Wednesday, May 30, 2012

hotdog OR hamburger??

Last weekend before pergi KL untuk majlis perkahwinan anak saudara Teman Penyayang, we went to Klinik Wyko again untuk scan 4D. Tak sabar nak tengok the real baby progress in tummy land. Dah lama tak jumpa baby, last scan hari tu masa 5 bulan. Now, my pregnancy was about 8 month++. Dah lain sangat rupa baby. Makin bambam macam daddynya. haha

Tapi yang paling penting, daddynya sangatlah excited nak double confirmation either we will get delicious hamburger or hotdog. =_=" LOL.

sumber : google
 OR

sumber : google
 ????


Agaknya baby pun feel the same feeling macam daddy,  masa doc scan peha dia, then doc ask my hubby, "nampak tak?". He said "apa?". Baby dengar agaknya what daddy said, terus baby angkat peha and said "look daddy! now you can buy my cloth!". Seriously, real gila nampak, then doc said "100%".

Keluar aje dari klinik, Teman Penyayang said "Let's go shopping baju raya. Pink colour for this year".

"What? Are you serious? Are you willing to wear baju melayu in pink colour?" - me

Now you know either hamburger or hotdog. Kalau keluar tu not like what we see, tu semua kuasa Allah s.w.t. Just wait and see je. But, what can i said right now, Teman Penyayang punya mood to shopping baby stuff dah turn back macam scan 5 bulan hari tu, all he aims was comel-comel, sweet-sweet aje not for both gender anymore. Sabar jelah.

But, overall g scan tu, baby condition semua ok, umbilical cord in the right position, leg, head, bone, heart.. everything ok just and just match with my 8 month pregnancy. Now, baby weight was 2.4kg. Doc said it's can reach till 3.3kg before deliver. Hurm~ 

Owh, speaking about last scan (or) speaking about daddy feeling (this more right kot! heh), Teman Penyayang always said "betul tak apa biey rasa?" ERK! whatever-lah.

You know what, kenapa he said "betul tak apa biey rasa?" sebabnya since im preggy, he get close with his niece more than his nephew. 

Play a lot with his niece.

Anak saudaranya tu, memang manja gila-gila dengan dia. Sebelum i preggy, i ambik ok je, tapi sekarangggggg, dah tak sudi main-main dengan i. Teman Penyayang cakap his niece jeles dengan baby kita. Apakah??

And, his new hobby adalah suka dodoikan kanak-kanak. Padahal mula-mula bergurau senda, then Teman Penyayang sing a lullaby song, sampai tertidur anak buahnya.

He not only close with his niece but also with my auntie's dotter.



Since she with me for a few weeks, pantang after subuh, pintu bilik terbuka, mesti masuk bilik, nak baring sebelah Teman Penyayang. Spoil je. =_=" Ahaha




Thats why he called-betul-tak-apa-biey-rasa? Boleh pakai ke his instinct? kehkeh

Then, i saje kacau Teman Penyayang tau, i said, baby boy pun suka jugak kat dia. Like my auntie's son, pun suka sangat main dengan Teman Penyayang. Paling dia suka, bila dapat tidur dengan Teman Penyayang, sampaikan Teman Penyayang kena dodoikan dulu bagi terlelap, baru my auntie ambik anak dia.



LIKE THIS .Dodoi sampai dua-dua terlelap. hehe


Then yang paling best tu, pernah i and Teman Penyayang pergi klinik for check up, suddenly ada baby boy yang tengah belajar bertatih datang kat seat kita orang. I kemain excited ok hulur tangan nak ambik dia, tapi dia tak nak. That boy just pegang lutut i untuk bertatih pergi kat Teman Penyayang. Once Teman Penyayang hulurkan tangan, laju je capai mintak didukung. Then bila sampai turn i nak jumpa doktor, Teman Penyayang nak kasi that boy kat nenek dia, terus dia menangis ke. Terkejut i. Hish~ macam mana kanak-kanak boleh suka kat dia ni. Padahal i yang pandai layan budak. LOL. =_="




sama tak muka dia orang? Erm.. im wondering, siapa ayah dia ni. ahaha


Nenek budak tu cakap, cucu dia rindukan ayahnya sebab his mum and dad PJJ, sama pulak dengan  kita orang. Sedih pulak.



Then, bila i tanya Teman Penyayang, "baby boy pun suka kat biey kan? So, instinct biey salah kot."



"Yelah, dia orang suka sebab dia orang tau anak biey nanti girl, saje nak baik-baik dengan ayah baby. Nak anak kenalah bodek ayah." 

Lor. Apa punya lawak la dia ni. Suka nau cakap benda merepek. 


Hahahaha

Will see ye....
Till then.






THANK YOU FOR READING THIS!

7 comments:

  1. weeeeee delicious hamburger it is!! I like that 'term' heheheee

    boleh je pakai pink...my husband pun 'paksa rela' pakai bj melayu pink tahun 2009 sebab Kira :-)

    all the best to u and mudah²an mummy & baby dua² sihat hendaknya...

    ReplyDelete
  2. hehe..praktis tu jadi daddy..hee..

    pink? rsenye yatt.takkan kot..haha

    ReplyDelete
  3. wah pinky2 ye..mesti exited bile tgk 4d scan tu kan, bestnye...

    wah, budak2 lbh manje ye dgn teman penyayang, dgn Hana x mo pulak, jeles le tu dgn baby yg kat tummy...hehehehe

    ReplyDelete
  4. syiokkkkkkkkkkkk la awal2 dah ade geng kt dapur, jeles ni jelessss... ^__^

    ReplyDelete
  5. hahahah hamburger or hotdog.. I like it! Hope you have a safe delivery when the day comes =)

    ReplyDelete
  6. Hihihi weeee bestnyaaaaaaaa !!!! Mesti excited gila kann

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...