Friday, April 6, 2012

Hana Soffelia Quote (1)

Today was Friday. Biasa kat office akan ada sesi tazkirah every Friday morning. Tapi hari ni tak ada bcoz our big boss not in the house. Yeaaa!! Opsssss... hahaha

Soooo, start from today i akan share my quote yang tak berapa nak canggih but its personally sangatlah menusuk dalam kalbu dan memberi kekuatan for me bila hadapi some situation. 


Simlpy motivated me.


"Walaupun orang baling tahi kat kita, kita balas je dengan jambangan bunga yang harum"




Means, walaupun orang layan kita dengan buruk, selalu berinteraksi dengan kita bau macam "mulut longkang", buat kita rasa tak dihargai, sekejap endahkan kita sekejap borak and everything yang bad sidelah, kita just ignore je.


Makes all thats bad thing which yang dia lakukan, tak memberi kesan langsung pun pada kita. At the end, dia sendiri akan berfikir, why she just ok after all i done to her. Bajet dia nak tunjuk protes kat kita tapi tak menjadi.






So, who is the winner?


Yes, WE ARE.


Who is the loser?


Fikirlah sendiri. Haha








Tak puas hati sebab kita je kena mengalah?


Hey, remember this :


IKHLAS melakukan sesuatu, REDHA menerima segalanya. KENIKMATAN di hujung perjalanan.






IKHLAS itu REDHA. REDHA itu NIKMAT.








Have a nice day peeps! 
^__^




THANK YOU FOR READING THIS!

7 comments:

  1. nice!

    nx time boleh pakai Hana Soffelia quote :-)

    ReplyDelete
  2. Ololololo...comallah Hana nie. Suke baca entry die yg ceria je. Psl quote tu, serius kreatif. Boleh msk contest mencipta quote la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...