Monday, February 27, 2012

Tummy land grow well. ^____^

After 3 month i tak keluar rumah, last weekend i and Teman Penyayang dating habis-habisan. Daripada pagi sampailah ke malam baharu ingat nak balik rumah. Dah lama gila kot tak jalan-jalan sakan. Maklumlah 3 bulan sebelum ini sangatlah mencabar, tak boleh nak berjalan sangat, asal berdiri je rasa nak pitam.

So, kiranya weekend yang lepas kami pulun habis-habisanlah keluar berjalan-jalan. Agak banyak jugaklah aktiviti yang kami lakukan (READ : makan, makan, makan, shopping, shopping). BAHAH

Tapi, today tak sempat nak bercerita aktiviti kami tu. Semacam tak ada mood je, rasa mengantuk sangat hari ini. Tapi update jugak sikit-sikit sebab my friend asyik mintak diupload gambar tummy i je.

Bukan taknak upload awal-awal tau but in my case, walaupun pregnancy i dah 4 month plus-plus dan Insya Allah this Friday mencecah 5 bulan, perut i tidaklah nampak menggalakan seperti others pregnancy women. Macam maintain kurus je. Kehkeh



Quite worry jugaklah but doctor said saiz baby i was ok. Maybe i spesis perut susah nampak kot, ada setengah pregnancy women kan, when they reach 4 or months perut dah memboyotkan (seriously, i tak sabar nak tunggu tummy besar, then pakai baju pregnant. Boleh? haha), tapi i punya tummy slow and steady je membesar. But, when the doctor said it was ok, i tak bimbang sangatlah as long as baby sihat walafiat.

But, suprising is i dah boleh rasa gerakan baby tau. It was happen 2 minggu yang lepas bila i letak headphone atas tummy, then rasa macam something bergerak tau. I thought cacing maybe, kot-kot lapar, tapi difikirkan i baharu je lepas membaham ayam bakar, so i tanggalkan headphone, i usap-usap tummy, again, there is something yang bergerak, like menendang.

Ya Allah, thats time i betul-betul teruja, gembira, sedih and all the feeling bercampur. Sebak gila kot sorang-sorang lalui saat manis tu. Cerita kat Teman Penyayang, dia tak sabar nak jumpa weekend, nak main dengan baby katanya. hahaha


4 Months. Mommy tengok wayang, baby dengar bacaan Quran. ^_^

As i said, tummy i taklah besar sangatkan. Cuma tummy naik sikit sebab selera makan bertambah selepas demam selama 2 minggu hari tu. Adakah i perlu makan lebih banyak supaya tummy cepat besar? hehehe

Thats my tummy n i look likes in my pregnancy period. Walaupun perut tidak berapa mem"boyot" but Teman Penyayang sangatlah excited shopping baju for mommy. So far, i sendiri beli hanya sehelai baju n sehelai seluar je, the rest is Teman Penyayang yang belikan. When i told him, maybe in 6 or 7 months kot baharu boleh pakai. Then he said, makanlah banyak-banyak nanti perut cepat besar. APAKAH??



Meow~meow~:
I think now is better to think about our holiday (read: honeymoon yang dah basi), memandangkan i dah fully sihat. But, tempat yang we all rancang nak pergi tu, sangatlah dibangkang sekeras-kerasnya oleh our family. Sedih. Tapi bila memikirkan keselamatan pregnancy, redha jelah. Maybe next year, pergi dengan baby sekali. T_T




THANK YOU FOR READING THIS!

11 comments:

  1. hahhh baby da tendang?? nak rasa! nak rasa!!

    ReplyDelete
  2. super duper cute la...^_^

    ReplyDelete
  3. hi hanna...your tummy very good grow up :D...happy for you. same la cam akak dulu, 5 bulan masih maintain cam x pregnant, sbb 1st baby perut tu belum kembang sangat...moga mommy to be n baby kat lam perut tu cehat2 ya... take care :D

    ReplyDelete
  4. take care ye..
    semoga kesihatan akak baik2 sahaja..
    betslah dah dapat pegi jalan2..
    mesti dah tak sabar nk tgok baby lahir kan..? (^___^)

    ReplyDelete
  5. Fyza:
    Nak rasa ape Fyza? Ditendang oleh baby? hahaha Meh ke Kuantan. ^_^


    SweetHoney:
    Kurus memang best tp bla preggy rasa nak biar perut tu kedepan baru syok.. hehe


    Farisal:
    Tq my dear.. Baliklah kampung, nanti dpt main dgn peyut i. kehkeh
    ^_^


    Mamaloveyou:
    Tq kak Liza.. Kira normallah ye walaupun perut xmembesar mcm org lain? hehe ^_^


    Terbang Bersamaku:
    Now tak sabar nak scan, mau tau baby boy or girl. hehe

    ReplyDelete
  6. mama must take good care of your health so that baby will also be in good condition inside ^_^

    ReplyDelete
  7. hye hana..same la ngan anis..perut tak nampak sangat membesar..boleh lagi pakai baju kurung pergi kerja..mungkin anak sulung kot..perut masih ketat..hahaha..

    ReplyDelete
  8. miss u..!!!


    wah..! mommy look gojes. so do the boyot. hehe..

    emm.. smua wnita nak pwut kempis tp bile mngandung tak sabar nak boyot. hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...