Wednesday, March 14, 2012

Not-so-wordless : Buah Emas?

Alahai si kuning emas yang debab..

Sebijik RM1.50. Oh,my harga segram ibarat timbang macam nak beli emas.

Alahai, kau kundang. Nasib baiklah i tengah pregnant, nak makan buah kundang punya pasal, hubby beli 18 biji RM18.90. Gila kan? Kecik-kecik dulu ambik kat belakang rumah je buah ni.



Rasa masam manis, tu yang buat kecur liur nak makan tuh. Alahai buah kundang, awat kat sini mahal nau.



Meow~meow~:
Kat kampung buah ni dipanggil buah star. Kat sini dikenali buah kundang. Lepas i tau harganya mencekik i panggil buah emas. =_="
U all panggil buah apa?



THANK YOU FOR READING THIS!

12 comments:

  1. buah star yg kulit keras tu kite pggil
    yg ni mmg pggil buah kundang,
    serius fav ni, dlu ms pregy pun kebetulan musim buah ni,
    sedapnye hr2 balun
    make sure sejukkan dlm peti dlu
    bru sedap rangup2 je kunyah ngn kulit2 dia tu, hehehe
    mggu ni saje dah borong 3kg :D
    selagi ade musim dia ni balun abes2, nanti payah dh nk jumpa :)

    ReplyDelete
  2. tktau buah ape...tp suke sgt makan buah ni klu balik kmpg mak...

    ReplyDelete
  3. Sedapppp la kalau dapat makan buah kundang ni kannn...

    ReplyDelete
  4. my mom baru belikn utk i minggu lps...sedapppppp!

    ReplyDelete
  5. Nanonano:
    Owh..kt kg buah star n buah kundang sama je. Hana terkejut sbb first time bli. hehe Kalo kt kg kemain murah.

    Wawa:
    Ramai xtau nama tp suka makan sbb ianya sedap! ^_^


    Asz Miza:
    Ha'ah, kat Kuantan ni tgh musim dia. But mum ckp ni diimport dari Thailand. enth.


    Nana:
    Kan Nana? ^_^

    ReplyDelete
  6. mcm sedap je buah tu..terseliur tauuu

    ReplyDelete
  7. sedapnyer dpt mkn buah...

    Gadis cuma leh mkn jambu batu je time pregnant ni...huhu

    kalau buah yg lain tu nnti kuar balik...=)

    ReplyDelete
  8. eh, tak tahu pon buah ni.ni lah 1st time dengar n tengok..:).huhuhu.

    ReplyDelete
  9. mengidam kena lah carikan..hehee

    ReplyDelete
  10. Sedapnye buah kundang nie. Beso gabak lak tu...adehh! Terliur sy dibuatnye...

    ReplyDelete
  11. ila xpernah makan...tp tgk macam sedapp ja...

    ReplyDelete
  12. buah ni mmg sedap...selalu gak makan... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...