah macam tu semalam.

Now, aku rasa sangat mengantuk. Jalan rasa tak stabil, mata rasa panas, merah, kepala berdenyut-denyut dan tekak rasa loya. Nasib baik ada tinggalkan stok ebm banyak-banyak last week, so sampai rumah awal pagi tadi, terus tidur. Tapi still tak cukup jugak. Naurah nak nenen pukul 3 pagi, then tidur jap, nenen sekali lagi pukul 5, then pukul 6 pagi dah bangun. Mencabarnya jiwa raga saya hari ni!

Bantal pleaseeeeeeee! tak tahan nak tidur. Buat kerja pun macam slow je hari ni.

Tapi dalam mengantuk tu, still rasa lapar lagi. Gtg now, nak tapau nasi kat cafe. Takut sangat student habiskan lauk pauk. Hahaha Student jugak nak disalahkan. Kesian mereka. hikhik

But before that, a few picture of Naurah dalam kereta semalam. Tapi waktu ni siang lagi, so dia pun galak je main-main. 



Orang lain makan, dia hisap jari.

play baba-chak with tok ma

Dah pandai tarik baju masuk dalam mulut. Tok ma cakap, macam ibu. hehe ok. kita comel. hakhak

Dah boring baring, buat muka kesian, minta di angkat. hehe

kiss dari nyamuk kat pipi. Hasil penat lelah ibu usung naurah ke dalam semak masa korban lembu. Sorry sayang. Tapi tetap comel walau ada pimple sebijik! LOL

 
Owh, semalam Naurah turn to 3 month. Happy 3 month old my dear Naurah. Cepatnya awak dah membesar. Ibu tak puas lagi nak timang-timang awak ni. Love you sayang!


Her new 3 month progress. DAH PANDAI TIDUR MENGIRING!! Dalam kereta pulak tu Naurah show her progress kat ibu and ayah. For the first time! ^_^





Kbye!
Perut memanggil-manggil.
Bantal menyorong-nyorong.



Wah! ^0^







THANK YOU FOR READING THIS!

6 comments:

  1. Dah jadi mak ni..bila bby nangis truk..kita pun nangis sama.haha.kelakar je kan..

    ReplyDelete
  2. alolo..sian naurah..
    faliq plak mmg suka menangis..kalo nak tidoo nangis tak ingat dunia...semua try pujok tak jalan..abi pujok tak jalan..nak ami pujok baru jalan..tapie tangan lenguh iler asik nak kena goyang2,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...