Monday, November 14, 2011

Flashback : 7-eleven, his birthday.

Sebetulnya, pada tanggal 11.11.11, ingat nak update something yang sweet lagi simple. :-p 

Kononnya nak cakap macam ni:
"Search and learn something new. Hope everything going well tonite and he enjoy with it."


Tapi, memandangkan Jumaat yang lepas sangat huru hara dan menyesakkan nafas, maka ia berlalu begitu sahaja. Walaupun begitu ramai kawan-kawan yang update berkenaan 11.11.11 dan seolah-olah, jari jemari i yang tak berapa nak runcing ni terpanggil-panggil sama untuk mengetuk keyboard, namun apa kan daya, tidak mampu mencoretkan apa-apa pada tarikh tersebut. 

Walhal, jika diikutkan, i kot orang yang paling excited nak update story di tarikh yang cantik ini. Untuk dapatkan elemen keperpercayaan, boleh KLIK kat sini. :-p  Percaya kan? Haha

Actually, malam 11.11.11 tu tak ada pun special just nak celebrate birthday Teman Penyayang. Sebetulnya birthdaynya pada 7 November atau lebih mudah ingat ialah 7-eleven, tapi that time tak sempat sambut coz kami on da way pulang ke Kuantan. Kesian dia. First time tak sambut birthday. Hehe

So, Jumaat malam yang lepas, i masak sesuatu yang dia suka. Gigih cari resepi tau. Bajet nak buat kek Pavlova, satu appertizer, main course, dessert and last but not least ialah one special kiss.muahahaha


Main course. BLACK PEPPER BEEF STICK.
 
Menu sampingan. POTATO CHEESE. Lupa dah nama sebenarnya. Haha Teman Penyayang suka sangat ni.
Dessert. BANANA SPLIT.  Excited hidangkan awal-awal, last-last jadi cair. haha

Thats all yang i masak. PAVLOVA tak jadi buat coz kat Tunas Mart tak ada jual whipping cream. Sedih gila. Tak ada kek for him. Then called mum, mum suruh buat kek coklat je tapi serbuk koko pulak i tak beli. Grrrrr... rasa nak ketuk diri sendiri dengan lesung batu.

While untuk appertizer lak i ingat nak buat CREME BRULEE also use whipping creme. Dah namany krim tu tak ada, so memang tak boleh buat jugaklah nampaknya. Sedih sangat. Dua menu special, i tak dapat buat. I think if menjadi kedua-dua menu tersebut, sure Teman Penyayang impress gila-gila lah, mungkin siap suruh bukak bakery nanti. Hahahaha 

Gila berlagak kan? thats why perancangan tak menjadi tu. Haha

Tak kiralah, nanti i nak cuba buat jugak. 

Then, this time jugak i tak ada bagi hadiah apa-apa pun kat dia. I tanya if he want something but seperti yang i dugalah, namanya Teman Penyayang, mana dia nak benda-benda merepek ni. For him, barang yang i bagi, biarlah praktikal untuk dia gunakan. 

If i hadiahkan jam tangan, which is tak pernah lagi i bagi kat dia, confirm dia taknak, coz jam tangan dia still ok and in good condition. Masa kahwin hari tu, i pernah mention nak bagi jam tangan tapi dia tak nak. 

Then, i tanya nak kasut, kemeja, wallet or something else? He reply, all in stock. Yang bagi masa hantaran hari tu pun, ada yang tak digunakan lagi. 

So, what else yang tak ada dalam stok dia? Pening tau fikir nak bagi apa. Unfair lak tak bagi apa-apa, sedangkan bila birthday i, sebulan sebelum birthday, dia dah tanya nak apa and i pulak memang dasar-pantang-ditanya, cepat-cepat senaraikan nak apa. Hahaha

Maka, semalam dengan muka yang betul-betul iklhas, i tanya sekali lagi, dia nak apa.

He reply :

"Eh..bukan hadiah special untuk biey, dah on da way ke??"



APAKAH? I tak pernah janji apa-apa pun. I thought dia kecik hati tak nak bagitau apa hadiah tersebut, manalah tau, i ada janji, then terlupa ke, sampailah dia kecik hati.

"Takpe, biey sabar tunggu walaupun lambat sampai"


Ok. Dia betul-betul buat i jadi musykil.
APAKAH?





THANK YOU FOR READING THIS!

20 comments:

  1. baby kotttt hahahahaahha...happy blated bday for ur hubby ek ;)

    ReplyDelete
  2. sedap but jgn mkn selalu byk kolesterol

    ReplyDelete
  3. sis, teman tu nak baby! hehe
    pandai akk masak, love it~ terbaekk.

    p/s: pasal tamak tu kan kan, bukannya nak bkongsi ngan org luar, tpi fmily husband nnti, sbb emy ni jeles tgk tunang ngan adik dia. erk. hahaha :)

    ReplyDelete
  4. woot woot sebaya rupanya. hehe yes HANA

    ReplyDelete
  5. ai pun musyikil nie..apekah?? heheheheee

    so sweet of u masak all that..my hubby's birthday pulak nx week, bwk dia gi makan luar kot..jgn haraplah nk buat candle light dinner dgn 2 askar kecik tu :-)

    ReplyDelete
  6. wahhhhhh kerlasss,
    western trus menu2 dia, heheh
    btw, whip cream mmg xde jual kt pasaraya melainkan whip cream dlm botol tu, yg tu xbes,
    hehe nanti ade ms turun bdr ktn g kedai bake yek :)

    ReplyDelete
  7. as salam..love ur name..dlu mse zaman skolah slalu ckp kalo ade baby gurl nk nme soffelilia lebih kurang sme cam nme awk..

    ReplyDelete
  8. kejutan yg baik untuk kamu berdua..hheee

    ReplyDelete
  9. fuhhhh.....untung teman penyayangdapat wife pandai masak...

    makan sedap2 semua..ehheheh

    ReplyDelete
  10. suweetttnye...
    cmne ngn hadiah tu??? wat2 tanye lak anda ek..

    ReplyDelete
  11. apy bday juga....semuga happy selalu../..wah...memang pandai masak ar...sukeeee...;d

    ReplyDelete
  12. mm..lil one lam pewot tu lah dear..

    itu lah hadiah yg dia tunggu2.. =)

    ReplyDelete
  13. sedaplah sis..nak minta sikit boleh??

    **apakah?mgkn betul kata sisdee kat atas ni sis..hehee

    ReplyDelete
  14. Sisdee:
    Tq sis.. ^_^


    Abghani:
    1st time masak..


    EmyFarid:
    Baby xde dijual kat kdai. kehkeh


    Wina:
    haha plan nk mkn kat luar gak tp feel nk msk tu lg kuat kot. hehe


    Nanonano:
    Owh..ye ke? ok, nanti i cari. tq.


    ZSqueenbee:
    Really? i pun suka gak nama tu. Kadang2 terfkr nk letak nama anak nanti. ekeke


    Daddylicious:
    Tak ada kejutan pun... ^_^


    Ila Honeybunny:
    Ila pun blh buat gak, janji rajin berusaha je. hehe


    Halimatun Sa'adiah:
    Hadiah dlm fkiran anda itu, masih belum ada lg. tehee


    Run Away:
    Tq dear.. ^_^


    Fatin Marz:
    hahaha kena sabar menunggulah. Lambatlh dpt kot. hehe


    Woofer Storm:
    Biasa2 je.. Amboi, dia pun teka hadiah yg sama ek.. ^_^

    ReplyDelete
  15. banana split my fav!!! ouchh..hehe sedap x kentang cheese tu? cm sedap jeeee...yumyum

    ReplyDelete
  16. banana split my fav!!! ouchh..hehe sedap x kentang cheese tu? cm sedap jeeee...yumyum

    ReplyDelete
  17. Hahahaha I syak husband you cakap pasal anak. Teheheheee

    eh kebetulan bday husband I pun dekat2 :D

    ReplyDelete
  18. wahh sgt mabeles juadah ituuu..shedapp!!!

    salam ;)

    ReplyDelete
  19. na taw mjl tuh bes ke x..kna la tonton kat wayg.. :D heee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...