Wednesday, June 20, 2012

4 WEEKS TO GO, MOMMY!

Through phone conversation....

Husband : Syg berdebar-debar tak? Dah masuk 9 bulan ni..

Wife : Sikit.. tapi tak sabar nak jumpa baby.

Husband : Tak takut?

Wife : Ish, biey ni. Janganlah tanya takut ke tak.

Husband : hehe ok2. Biey kena baca balik nih nota kelas antenatal hari tu.

Wife : Kenapa?

Husband : Kot terlupa apa perlu biey buat masa syg nak bersalin nanti.

Wife : Contoh?

Husband : Erm.. cara urutan nak kurangkan sakit bersalin, cara tenangkan isteri masa dalam labour room, erm... apa lagi eh?

Wife : Hahaha baru berapa bulan dah lupa. Kang masa syg skt perut nanti, langsung tak ingat.

Husband : Xpe, biey study semula, xpun bawak nota nanti.

Wife : Apalah, macam nak jawab exam je. Biey berdebar eh?

Husband : Mestilah berdebar-debar syg. Nak tunggu baby keluar, nak tenangkan syg yg tgh sakit. Ish, macam-macamlah.

Wife : Ye ke? Biey, agak-agak hospital gomen bagi bawak tak masuk kamera dalam labour room?

Husband : Nak buat ape?? - suara dah lain macam. ahaha

Wife : Nak ambik gambarlah untuk kenangan.

Husband : Ish, tak payahlah. Biarlah biey duk kat kepala syg, bagi semangat kat syg. Lagipun biey rasa tak boleh tu. Bukan macam private.

Wife : Hehehe ye ke? Kalau tanya doktor, doktor bagi ambik gambar, biey bawak masuk kamera eh?

Husband : Tengoklah nanti.


HAHAHAHAHAHAHA........... 
macam-macam alasan dia kasi.


Stress tau. Selalu dia tanya, tak takut ke? tak berdebar ke? Semalam saje nak kenakan dia. And, i knew it! Dia lagi takut dari i kot. Sebabnya, my darling husband tidak berapa menggemari untuk melihat DARAH. hehe 

Pernah one day, MIL terkepit jari kat pintu, then terpekik husband panggil i, tolong balut luka MIL. from that day i tau dia memang takut darah. Samalah juga masa nak ambik darah secuit je pun untuk HIV test, kemain lain muka dia. hahaha

Haish, macam manalah agaknya dia nak teman i kat labour room nanti. Jangan pengsan sudah. Sangat mendebarkan ni. Bukan berdebar nak bersalin tapi bimbangkan gelagat husband. 

But, dalam takut-takut dia tu, bersyukur sangat, when i always ask him, he willing to accompany me in labour room. Fuhhhhh~~~ semua harus kuat semangat ni. Mommy, daddy and baby. HARUS!

Insyallah, WE WILL BE A GREAT TEAM!


 9 month's today. FUHH~~




 Meow~meow~:
May Allah S.W.T. bless our journey to be a mother and father.
AMIN.





THANK YOU FOR READING THIS!

15 comments:

  1. go go go mommy~!!nti kongsi2 cter baby plak...weeee~!!

    ReplyDelete
  2. my husband awal2 ckp takkan masuk sbb dia takut hahahahaha...dia takut pitam hehhe

    jgn pikir takut pikir baik2 jek ;)

    sweet le u both nie

    ReplyDelete
  3. Tak lama lagi..semoga semuanya akan selamat dan dipermudahkan oleh Allah. :)

    ReplyDelete
  4. comelnyeeeee gambau 4 weeks to go tuuuu!!!!

    ReplyDelete
  5. hehehe
    haty2 kak. smoga proses mlhirkan akn okay :)

    ReplyDelete
  6. Hehe xpayah la bawa kamera :p

    Tapi..yelah kenangan kan :)

    Anyway...semoga suma selamat n can't wait to see your cute baby ;)

    ReplyDelete
  7. insyaAllah moga semuanya berjalan lancar! :)

    ReplyDelete
  8. fuh fuh fuhhh terasa debarnya. heheheee.. goodluck

    ReplyDelete
  9. dah masuk 9bulan dh hana,rara baru nk masuk 7,rara nk kata takut x sgt,tp excited.hehehe.takut mmg sume takut kan,tp kena ready lah kan.moga perjalanan hana smoot ya dear.

    ReplyDelete
  10. i hari tu beria je bawak camera, last2 x amek gmbr pon sbb sebok melayan sakit..hihi

    ReplyDelete
  11. mcm xcaye je..knal hana time anak dara lg,then kwen n peknen.pasni nk dpt baby plak.good luck!

    ReplyDelete
  12. Kite lebih kurang jer due..nieza lewat seminggu kot..tapi nieza dah 2nd baby and now baby dah engaged dah..salam kenal ^^

    ReplyDelete
  13. oho...
    sewiittt ler...



    alangkah bahaginya akk sefamily..
    oh mama saya mau kawen !!
    hehehehe

    ReplyDelete
  14. comeynya gambar. semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan olehNya :)

    ReplyDelete
  15. doakan semua selamat... aminn.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...