Monday, October 15, 2012

EBM, Burger bakar, nursing pad, increase milk bla bla bla

Bila mood kerja dah datang, sampai tak menang tangan jadinya. Minggu lepas still bermalas-malasan lagi and mood tengah warming up, but today no more monday blues. This monday is chaotic one! heh. But, i really like it. Sampai tak perasan dah pukul 4.30, dah nak hampiri angka 5. My favourite number now! ngeeeeeee

Nasib baiklah seminar kebakaran tadi just for 1 hour, kalau tak mau tak cukup lagi masa. Sampaikan dah masuk waktu rehat pun tak perasan, tengok jam dah kul 1 lebih, makanan tak tapau lagi, mau habiskan student beli. hikhik Dah pergi pukul 1.30, memang dah jangka not many choice pun, just pilih je ayam masak kicap seketul, kacang panjang goreng and nasi banyakkkkkkkkkk.. hahaha

Just randoms thing wanna share :

1) EBM

not-so-meriah. Sorry darling Naurah. T_T

Disebabkan busy melampau, tak sempat nak buat stok EBM untuk Naurah mengikut perjanjian iaitu 5oz/day and kena fill up 4 bottles yang i bawak tapi malangnya hari ni just sempat dapat sikit je, tu pun 1 bottle langsung tak guna. I tak sempat nak penuh 1 botol untuk 5oz, just pump bila miss b rasa berdenyut, then bila dah berhenti berdenyut, i pun berhenti pump gak, padahal susu banyak lagi kuar. Sad. Sorry sayang ibu. Balik karang ibu buat stock lagi.


2) Breakfast. Burger bakar

single. Tapi kenyangsssssssss.


Pagi-pagi dah bekpes burger bakar. Wah, confirm susu 4oz for Naurah rasa burger ni, sukalah dia nanti. ahahaha Actually burger tu beli petang semalam kat gerai budak-budak konvo kat tempat kerja, tapi husband terbeli banyak. Semalam dah bedal yang double punya, then yang single ni kepunyaan budak kecik kat rumah tapi dia tak makan, so simpan dalam peti ais, masik enak di makan pagi ni. Cuma dah tak rasa panas membakar lah, dah jadi burger sejuk. Tapi masih enak! heh, i like daging burger dia, tebal then mayonis super banyak. Selama ni duk hadap je gambar kan, orang ramai pakat duk rasa burger bakar ni, sekali rasa, terus tangkap chentaaaaaa. sedap. berbaloi beli walaupun mahal sikit.


3) Inovasi Nursing pad

Inovasi. 1 set span only rm0.80. Cheap one kan? but berkesan sangat-sangat.


Miss B produce milk sangat banyak. So, need to wear nursing pad. Kalau tak, mau lencun baju sampai meleleh ke kaki. Selama ni pakai nursing pad jenama X (xmau mention sebab ramai je yang pakai) tapi tak berkesan. Pakai tak sampai sejam, pad tu dah lecun, kadang-kadang miss b rasa gatal-gatal sebab milk bertakung and milk boleh kelihatan kat baju. So, fikir punya fikir, found out one solution untuk mencari nursing pad yang tebal. Beli span baju 1 inci, then mintak my mum jahitkan. Settle. Selesa and milk tak meleleh. Tq mum. ^_^ 


3) Increase my milk



Memang begini eh rasa bila fully bf, rasa lapar semacam je? mulut tak boleh berhenti mengunyah mengalahkan orang pregnant. Seriuosly, stok makanan memang tak boleh putus, makan nasi kena 3 kali sehari. Kalau tak rasa macam perut pedih, cacing korek perut. Takutnya jadi bambam. Tapi my mum cakap eloklah makan banyak-banyak, susu jadi banyak. Tak payah ada hati nak diet, nanti susu tak keluar banyak, mula susah hati. Susu tu nanti Naurah minum, badan jadi kurus lah. Ye eh? hehehe Sukaaaaaaaaa.


4) Start beli mainan kat Naurah

Cheap and nice. Gajah sekor + doraemon rm5, gegirl curly hair rm6.

Since ada baby girl kan, asal nampak benda comel je rasa nak beli je. Macam minggu lepas, sempena konvokesyen kat tempat kerja, maka banyaklah gerai yang jual macam-macam jenis barang. Antaranya teddy bear yang murah-murah. So, sempatlah rembat 2 teddy bear untuk Naurah. Sangat murah hokei, rm5-rm6. Sape tak nakkan? Macam-macam jenis teddy bear lak tu. Gerammmm. 


5) Naurah got present from her mama

Mama dia siap bagi pepatung sekor. comel.

Ibu tumpang gantung gajah sekor yang ibu beli kat playgym mama kamu kasi. hehe

Jangan tak tau, masa dalam perut lagi, Naurah ni ada ramai mama. Ibu haruslah sorang tapi mamanya ramai. And one of her mama yang very close with me bagi playgym kat Naurah. Ayah dia dah tengok-tengok dah kat giant ari tu nak beli playgym ni, sekali mama dia belikan dulu. Haruslah bersyukur sangat-sangat, bagai pucuk dicita ulam mendatang. wah2.. hehe Tq deari Nabilah. You are the best mama for Naurah, hope Naurah pandai and bijak macam kamu. ^_^


6) The real juice

This is superb! Cool and juicy.


I love mango juice. First time rasa mango juice from arab, terus jatuh cinta. I beli kat gerai konvo. Saje je beli masa jalan-jalan tawaf gerai (LOL), sekali dahaga terpandang jus yang sejuk tu. Tak cukup setin jus mango, tapau lak jus oren sekali. Masih terasa keenakan jusnya dengan isi mango and oren yang pekat and pure buah. Pergh~ pleaseeeeeeeeeeeeeee tell me kat mana ye jual jus ni, nak beli lagi. Now, konvo dah habis, dah tak tau nak beli kat mana lagi.


7) My booster



1st day masuk opis, the first thing i do was change my dekstop wallpaper. Frame gambar menyusul kemudian, gambar tengah cuci. Cer kira, ada ke mak-mak yang tak letak dekstop wallpaper dengan gambar anak sendiri? Masa preggy boleh lah letak gambar anak siapa-siapa yang berkenan di hati yang gebusssss comel tu, konon nak kenan anak comel gak. heh! 


HAH, puas aku dapat update blog walaupun terpaksa balik lambat sikit. Maaf Naurah, mesti tertunggu-tunggu ibu tuuu. Ibu on the way now!


Till then.
TATA.




 


THANK YOU FOR READING THIS!

9 comments:

  1. so many stories!!

    paling comel is Naurah's story & paling meleleh air liur is ofkos the burger bakar ehehehee

    eh, I mmg letak gambar anak² kat wallpaper hp & lappy..pc ofis pulak memang pre set wallpaper company so xleh nak tukar uhhuhuuu..

    ReplyDelete
  2. Bez ke keja?i tgh pk nak amik cuti mnyusukan ank ni.haha.over tak?

    ReplyDelete
  3. ni kes rindu anak sgt ni ea.. huhu.

    ReplyDelete
  4. Ros Anis Rusli,
    Airiell lak encem and gagah perkasa. hehe



    Wina,
    Hp lagi kerap kita tgk kot drpd dekstop pc. kalo tiap masa pandang dekstop, camne nk buat keje, kan? hehe


    Fifi tiez,
    I sokong u! hehe

    ReplyDelete
  5. teringin nau nak mkn beger bakar, tap tgh proses pengecilan, so...lupakan. huhuhu

    jimat habes guna span baju kan noks.

    sama la, pestaim masuk keje balik, perkara pertama dilakukan adalah menukar wallpaper pc. hahaha

    ReplyDelete
  6. sedapnya burger bakar...
    teringin tapi belom berkesempatan lagi mencari...

    Bertuah naurah punya ramai mama ;)

    ReplyDelete
  7. comelnyer naurah =)..

    yana suka idea span baju tu.hehe..jimat!!

    ReplyDelete
  8. Cik Naa,
    everytime rindu anak kan? ehehe


    NM02,
    Kan? jimat noks. :-p


    Zurae,
    Carilah, burger bakar tu sedapppp..


    Riana,
    Jimat awak, cer cuba, selesa. ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...