Thursday, May 24, 2012

THE LUCKY DAY?

Dah kata rezeki tu, memang tak dapat ditolak kot. Semalam balik kerja, tengah berseksi di rumah (ampun, sejak preggy ni tahap kepanasan yang melampau i rasa), tiba-tiba jiran bagi salam. Terkejut. Rupanya nak bagi kek harijadi. Kek pisang panas-panas, baru angkat dari kukusan katanya.

Tengok tuuu, berwap bekas, panas-panas lagi ni.
Then siap bergurau lagi dengan jiran.
 
Me : Eh, kek pisang. Buat susah-susah je (tersangat drama Melayu, ahah). Macam tau-tau je birthday Hana hari ni, siap Cik Dah bagi kek lagi. hehehe -->muka tak malu.
 
Jiran : Laaaaaaa... ye keeee? Kalau Cik Dah tau birthday Hana, Cik Dah kukus sebijik je bagi Hana, tak payah potong macam ni. Maaf la Na, Cik Dah tak tau.

Me : Ala, Cik Dah ni. Hana gurau jelah. hehe Terima kasih tau bagi kek ni. Susah-susah je. hehe

Jiran : Alah, tak susahnya. Tak cukup, tak payah malu-malu, pergi kat dapur Cik Dah tu.

Bla bla bla bla bla bla bla~~~~~~~~ drama melayu.

Jiran balik je, terus makan. Panas-panas, sedap. Then sms Teman Penyayang (menjadi kebiasaan, semua benda nak bagitau suami. ----> dah kata LDR. Sian kan?)

"Biey, saya dah kenyang. Makan kek pisang panas-panas Cik Dah kasi. Sedappppppp". ----> Motip bagitau cenggitu? Konon Teman Penyayang terliur eh? Haha

He reply:

"Kiranya kek birthday la tu. Nanti weekend ni dah tak payah beli kek lagi. Ada cucuk lilin tak tadi?"

GGGGRRRRRR! TAK KELAKAR OK! 
 
Sebagai hukuman buli i, i akan tuntut ganti rugi perasaan dengan membaham kek ni :

Baskin-Robbins Ice Cream Cake.
Ahahaha dah tertelan air liur ni. Sabar baby, kita tunggu daddy datang this weekend.  =_="
 
That's was my lucky day semalam. 

Then satu lagi hari bertuah i baru-baru ni adalah berpeluang berjumpa face to face dengan our former Prime Minister and his wife at my workplace. Walaupun dia tak adalah perasaan kewujudan i (LOL =_=") tapi enough said, i gembira dapat tengok dia secara live, dekat-dekat pulak tu. Sehari sebelum that event, dah kepochi kat my mum, said tomorrow he will come and my auntie buat lawak tak boleh blah, suruh salam then sapu kat perut, so that baby jadi bijak macam dia. Wakakaka 


Tapi, seriously, i betul-betul buat. KAHKAHKAH Now, siapa yang buat lawak? Macamlah menjadikan? Haha OK. Just for fun je dengan kawan-kawan masa tu. Semua orang nak bergambar and bersalam dengan dia, then kebetulan ada a few mak buyung kat situ, ada yang bergurau, "cepat-cepat salam, nanti baby jadi bijak". Hahaha More to believe that? i think everyone just make fun that time. Include me. Teeheeee


Here a few picture yang our official photographer ambik. I just copy je. Kehkeh


staff at my workplace, Tun M, His Wife, staff at my workplace, my boss, yours truly and officemate.

Tu gambar after event and he ready to go back tapi sebelum tu a sweet memory i guess for me and my baby when our own Chancellor (Tengku Mahkota Pahang) take a short stop in front of me to ask about my pregnancy. ^_^


Yours truly, muka yang tak dapat menahan rasa gugup and excited.


He ask me "dah berapa bulan?"


Then i reply "7 bulan" ---> i think my voice a bit loud that time sebab uncontrol k, nak melawan perasaan gementar kenalah cakap kuat-kuat, sampai i tergelak sendiri. Ahahaha stupid me. Buat malu je.


Again, he said "Owh, dah 7 bulan. Jangan banyak bergerak ye, banyakkan berehat"


Me just senyum and anggukkan kepala. Dalam hati "lor, bukan kena banyak bergerak ke untuk mudah bersalin? hehehe" Nevermind.
 
Excited me.
AGAIN.

More excited, dapat collect fresh flower after that. Believe me. I angkut fresh flower macam tak hengat dunia, dahlah berat-berat, kalau terbersalin that day,tak taulah nak cakap apa. Gila bunga punya pasal. hehe

Sibuk pilih bunga.
 

 Not only fresh flower yang dia orang deco dewan i ambik but also bunga hidup dalam poly bag also i angkut, adalah dalam 10 bag gitu. Menjerit my mum bila i bawak balik kat rumah, tunjuk kat dia. Ingatkan my mum pun over excited tengok bunga-bunga yang cantik tu tapi worry about my condition. Owh, sorry mum. Lupa diri kejap. =_="

Love you Mum. T_T


TATA.
Till then.




Meow~meow~:




Fresh flower yang buat mak i terkejut tu.




 

THANK YOU FOR READING THIS!

8 comments:

  1. wah amik bunga sampai boleh gubah lain.best nya.

    ReplyDelete
  2. tao xpe,
    xsedor diri dah sarat tu, hehehe
    tp xpe xtive gtu, cepat skit turun baby, tengku mahkota xfhm sgt kekdahnye, xpe maafkan dia, hehehe lawak betul,

    na dlu pernah tao buat catering kt kenduri kawen,
    time ade knduri yg gna fresh flower
    time abis nk kemas2 tu mmg byk la borong bwk blk, hehehe

    ReplyDelete
  3. Sy senyum lebar tgk Hana. Comelnya Hana! Suka sgt tgk. Baju tu, Baju satin tu. Ouh! Mmg kena je dgn Hana. Comel la Hana nie. Suke!

    =D

    ReplyDelete
  4. Eh, jap...baju satin ke cotton tu? Hahahah!

    ReplyDelete
  5. wah untunglah dpt jumpa org besar2...
    sy pernah jugak jumpa ngan Tun M & isteri mase majlis rumah terbuka malaysia..dia mmg humble...:)


    wah dah besar ye perut, tak sangka kejap jer dah 7 bulan, smoga slamat bersalin nnti ye kak...:)

    ReplyDelete
  6. alamal..kek pisang pnas2 mmg sdap

    ReplyDelete
  7. hai.. salam kenal.. wah! untunglah jumpa tun..jeles!

    ReplyDelete
  8. hahaha lawak lah hana ni...tp cantik sgt bunge tu...hiihii

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...