Thursday, March 22, 2012

Something weird tapi char kuey teow tetap habis!

I memang tak tau nak buat tajuk entry yang pendek-pendek. If i put only CHAR KUEY TEOW kat tajuk atas tu macam i masak menu tu pulak, if i put SOMETHING WEIRD macam ayat tergantung pulak. See, tak pandai nak letak tajuk. =_='

Back to story, semalam i rasa sesuatu yang sangat aneh. Bukan kisah misteri hantu and polon tapi something weird dengan tahap kelaparan i. Pagi around pukul 8.30am i dah balun nasi minyak, makan cucur 2 bijik, minum susu sedikit, then masa tengah dengar ceramah semalam around 10am, tiba-tiba i rasa lapar and dahaga sangat. Ceramah habis around 12pm. Patutnya kat ceramah tu ada sediakan lunch tapi makanan tak sampai lagi. Malas nak tunggu. I keluar tapau nasi for lunch.

Peliknya, makan nasi sikit tapi tak habis pun. Tadi bukan main lapar. Eh, dalam pukul 2 tu i lapar lagi. Nasib baik cucur pisang ada lagi 2 biji dan pisang goreng yang opismate bagi ada dalam 4 keping. I think its enuf sehingga pukul 5. Tapi tak. Pelik! pukul 4 i still hungry. Nasib baik ada bekal kurma dalam beg. Adalah dalam 10 biji kurma i makan nak tunggu pukul 5 tu.

Dah pukul 5, plan nak pergi pasar malam universiti nak tapau something for dinner. Then opismate ajak joint sama. Tiba-tiba i rasa kenyang. I suruh dia pergi dulu. Bila kenyang mulalah i tak tau nak makan apa. Kan beli sebarangan je, membazir pulak.

Called Teman Penyayang cerita pasal kisah misteri ini, then Teman Penyayang suruh tapau gak, kot-kot malam nanti lapar. (erk.. tu pun nak bagitau hubby ye. hikhik) Opcozlah kena bagitau k. Nanti malam-malam i lapar, mesti mengadu kat dia, kena marah nanti tak beli any food for baby. =_="

So, i pun pergilah pasar malam pukul 5.30pm. Jalan sampai ke gerai last. Nothing interesting. Sambil tangan sms Teman Penyayang, tak tau nak makan apa. Tapikan, sekali tengok kat gerai depan tu ramai je orang. So, i end up pencarian makanan semalam with this!

Penang mali. Brader tu siap gantung lagi keratan akhbar dia terima sijil penghargaan sebab Char Kuey Teow dia best! Motip gantung?? =_="

Memang betul-betul sedap. Dengan cili jeruknya yang just nice, ranggup and tak terlalu pedas. Pergh~ tak cukup sebungkus. Nyesal i mintak yang kecik. Sekali tak cukup. I thoungt kecik tu bekas yang kecik tapi rupanya kuantitinya je yang sedikit. If mintak yang besar dia kasi lebih. Yang kecik RM3, besar RM4. Yang kecik ada 3 ekor udang and besar tak taulah berapa ekor udang.

Pelikkan? Kata dah kenyang, tapi sampai je kat rumah, terus makan, nak salin dalam pinggan pun dah tak sempat. =_=" Then pergi mandi, solat, layan Astro Bella jap, eh, terasa sesuatu lagi. LAPARRRRRRRRRR... Teman Penyayang cakap minum susu segelas, dah pergi tidur! =_="

SATU LAGI YANG PELIK.
Dari semalam, bila baby bergerak je, i rasa ngilu kat vagina. I pernah terbaca an article which is rasa ngilu tu macam tanda-tanda nak bersalin. But, i baru nak masuk 6 bulan. Takkanlah kot. Rasa ngilu tu sangat-sangat dapat dirasai dan dinikmati. Tak selesa. Geli pun ada. Bagitau Teman Penyayang, dia suruh pergi klinik. Tak kuasa! nak pi tanya pasal ngilu je tapi kena tunggu berjam-jam. Malas!

Called mum, then mum cakap baby tu nak membesar so dia menekan-nekan kat bawah tu. Thats why rasa ngilu. Eh?


YE KE??


Sekian.




THANK YOU FOR READING THIS!

6 comments:

  1. baby memerlukan makananyg banyak utk membesarkot... betul lah, org kate time peknen selalu nak kunyah2 tau...make sure atas meje tempat keje ade sekut n milo n so on...ehehehe. Take care.

    ReplyDelete
  2. hahahahhh this is not weird but NORMAL for a pregnant woman :-)

    memang akan rasa lapar je memanjang but janganlah selalu..nanti doc marah gemuk sangat hehehehee

    it's better untuk makan dalam kuantity yang sedikit tapi sekerap yang mungkin..bile preggy nie, kalau lapar memang lain macam rasa lapar dia tu..I know

    pasal ngilu tu pun normal & betul cakap ur mom..baby nak membesar tue that's why u dapat rasa sampai kat bawah²...nanti dah masuk 7-8 months, lagilah rasa ngilu kat situ bile bb bergerak :-)

    ReplyDelete
  3. Hahaha sabar jelah I ingatkan cerita pasal apa tadi :p

    Tapi sedapnya nampak char kuetiau tu, lapar !

    ReplyDelete
  4. mmg pun..klu rasa ngilu tu perkara biasa sbb rahim dah makin besar :)
    hepi jek dgr org pgnent ;)

    ya Allah jadi lapar balik saya tgk gambar kuey teow tu huhuhu

    ReplyDelete
  5. baby gerak2 mmg kan.blum nk bersalin ag tu.hehehe

    ReplyDelete
  6. aiseyyyy..yg xde baby dlm perot ni pun terliur sama laaaaaa...
    psr mlm mane ni??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...