Thursday, October 6, 2011

Spontaneous Thursday: Lelaki nakal, perempuan nakal, NATIJAHNYA TETAP SAMA



 

Lelaki makin kaya makin nakal.



 
Perempuan makin nakal makin kaya.




 




Meow~meow~:
Walaupun tak semua macam tu tapi fikir-fikirkanlah.


LELAKI,
Adakah duit yang bertimbun itu mahu dilaburkan ke jalan yang salah atau membuat kebaikan di jalan yang dituntut oleh Allah s.w.t.?


PEREMPUAN,
Adakah kekayaan yang dicapai melalui cara yang senang dan haram itu indah untuk dikecapi berbanding mencari rezeki yang halal dari Allah s.w.t untuk dinikmati?




THANK YOU FOR READING THIS!

12 comments:

  1. Salam kak hana,
    Nak bagitahu blog akak kene tag kat blog saye.Ringanx2-kanlah tangan anda ke blog saye.Hehex3

    http://akupunyeblog94.blogspot.com/2011/10/blog-yg-ak-suker-tgok-background-dn.html

    ReplyDelete
  2. Woww!! kata-kata yang penuh bermakna tu :)

    ReplyDelete
  3. nak jadi perempuan yang baik2 ja....

    xmau nakal2....hehe

    ReplyDelete
  4. Sam Syazwina:
    Insyallah dik.. If free akan akan jwb ye. ^_^


    Rossa Alina:
    Realiti depan mata. ^_^


    Rara Pinkmafia:
    Kesimpulannya samakan? ^_^



    Fatin Marz:
    yup. Ujian yg lagi berat dr yg miskin.


    Myra Jay:
    hehe benda berlaku dpan mata, tiba2 jd terfikr dgn sendirinya. ^_^


    Ila Honeybunny:
    Sama2lah kita ye Ila.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Laki makin kaya kalau IMAN tak kuat tu jadi nakal

    Perempuan kalau IMAN tak kuat, jadi makin nakal sbb tu makin kaya

    pokok pangkalnya IMAN

    ReplyDelete
  6. kaya dan miskin dua-dua adalah ujian ;)

    ReplyDelete
  7. Inilah entri paling sinis tapi penuh pengajaran pnh sy baca! Cool!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...