Friday, March 30, 2012

Enoki Mushroom Tomyam, Sambal Belacan Kuini. Simply delicious.

 Semoga weekend ni tabah di dapur seperti mana weekend yang lepas.

Enoki Mushroom yang buat resepi kali ni special sikit. :-p

RM18.00 untuk 10 ekor. Means RM1.80 seekor. Puar hati. Besar gedabak.

Bersama perencah tomyam dari kampung.

Enoki mushroom & prawn tomyam. Bajet tomyam ala-ala Black Canyon ler tuh. T_T

Fresh salad + Sambal belacan Kuini. Permintaan orang demam.


Delicious Sunday.

After 3 month tak masak, sekali orang demam mengidam tomyam isterinya, terpaksalah jugak gagahkan diri walaupun diri sendiri tak dapat nak makan. Berselera sekali Teman Penyayang makan tomyam, siap bawak kuah kuini lagi dari KL, mintak i buat. Boleh? 

Nasib baik Teman Penyayang bawka buih kuini, at least i bau sambal kuini tu yang membuatkan selera makan i terbukak. Since pregnant, memang tak boleh nak makan masakan sendiri. Bayangkan bau harum buah kuini plus dengan sambal belacan. Pergh~ 

So, i told him, kalau nak i masak lagi, sila bawak buah kuini lagi. Kahkah


Till then.





Meow~meow~:
Tak sempat nak bercerita panjang lebar today. Ada perkara sangat mustahak perlu diuruskan. Tajuk entry pun tak tau nak letak nama apa. Otak digunakan untuk fikirkan perkara "mustahak" itu. =_="






THANK YOU FOR READING THIS!

7 comments:

  1. uiiii terliur!! nak2 plak dlm gmbar tu tetibe ade mangga ngn tembikai kan, huuuu

    ReplyDelete
  2. amboiiiii, sedap bebeno nampaknya, dgn sir yg berpeloh gitu...huii, sedap2!!
    **gigih betul Hana msk ek, isteri mithali!!! :)

    ReplyDelete
  3. Yumssss sedap betul !!! I terbayang-bayang sambal kuinin ee sedapnya

    ReplyDelete
  4. hana punye perencah tomyam dr kg tu cane? serbuk ke.cm menarik je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...