Friday, March 23, 2012

Purchase at Myselimutbaby Online Shop

First time shopping online untuk barang baby. Sumpah rambang mata. Semuanya cantik je. Seronok gila. Masa jd B2B tak ada pulak nak shopping online macam ni. Tapi sebelum shopping tu haruslah bincang dengan Teman Penyayang dulu. Kang i booked all baby stuf yang i berkenan, Menteri Kewangan tak luluskan bajet pulak. =_="

Well, macam dijangkalah, Teman Penyayang memang tak suka punya nak shopping online ni. He said lebih suka beli barang yang ada depan mata, nak tengok, nak sentuh, nak pilih, nak pegang, macam-macam naklah. Mengalahkan perempuan pulak. Masa shopping barang kahwin hari tu adalah cerewet macam ni. Huh.

Tapi lepas kawtim dengan dia, baik punya barang yang i jumpa ni, he said ok. Lain-lain baby stuff kena beli dengan dia. hehe Well, tengoklah macam mana. Kalau jumpa barang yang comel lagi, i nak shopping online lagi. hahaha

So, beberapa hari yang lepas, barang yang i order dah sampai.

Comelnya mereka balut barang. Sayang nak bukak.

I purchase this items kat Myselimutbaby Online Shop. Layanannya tip top, cepat je balas sms and e-Mel. Tq Reen Kasim. Then bila barang tu sampai lagi i puas hati. Kerjanya kemas and cantik. I order 2 barang je.

Baby Hooded Blanket, RM29

Actually hooded blanket ni ada je jual kat kedai tapi disebabkan it was cutome made from them which is boleh tulis nama baby, tu yang buat i suka tu. Tapi nama babynya tak ada lagi, so we putlah our own name. BABY ZANHANA. Gabungan nama father and mother of baby. ^_^ 

Material baby hooded blanket ni dibuat daripada interlock cotton which is soft sangat, so sangat tidak sabar nak balut baby nanti. Also boleh jadi receiving blanket nih. Nanti baby keluar labour room, atas dahi baby ada nama kita orang. Kahkah

Second items i order was Tungku Baby.

Tungku Baby. Bau herba & mengandungi Habbatus Saudah. RM12 only.
Dulu i tengok my grandma tungku perut baby makcik dengan batu apa entah yang dibalut dengan kain. So alang-alang dah jumpa tungku special custome made for baby, i terus order.

Antara kegunaan tungku ini ialah :

1) Mampu menghindar batuk dan selesema, kembung semasa bayi dalam pantang.
2) Dapat mengurangkan kesan akibat gigitan serangga dan terjatuh dengan menuam ditempat yang sakit.
3) Penting pada bayi bagi mengelak terkena angin pasang surut.
4) Juga boleh digunakan untuk menenggelamkan pusat bayi.

CARA PENGGUNAAN:
Tuam tungku dipermukaan yang panas (suam-suam kuku) dan kemudian tuam pada bahagian yang diperlukan. Seelok-eloknya selepas mandikan baby untuk mengelak baby kembung perut.
 
(COPY FROM MYSELIMUTBABY WEBSITE)
 
 
Bila dah sekali shopping online rasa nak shopping lagi. Macam gian pun ada. Now nak spot for mitten & Booties, Rompers and Jumpers suit yang kiut-miut pulak. ^_^




Meow~meow~:
Kadang-kadang i tak faham bila ada yang "berbunyi" kita macam terlalulah excited dengan baby like asyik survey shopping online for baby stufflah, tanya pasal kehamilanlah, nape kita rasa macam tu, nape rasa macam ni, doing somethinglah like letak earphone kat baby bump supaya baby dengar ayat-ayat Quran and bla bla bla. I think its normallah kan? First baby semua orang excited. Bagi yang tak pernah merasai nak jadi M2B memang susahlah nak faham sikit tapi yang pelik ni bila yang dah jadi mak-mak pun turut "berbunyi". Kenapa eh? Tak faham.



THANK YOU FOR READING THIS!

11 comments:

  1. ignore kan jer pasal BERBUNYI tu...hehehe...btw...in to excited to here from u too...rajin2 updated citer pasal baby...hehehe...overkan zy ne...

    ReplyDelete
  2. eh bestnye boleh custome made!

    pasal meow2 kat bawah tu, i pon tak paham...hehe...xpe la, kita buat je yg mana kita rasa betol kn? :)

    ReplyDelete
  3. beli online kekadang boleh ketagih asyik nk oder

    ReplyDelete
  4. eh,sy pon ada tengok myselimutbaby tu gak n siap igt nak beli next week.tgk awk dh beli.haha.best ek kain dia.tgh pikir nak buh nama apa lagi ni tu tertangguh2

    ReplyDelete
  5. tengok je blanket tu dah detect mesti custom made sebab ada hana gitu~ best2..

    ingatkan mak nye yg nak bertungku, rupanya baby pun ada jugak ea?

    ala, hana. abaikan lah orang-orang macam tu. mereka apa tahu atau mereka jeles sebenarnya. huhu

    ReplyDelete
  6. cantiknye balnket custom made tu.. hehe

    ReplyDelete
  7. wah..
    leh custom made..
    bestnyer...

    mcm teringin nak buat jugak la..
    hihihi...

    cute sgt...=)

    ReplyDelete
  8. ada yang berbunyi ke yang. Depends pada cara perkongsian tu. For me, apa yang Hana kongsi semua ok jee tak melampau :)

    ReplyDelete
  9. comelnye hooded towel tu..i likeeeee..boleh custom made name lagi...
    heehehehee :) i ingat nak order la tungku baby tu..

    ReplyDelete
  10. saya pun sejak preggy tak abes2 beli barang online.. hihi naseb baik hubby geleng kepala je.. kikiki utk baby dia jugak kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...