Tuesday, November 15, 2011

Shell Contest "Pam & Rebut Peluang Memenangi RM500,000"

 
Pernah dengar Shell Contest "Pam & Rebut Peluang Memenangi RM500,00" ? Anda pernah isi borang peraduan tersebut selepas mengisi minyak di Shell?

Jika YE, anda memang kategori rajin dan komited untuk memenangi hadiah lumayan RM500,000 tersebut. 

Jika TIDAK, anda sebetulnya tak kisah peraduan itu wujud atau tak ATAU PUN anda seorang "macamlah boleh dapat". Kan?

Saya kategori TIDAK. Haha

Tapi, Teman Penyayang kategori YA.

Maka, bulan yang lepas, beliau telah memenangi peraduan tersebut.

YEAAAYYYYY!!! Uhuuuuuuu

Hahahaha

Kemain excited dia called i nak bagitau menang contest tersebut. I apa lagi, memang teruja lah beb. RM500,000 kauuu. Sape nak bagi?
 
Cer fikir? Siapa nak bagi?
Hah? Tak ada kan?

Nasib beb.

Nasibb....

The truth...
MEMANG TAK ADA SIAPA-SIAPA NAK BAGILAH HANA OOII! SHELL BAGI BAUCER RM100 JE PUN. Hahaha

Saje tau Teman Penyayang. Nak usik i. Tapi bersyukur jugaklah dengan rezeki beliau. Walaupun isi minyak hampir RM30 sehari, pulangannya hanya RM100, Alhamdulillah.
 
Baru guna sekeping, beli makanan merepek.
 
Dapatlah jugak merasa hadiah kemenangan tu. Ingat nak isi minyak semula baucer yang kita orang dapat tu, tapi bila baca Terma & Syarat kat belakang baucer, memang hampehlah. Pandai ye, TIDAK BOLEH MENEBUS BARANGAN SUBSIDI. (Petrol, top up, rokok etc yang ada kat Shell).

Bijak dia.

So, we all boronglah makanan yang ada kat Shell pada hari Sabtu yang lepas. Kita orang baru guna 1 kupon. 

Memandangkan barangan kat petro palm agak mahal dari kedai biasa, maka, berapa banyak sangatlah barang makanan yang kami dapat dengan baucer RM50 tu. Kami beli apa yang rasa nak makan je. Jadilah mengunyah diwaktu petang. Hehehe

Semua makanan peberet i. Dalam bekas tu adalah kacang tumbuk, tu je yang Teman Penyayang nak. Haha

Masa tebus baucer tu, nasib baik Shell ada sediakan bakul nak letak barang tau, kalau tak, jenuhlah kami memikul barang-barang tu. Ada sorang pekerja Shell yang tengah susun barang kat rak tegur Teman Penyayang:

"Banyak beli barang bang, macam shopping kat tesco je. Nak jalan jauh ke? "
Pekerja Shell. Pekerja kat kaunter dah maklum kami menang baucer tu. Kami tunjuk kat kaunter dulu sebelum borong barang.

"Dapat baucer free dik. Makanan jelah dapat beli pun." Teman Penyayang.

"Wow.. pestime ni jumpa pemenang peraduan Shell datang kat Shell ni. Taknak ambik gambar depan Shell bang?" Budak tu.

"Tunggu dapat RM500,000. 1 Shell, aku pusing bergambar." Teman Penyayang

Hahahahahahaha
 
Nak tergelak. Tak tahan. Budak tu memang lawak gila, dengan mukanya bercakap. Teman Penyayang lak melayan. Sambil kami pilih barang, sibuk dia syorkan ambik makanan ni, makanan tu. Siap hulurkan kami kalkulator lagi supaya beli ngam-ngam dengan baucer RM50, kang bila dah terlebih kena bayar sendiri lak.


Seronok gak memang peraduan ni. Dapatlah merasa barang free. Paling penting, rasa diri agak bertuah jugaklah, walaupun 10 tahun sekali menang dalam peraduan. hahaha

Bincang dengan Teman Penyayang, agak-agak nama dia dah pernah naik sekali menjadi pemenang baucer RM100, mesti next time nama dia dikecualikan tu.

"Apa kata, lepas ni, biey isi borang, taruk nama sayang pulak, mana tau kot-kot nama sayang pulak yang naik." - I

"Sayang pernah memang apa-apa peraduan?" - Teman Penyayang

"Belum pernah." - I

"Kesian. Tak ada tuahlah tu. " - Teman Penyayang.


Dia ni kan...
 

Meow~meow~:
Eh, lupa. I pernah menang peraduan tau. 
Menang kaset kumpulan Westlife masa form 2 tak silap. Isi borang Majalah URTV. ---> macam mana boleh lupa nih depan Teman Penyayang.


Hahaha



THANK YOU FOR READING THIS!

12 comments:

  1. hehe sweeet la menang ngan hubby lak tu. bleh la mengunyah smbil nengok tv. bestttt congrats hana

    ReplyDelete
  2. abis klu dpt boucer 500k pun kne borong mknn dlm shell tu je ker?? hazabbbbbbbbb... klu gtu beli shell tu trus ler, hahahahah

    ReplyDelete
  3. ai pun kategori TIDAK macam u..selalu berangan je kalaulah menang duit beribu² or menang rumah ke sebijik tp dalam hati pikir, ala confirm x menang punye huhuhuhuuuu

    luckylah ur husband..RM100 oklah tu, byk jgk barang tue :-)

    ReplyDelete
  4. Hahahaha I pun termasuk dalam golongan tak berapa nak bertuah. Tak penahnya nak menang. Cit

    ReplyDelete
  5. Wah...Best tu... Siape nak kasi pun kalau RM100.. Banyak gak tu... So lucky la teman penyayang tu..

    ReplyDelete
  6. 100 pon ok la..tp mmg klu de kena isi borang2 cmni..mmg x isi la..terus ltk lam tong sampah borang2 ni..hehe

    ReplyDelete
  7. mm.. x leh isi minyak kah dgn cash voucher tuh?

    ReplyDelete
  8. murahnya rezeki. dapat ni pun dah kira bertuah nih, sape nak bagi 100 ringgit free2 kan.
    syok syok

    ReplyDelete
  9. wahhhh...rezeki neh...

    geram ja tgk makanan semua tu..ehheh..

    kelakar la pekerja shell tu...perli lak dia...sdgkn dapat baucer..ehheh

    ReplyDelete
  10. Tahniah!! kira okeylah tu .. walaupun dapat voucer RM100. Bukan senang .. hehe

    ReplyDelete
  11. kuang asam sis..baru je nak minta blnja makan nasi ayam..

    **asal ikut benda mcm ni,tak pena dapat pun..hehee

    ReplyDelete
  12. wah......best ni....;d.....suka kacang tumbuk gak...;d

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...