Friday, November 4, 2011

Salam Aidiladha dan checklist

Today last kerja. Bukan resign tapi bercuti untuk sambut Raya Aidiladha. This year, first time beraya dengan suami. Balik kampung pun dah berteman sekarang. Kalau dulu, syahdu gila kot drive sorang-sorang selama 7,8 jam. Now, boleh bersenang lenang dalam kereta sambil makan-makan, karok dan sembang-sembang. Hoooyeah!!!

Maybe i bertolak balik kampung tonight. Depends on Teman Penyayang. Kalau dia kepenatan, kita orang bertolak pagi esok je. Harap-harap jalan tak jem sangatlah.

So, checklist kali ni kena double. Dulu, buat checklist untuk diri sendiri je. Now, berdua. Teheee

So, antara checklistnya ialah:


BAJU RAYA PERTAMA
- baju kurung, tudung, kasut, handbang (for me)
- baju melayu, sampin, songkok, kasut, capar (for hubby)
- telekung untuk sembahyang raya (for me)

BAJU BASAHAN
- Baju lapah daging : Track suit, t-shirt, selipar (for hubby)

BAJU MALAM RAYA
- Baju tidur : 2 set kaftan, kain pelikat dan t-shirt (for me and hubby)

BAJU RAYA KEDUA
- baju kurung, tudung
- jeans and t-shirt (for suami)

PAKAIAN FAMILY
- Jubah mak, kain sepasang, kasut and handbag
- Blouse makcik
- kasut nenek
- baju Eddy
- baju balqis dan kasut balqis

MAKANAN
- Kerepek (done)
- serbuk kek (done)
- Tempe (done)


Total rm10. Sebungkus bawak balik kampung, sebungkus lagi bagi MIL.



Fresh ni. Opismate tolong belikan dari jiranya. Masih panas lagi bila opismate bagi pagi tadi. Murah sangat. 5 keping RM1.


I tak makan tempe. I belikan untuk family and Teman Penyayang yang sangat gemarkan tempe. So, i hidangkan tempe je pagi raya nanti. hahaha Terkejut orang kampung nanti.

Jeruk dari Penang. Ex-housemate bagi. Banyak gila dia bagi. I kirim 4 kilo, but dia tak dapat beli sebanyak i nak, then dia bagi je 4 bungkus kat i, 1 bungkus dah makan kat opis. hehe TQ dear. Bolehlah mengunyah dalam kereta on da way balik kampung tu. :-p


LAIN-LAIN:
- bekalan makanan dalam kereta (singgah Tunas Mart jap lagi)
- Tikar buluh (balik nanti baru masuk dalam kereta)
- kamera (already dalam handbag)
- barang make-up (already dalam handbag)


Tu je yang i ingat setakat ni. Nanti nak cuba intai-intai apa lagi yang patut di bawa pulang ke kampung. Kang ada yang tercicir, nangis i.


Oklah. I nak balik dulu. Gigih tau duk opis sorang-sorang semata-mata nak update blog. Nak balik kemas baju pulak.

So, di kesempatan ini i nak ucapakan SALAM AIDILADHA dan minta maaf if i ada salah silap dengan uolls sepanjang perkenalan kita di alam maya ini. (ekeke ingat Hari Raya Aidilfitri je perlu bermaafan??). Bagi yang pulang ke kampung, hati-hati memandu, jangan makan daging banyak sangat bagi yang ada darah tinggi tu (:-p) dan SELAMAT BERKORBAN (tell u: BERKORBAN bukan hanya sembelih lembu tapi berkorban jiwa dan raga demi sebuah kebaikan juga adalah sebuah pengorbanan yang tak ternilai harganya.)



Meow~meow~:
Doakan kami selamat sampai ke kampung ye. Amin.
Daaaaa.. ^_^



THANK YOU FOR READING THIS!

10 comments:

  1. kak, pos kat kmpung cket bleh? hehe

    ReplyDelete
  2. fm doakan HS dan teman penyayang perjalanan yang selamat...

    selamat hari raya aidil adha N selamat melapah..

    ;}

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya buatmu dan hubby

    ReplyDelete
  4. selamat balik kampung!!
    mesti utara @ pntai timur kan..:D

    pss : jemput join my GA! nt boleh dpt ole2 CAMERON..:D

    ReplyDelete
  5. banyak juga kena pk bila dah kawin kan...hehe

    semoga selamat sampai bersma teman penyayang...;-)

    salam aidiladha...;)

    ReplyDelete
  6. wah...sume dah siap ni...;d..selamat hari raya..dan selamat sampai ke kampung...;d

    ReplyDelete
  7. hana, best ye~ beraya dgn hubby!

    take care dan salam aidiladha~

    ReplyDelete
  8. wahhhhh ada check list ag.hehehhe =)

    ReplyDelete
  9. EmyFarid:
    Nak yg mana tu? hehe


    Fatin Mraz:
    Tq Fatin.. ^_^


    Imanshah:
    Hehe TQ cikgu..


    Juliet_IRA:
    Dari pantai timur ke pantai timur. :-p Insyaallah dear, if i free i will join.


    Ila Honeybunny:
    Bnyk jugaklah Ila. Nanti Ila pun akan rasa sume tu. ekeke


    Run Away:
    Hehehe boleh tahanlah.. Tq dear.


    Dhiera:
    Best sgt2. cepat2lah Dhiera. :-p


    Rara Pinkmafia:
    hehe Pengantin baru pun kena buat checklist untuk suami gak kan? hehe

    ReplyDelete
  10. Persiapan rapi.... bagus..bagus...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...