Friday, March 16, 2012

Baby Checklist ^___^ And entah apa-apa women!

Bila dah masuk usia pregnancy 5 month ni and dah dapat rasa baby movement, rasa macam tak sabar nak tunggu kelahiran baby. Tambah-tambah excited bila masuk blog M2B, masing-masing dah ber'shopping' sakan barang baby. I rasa i je yang tak beli apa-apa lagi. If ada dalam senarai yang beli pun thats was my hubby effort. Dia lagi excited dari i. hehe

So, today alang-alang nak ke KL untuk hadiri wedding kawan, i nak sediakan checklist awal-awal tu pun if sempat i nak pi carilah barang keperluan baby sikit-sikit. Bak kata hubby beli awal-awal bagus. Kang baby bump dah too big, kaki dah sembap, susah pulak nak shopping, kang dia pi shopping barang baby sorang-sorang, i pulak merajuk. hehehe He still remember k, i merajuk sebab dia pi shopping baju baby sorang-sorang masa dia out station kat Miri last week. hehe

Ni antara checklist yang i buat, maybe tak lengkap sangat, and i will update dari semasa ke semasa.









See, banyak lagi yang tak beli. Harap-harap esok sempatlah nak survey and shopping apa yang patut. Dengan nak pergi kenduri esoknya, lagi dengar-dengar ada Hot Air Balloons kat Putrajaya. Wah, macam mana ni. Hari ahad dah nak balik. Huh.




Meow~meow~:
Today i wear maternity dress. Glad to see my baby bump, selesa sangat tak perlu pin dengan keronsang lagi. But, someone just told me im not look likes as pregnancy women in my dress. But my baby bump looks like a women who have fat belly in her stomach. T_T I am very sad.




THANK YOU FOR READING THIS!

12 comments:

  1. byk lagi blm beli ek...selamat bershopping..hihii

    ReplyDelete
  2. sy dlu 7 bulan baru start beli brg baby...nak masuk kedai baby rase malu sbb perut tak besar lg..hihi...
    klu perut tk besar sgt, pakai maternity pnye baju mmg org kate gemok n muncit...stress kan??sy da kne dlu...hihi..sabar ye...

    ReplyDelete
  3. samalah kita..byk lagi xbeli..
    susah ati ble pk tp xgi2 ble jgk..he3...

    ReplyDelete
  4. Uuiiiii geramnye I tgk checklist u byk lg kosong rasa nak tlg belikan. Haha. Dtg KL byk sale, mari mari mariiiiiiii!

    ReplyDelete
  5. Sebab u kurus kot..tu yg tak nampak..soon nampak la ur cute baby bump..hehehe..:)

    ReplyDelete
  6. wah ! superduper exited list utk baby ek? baby tu mesti senyummmm aje!! hehehe :)

    ReplyDelete
  7. mesti excited kan nak dapat baby ni...:DD

    waa, janganla sedih... ntah2 org tu jeles kot...

    ReplyDelete
  8. xpe.slow2.shopping kut online pon boleh.hihi.sy start beli brg since 5 bln gak.

    ReplyDelete
  9. takpe...shopping slow2...nnti time expo baru shopping sakan...hehe

    ReplyDelete
  10. mak aih.. banyak ye hana~
    rindu dekat hana. dah lama tak datang sini!

    ReplyDelete
  11. jaga baby dlm perut baik2 ya sis :)

    ReplyDelete
  12. i pon dh start bli brg skit2....
    n ade gak mulut2 kat luar ckp jgn bli brg awl2 la..u just imagined..i yg dh 6 bulan ni pon kalau nak cari brg dah separuh pengsan...dgn non stop muntah..xkan la kang 8 months baru terkedek2 nak cari brg kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...