Thursday, March 1, 2012

Sedang menunggu SPAGHETTI....

A few random things yang orang sibuk duk buat but i pulak buat dunno je since 3 bulan yang ______ (sila isi tempat kosong). Dah kerap sangat bagi alasan ni. hehe Tapi itulah hakikatnya.

So, as i said, kami suami isteri (macam makcik-makcik pulak, BAHAH) telah berdating sakan and try something new and not very new, just do it again sebab dah lama sangat kot tak lakukan. So, kira tersenarai jugaklah ye.

Let's check it out.. from top to bottom uolls!

1. TUTTI FRUTTI

Sejak tutti frutti ni wujud tak pernah sekali pun i rasa nak mencubanya. Bukan takut sebab harganya yang mahal tu tapi "nafsu" nak mencuba tu tak ada. Both of us macam tak berminat pun. Tapi bila aiskrim Baskin Robbins keluarkan iklannya kat tv yang ada kek aiskrim tu, bukan main laju kami pi serbu. Ternyata SEDAP!

Tapi that day kami semacam nak mencuba je tutti frutti ni sebab baby nak rasa. Boleh? haha

Kami pilih cup yang kecik je. Tu beli satu, cukuplah untuk baby rasa, mommy n daddynya tak makan pun. :-p hahaha
 
Kamikan romantik, haruslah share one cup for two. Hahaha sila muntah. Awal-awal dah taukan harganya boleh tahan, maka marilah kita mencuba secara berhemah. If sedap, bolehlah bolot one tiny cup tu sorang-sorang and suruh couple kita pi tadah cup yang lain. Tak boleh share.

Obviously aiskrim ni pilihan Teman Penyayang. He said baby mesti suka perisa vanilla and chocolate, bajet like father like son/daughter.


Tapi malangnya perisa yang kami makan tu bukanlah taste kami. Rasanya biasa-biasa je. Silap pilihan mungkin. Frozen yogurt yang orang duk canang sedap itu tidaklah sesedap dikhabarkan. Nasib baik harganya hanyalah RM25+. Atleast we all dah mencuba. Tak adalah jakun sangat if orang bercerita kan.


2. TELUK CEMPEDAK (TC)

Percaya tak if i cakap selama 3 years i menetap kat Kuantan, last Saturday was my first visit ke TC? Yup, ini bukan main-main. Ini sesuatu yang serius k. I rasa, if anyone yang jalan-jalan kat Kuantan for 3 days or 1 week punnn akan singgah ke TC, tapi i yang stay kat sini for 3 years belum pernah pergi TC? Hellooooo... haha


View kat TC very nice. Happening gila kot, ramai manusia and macam-macam yang ada jual kat sana.

Nice huh? kesian tak kat i, baharu sedar akan keseronokan ber'dating' di TC. T_T

Dikerah oleh Teman Penyayang untuk walk along jambatan yang disediakan di pesisir pantai. Gila takut sebab ada monyet. hehe

Dah nak senja. He said, next time datang, wajib bawak baju untuk mandi. Erk? Dia ni pantang nampak pantai.

Kami pergi TC pada sebelah petang after tengok wayang kat ECM. Seronok kot lepak kat sana. Next time harus pergi lagi.


3. WATCHING MOVIE

Last movie yang kita orang spend time together menonton kat wayang was ______. Ok, i betul-betul lupa. Tu menandakan, dah betapa berkurun lamanya kami tak menonton wayang. Kesian gila. hahaha Padahal before married itulah aktiviti favourite kami. So, memandangkan kami suka lakonan Shahiezy Sam (Ok, i sorang je yang suka, =_="), so, kita orang punnnn menontonlah cerita Adnan Sempit 2.

Hurm..ok la. Prefer yang 1 punya.

Ramai yang cakap tak elok sangat menonton wayang time pregnant, but seriuosly i betul-betul rasa teruja nak menonton wayang. So, langkah selamat i can do for my baby was bagi baby dengar ayat Al-quran.

4. MENTEDARAH STEAMBOAT.

Yang ni kesian gila kot. Sejak zaman B2B lagi nak pi makan steamboat tapi tak berkesempatan gak. Dua minggu yang lepas masa pergi KL plan nak pergi mentedarah steamboat kat MAEPS tapi malangnya, i kan demam masa kat KL tu, terpaksalah telan air liur je.

Then, masa jalan-jalan kat Kuantan hari tu, i memang rasa nak makan steamboat sangat, tapi tak tau tempat mana yang best. Memandangkan kami baharu sahaja habis menonton wayang kat ECM, then jalan-jalan cari barang, i ternampak Johnny's Restaurant which is memang ada hidangan steamboat. Walaupun steamboatnya biasa-biasa je, i tetap kena memenuhi tuntutan nafsu makan i on that day. Haha

Tapi bila masuk dalam tu, i rasa tak teruja pulak nak makan. Siap Teman Penyayang cakap lagi, nanti pergi MAEPS, for a while makan kat situ dulu. Macam tak excited gila nak makan. I just order a few food je like:


Shrimp Ravioli. I suka sangat ni. Tapi bila makan hanya dapat telan satu je, nasib baik tak ambik dua set.

Enoki Mushroom. Gila-gila suka nih. Also tak dapat makan gak. Last-last terbiar macam tu je. Teman Penyayang lagilah tak makan cendawan.
Quail eggs. Pelik. First time i order benda alah ni, semuanya licin i makan.

The rest, Teman Penyayang yang order, dengan harapan i dapat makan like:


Sekali order sampai 3 set. Dahlah udangnya macam kepada nak togel dari badan. Mahal gila kot, RM7.90/set. Tapi sejak i preggy, i memang tak suka makan seafood. Sekali Teman Penyayang terpaksa habiskan semua, malam tu habis gatal-gatal badan dia. Kesian pulak tengoknya.

Tu baharu 1st round sampai, dah ada 7 set, yang kedua malas dah nak ambik gambar.  Semuanya ada 15 set.
I dah cakap jangan order banyak-banyak tapi dah nama Teman Penyayang, mana dengar cakap, dia kesian kat i dah lama gila nak makan steamboat tapi tak dapat-dapat, maka nak taknak bila dah isteri tak dapat makan banyak, suamilah harus habiskannya. Sampai tak boleh jalan dia cakap. Hahaha

Then i tanya, boleh drive tak nak pergi TC, if not, balik rumah jelah. He said ok. I thought dia kesian kat i, tapi betul-betul ok rupanya bila nampak pantai. Hantu pantai!

UNBELIEVEABLE tuuuuu, siap tanya i lagi kat mana

"rojak sedap tu?"
"Tutti frutti kat mana?"
"Ana ikan bakar jauh tak?"


 WHATTT???
Now, siapa yang preggy ni? Makan mengalahkan orang mengidam kan..

Meow~meow~:
Tadi pergi check up. Baby was ok, suka dengar dengupan jantungnya. Yang tak oknya adalah mommy. Berat badan naik tak sepadan dengan usia kehamilan. Patutnya naik setengah kilo tapi akibat aktiviti makan yang melampau naik 2 kilo. Doktor cakap kawal pemakanan. Haish! I baharu nak berselera makan tau. =_=" 


P/S:
Tajuk tak ada kena mengena dengan entry. Eh, ada kot sikit-sikit, which is i baharu makan pukul 11, now i rasa lapar lagi, then i ter"order" spaghetti. Agak-agak naik berapa kilo lagi ye?  Haish!




THANK YOU FOR READING THIS!

7 comments:

  1. Wah!!! terbaik... Nak meniman cahaya mata..Si Ibu perlu rehatkan badan dan minda...

    Dengan keluar beriadah banyak membantu..

    Moga-moga dapat baby yang sihat dan comel...

    ReplyDelete
  2. kite tiap2 mggu g tc, kehkeh
    abis kuantan dah xde hala tuju sgt dah T__T
    anyway..jambatan tc dh bertukar merah plak skrg eh, hahah
    serius lama sgt dh xg t jmbatan tu
    last kes ngeri
    ms tapau mekdi then nk mkn kat tgh2 jambatan yg ade pondok tu
    skali kne rmpas ngn beruk ctu, siap kne kejar kot,
    huwaaaaaaaaaaaaa ngeri, xmo dh g ctu
    asal g tc, lepak2 area depan je, huhu

    ReplyDelete
  3. eh
    akak duk kuantan..
    dekat ler ngan shark:)
    suma tmpat2 kt atas tu shark dh singgah..
    hehe.

    ReplyDelete
  4. u look lovely ble pregnant :)
    btw klu g tutti ika slalu amek topping yg ringan2 je e.g. marshmallow jd xdelah mahal sgt.pastu amek yogurt ice cream yg masam2 tu..sedap!coklat,vanila etc xsedap!

    ReplyDelete
  5. betul betul..TF tue xdelah sedap sangat pun but at least dah try heheheee

    I miss Teluk Cempedak..

    xpe makan puas²..nanti lepas bersalin diet balik :-)

    ReplyDelete
  6. Tuti fruti tu sedap eh? Kat umah akak ni ada kedai dia tapi tak penah sampai lagi hehehe...

    Comelnya baby bump diaaa... Nampak makin berseri seri.. :-)

    ReplyDelete
  7. i baru perasan ada Tutti Frutti tu kat area rumah i. tapi tak terasa pulak nak makan. bila baca kome u, lagila tak terasa nak makan.hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...