Tuesday, March 13, 2012

Homesick! Tapi makan tetap berselera.

Semalamkan hujan satu hari. Dari pagi nak datang kerja tu sampailah balik kerja. Perut punyalah lapar je. Nak cari makanan waktu lunch memang taklah. Bukan apa hujan kemain lebat. Nak keluar pergi kat kereta tu boleh basah kuyup baju. Sebab tu malas nak keluar. I thought mampulah bertahan sampai balik, baharu cari makanan.

Tapi, pukul 2 lebih dah menggelupur cari makanan. Setakat makanan ringan like Munchy's Muzik Wafer adalah dalam stok. Lepas kunyah wafer tu pi makan kurma pulak. But still perut rasa pedih. Baby pulak asyik bergerak je. Kesian sangat. Mommy tau, baby lapar.

Then, pergi bancuh air teh kat pantry sambil cicah wafer. Baharu boleh tahan sikit perut. Dah nak dekat balik around pukul 5 tu, sudah, perut lapar lagi. Dahlah kat luar still hujan tapi tak adalah lebat sangat. Dapatlah jugak pi tapau makanan kat cafe student.


Spaghetti Bolognese. Tengok tu bukan main lapar. Sampai je rumah, tak sempat nak tukar dalam pinggan. hehe

Mommy order spaghetti, then baby order mushroom soup with garlic bread. Hahaha Tak cukup dengan sebungkus spaghetti.



Mushroom Soup and garlic bread yang hangit. (Nasib baik kakak tu baik, dia kasi free je garlic bread, kesian kat mak buyung katanya.) hehe

Alhamdulillah. Tidur dengan aman semalam setelah kekenyangan.


Tapi bila lepas makan, boleh pulak nak menyesal bagai takut berat badan naik mendadak. Sebabnya 15hb ni nak kena check. Doctor nak tengok berat badan still naik melambung lagi or tak. If still naik lagi, memang kena minum air gulalah jawabnya, suspek kencing manis. Haish~~






Meow~meow~:
Teman Penyayang dah sampai kat KB malam tadi. He said nak balik tidur rumah mak, lagi syok dari tidur hotel. Jelesnya. Huwaaaaaa tiba-tiba homesick!



THANK YOU FOR READING THIS!

10 comments:

  1. hehehe
    sedapnyer..lapar.huhu

    ReplyDelete
  2. time preggy memang tak boleh biarkan perut kosong..kalau lapar, time tu jugak kena makan heheheee

    ReplyDelete
  3. Wahhh..mo jd mama sda, sy jd auntie la law camni hehehe..

    ReplyDelete
  4. hehe jangan skip2 makan dah, nanti baby lapar dia diam jeee.. kesian baby :P

    ReplyDelete
  5. ok sis, this is super delicious. you make me craving for spaghetti.

    ReplyDelete
  6. uhh..terliur tgk spaghetti..yum2

    ReplyDelete
  7. dah lama giler tak makan spageti. harus kene carik dengan segera!! huhu

    ReplyDelete
  8. lisa x makan spagetti. hehe :D makan je banyak2, baru kenyang baby dlm perut tu :D

    ReplyDelete
  9. lamenyer tak buat sendiri garlic bread ngan soup....yummy..!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...