Wednesday, June 6, 2012

Drama queen at 3rd trimester

Today hubby dah balik KL. For a few days he with me, no word can describe my feeling. His kindness, loving, pampered me etc, just cant list one by one. Only me and baby just know and feel. (Im pretty sure baby pun rasa. Baby always kick or can i said "gedik" all over the time since daddy with us for a few days. For a fews day i tersangatlah tak boleh tidur malam, baby super active, tambah-tambah bila daddy put his hand on my tummy.)hehe



What he do for me? 
(mind u: as one of the LDR group, im sure setiap saat husband with us adalah saat yang paling berharga sekali even he came back for one or two days only. Every single thing will be remembered. T_T) :

* Tengah bersiap nak pergi kerja, terpandang secawan susu atas meja. Terharunya, he made for me. Susu anmun yang tawar tu i rasa sangat sedap sekali, macam tak cukup 1 cawan. Minum susu sambil tahan air mata jatuh. Sebak gila. If i duk sorang-sorang, mana pernah sempatnya nak minum pagi before pergi kerja. Always stop kat Petronas beli sekotak susu HL or dutch lady, minum masa memandu.

* Pergi kerja ada orang hantar, balik kerja ada orang ambil. Nikmat gila kot rasa bila husband hantar pergi kerja. Dah tak pasang radio dalam kereta, lagu-lagu semuanya bising! Hanya nak dengar hubby and wife talk. Itu baru dipanggil pagi yang merdu and mendamaikan. hehe Dah sampai kat opis boleh salam tangan suami. What a blessed day!

* Back from work, senang hati, semua penat and bosan at workplace hilang bila lihat husband tersenyum tunggu dalam kereta. Tiba-tiba rasa energetic gila. First question will be ask "Biey lapar tak? nak makan ape, sayang nak masak ni?" And he always answer "Sayang tak penat ke? Kalau penat, kita makan kat luar, sayang berehat je." Too worried, macam husband tak makan je bila pergi kerja. hehe Bila duk sorang, memang malas gila nak masak, almost everyday tapau kat kedai.

* Sampai je kat rumah, gembiranya tengok baju penuh kat ampaian. No need to collect and wash at weekend.

* Too energetic bila sampai rumah. Terus salin baju, mandi, solat and masuk dapur. He too worried when see me like that. So, while im in bathroom, he ask what he need to do like keluarkan ikan, ayam, daging dalam peti ais, kopek bawang, potong sayur? I know he dont like to cook but he willing to help me. Seriously, i tak rasa penat pun to cook for him. Its like a therapy for me. So, i told him just watch tv and do what you want to do. So, while he wait for me to cook, dia angkat baju kat ampaian, lipat semua baju and susun dalam almari. After i finish my cooking, and go to pray, he will make sure all the pot, frying pan ect that i use in cooking, dibasuh and put at the right place. Then i take my turn untuk menghidang for dinner, he go to pray and we eat together. While me with my tummy yang memboyot ini sangat kekenyangan and hampir susah nak bangun dari kerusi, he take all the responsibility to wash all the plate. Me? Time to goyang kaki depan tv. ^_^

Perfect husband for me. Im too lazy to tidy the house but in love to cook, while him not good in cooking but very kind to tidy the house. He just love to do that! I think we are perfect for each other and we are born to match each other. ^_^


* He love to pamper me. While im lying down on the sofa, he always ask me to put my head on his thigh and play with my tummy. Thats time baby 100% energetic i guess, yelah baru diberi makan, i baring elok je, then daddy usap-usap perut, suka sangat agaknya, asyik kick and move je. Sometimes i rasa ada something nak keluar dari perut i, lasak sangat. But i do love what baby and daddy do! ^_^



Today, i cant bear to see he going back to KL. Sedih sangat. Tapi cuba kuatkan semangat. Taknak dia susah hati tengok i menangis. He need to work. Dahlah malam tadi i ber'drama queen' dah. And not again today. hehe Nanti masuk opis orang nampak mata merah. Malu. hikhik

Semalam punya drama queen, i rasa kaki lenguh sikit je tapi menangisnya macam beriya, padahal bukan leg cramp yang pernah i kena tu. Mula-mula just merengek cakap kaki sakit and hubby urutkan, rasa macam sedih gila kot. Pernah je after balik kerja rasa kaki lenguh and i just relaks and baring kat sofa before pergi mandi and solat tapi semalam tu jiwa i sensitif gila kot. Satu lagi tau dahkan husband nak balik hari ni, tu yang sebak semacam je. Macam-macam dah fikir, lepas ni kaki lenguh tak ada orang dah nak urutkan, padahal dah biasa pun sorang-sorang. hehe So, bila menangis beriya, tekak jadi loya, then termun***, kepala jadi pening, after mandi je terus berehat. Dah tak boleh nak masak untuk suami. Nyesal menangis! 

So, he ask me nak makan apa, dia nak tapau kat luar. I betul-betul tak ada selera. Hubby buat secawan susu and i think dia betul-betul lapar kot tapi since i tak nak makan apa-apa, dia masuk dapur, cari apa yang boleh dimasak. I nampak dia pegang sawi and ketuk tin. So, i dapat agak dia akan masak sardin and goreng sayur.

After dah siap semua, dia ajak i makan, again i cakap tak nak, sakit kepala. Tengah dia menghidang tu, i jenguk apa yang dia masak sebab nampak 1 mangkuk je atas meja and kejap gila dia masak, rupa-rupanya...

Sardin goreng sawi. Kau mampu?

Oh,MY! Sure dia betul-betul lapar and the faster menu he can do is 2 in i menu SARDIN GORENG SAWI. Kesian pulak tengok. Dia cakap sedap. ^_^ Dont know what to say. 

Rasa bersalah sangat, again melarikan diri dalam bilik, menangis sorang-sorang. Lepas dia makan, he looking for me, again ME (as drama queen) tengah menangis. He make one joke "nasib baik sayang tak masak hari ni, kalau tak sampai mati biey tak tau sayur sawi yang dimasak bersama sardin sedap rupanya. Jimat masa pun iye. Lagi bagus dari biey makan meggi. Terima kasih sayang rajin masak untuk biey buat biey bersemangat dan kreatif discover a new recipe."


And, gara-gara tersangatlah ber'drama queen" semalam, bangun kul 6 pagi tadi perut lapar gila and siap tanya ada lagi tak lauk sardin semalam, malangnya dia habiskan semuanya semalam and i cepat-cepat bersiap, tapau nasi kat kedai, sampai opis pukul 7.30, terus masuk pantry...maka selamat sudah sebungkus nasi berlauk (nasi lebih sikitttt) + daging goreng + telur dadar + sambal belacan masuk dalam perut i. Baby duk diam-diam je. Tidur kekenyangan ke apa? Hahaha

Hubby cakap, penangan drama queen semalam. hehehe


34 weeks, waiting for check up with beloved hubby. ^_^



Till then.




THANK YOU FOR READING THIS!

11 comments:

  1. sedihnya.rara paham perasaan tu.sedih lak baca.nk nanges dh ni.tp tahan je.hmm moga cepat2 lah kite boleh duk skali ngan hubby kan.

    ReplyDelete
  2. alolo...
    nampak peyut dia..

    take care yer

    ReplyDelete
  3. serius baca entry hana tak rasa menyampah or rasa hana gedik.

    *sometimes emy rasa menyampah baca entry ala2 cenggini.

    u know what, rasa sedih pulak. *eh tak de kait lak emy ni kan? haha

    anyway, BABY! jangan kick2 sangat. baby boy kot ni, hehe

    ReplyDelete
  4. alalalala comelnya!!! hahahaha...

    bagus tu pgorbanan suami..kena ingat ;p

    ReplyDelete
  5. Hehe drama tu biasalah Hana. Tak payah tunggu LDR pun sama jugak. I pun sensitif juga T_T

    Tapi rajin Hana masak ye, maybe sebab bukan selalu jumpa kot. I dah sebulan tak masuk dapur, rasa penat sangat..

    Takecare ye, jangan banyak nangis ye lepas ni. Jaga diri

    ReplyDelete
  6. jangan sedih2 sgt k..jaga diri bebaek..anis doakan tak lame lagi dapatlah duk sama dgn hubby..insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. aloo..mnjenye sis..hasben pon so sweet...

    ReplyDelete
  8. So sweet moment, preggy mummy jangan cengeng salu na, sian baby.. :)

    Be strong mummy k... :)

    ReplyDelete
  9. mcm sedih plak tgk pic mskn ur hubby tu.tp puji sgt effort dia for u n baby :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...