Monday, October 17, 2011

Bahagiakan Diri Dengan Satu Isteri. :-p

Malam tadi tak boleh tidur dengan nyenyak. Dah masuk kamar beradu sambil menonton tv around pukul 10 malam tapi tak boleh lelap gak. Macam-macam cara dah buat nak bagi mata mengantuk. Like minum botol susu (Auww, tiap malam and pagi i minum Anlene tau. :-p), verangan benda best (Haha), tutup muka dengan bantal dan paling last sekali baca buku ilmiah (dengan harapan cepat bohsan dan mengantuk). Also dont walk (tak jalan lah!) Hahaha

Apa yang tak kena pun tak tahulah. I layan tv sampai pukul 2 pagi. Last cite tengok is BestWan kat Asian Food Channel. Pergh, dahlah waktu tidur sudah terbabas, tengok rancangan masak-masak pulak tau, jadi lapor lah pulak.

Tapi disiplin kuat malam tadi. Boleh tahan lagi. Tak adalah rajin nau nak geledah makanan kat dapur around 2 a.m. So, buat-buat rajinkan diri membaca buku yang Teman Penyayang bagi as one of the barang hantaran thats day.


Dah comot covernya. Nampak nau rajin baca buku, mcm dah nk lusuh buku tu. :-p Padahal..comot sebab makcik tepek reben masa gubah hantaran.



Actually, buku ni last minute decision yang aku pilih after jenuh nak fikir apa yang diinginkan dan sangat manfaat untuk digunakan kelak for hantaran. First choice was jam tangan. But then, bila difikir semula, jam tangan yang aku pakai sekarang masih elok lagi. Baru je beli 2 tahun lepas jam tangan Seiko ni. Membazir je beli jam baru, sungguh tak praktikal di situ untuk beli jam.

Then second choice was barang make-up. Kami jumpa barang make-up MAC yang dah dijual satu set include foundation, loose powder, lipstick, blusher, eyeshadow and eyeliner. All the set menawarkan harga yang berpatutan. I loike. But, logiknya, akan saya gunakah kesemua produk tersebut? Walhal, untuk foundation saya gemar menggunakan Revlon, loose powder i tak guna, prefer guna compact powder Miyami, lipstick tak pakai, just use lipsgloss Maybeline, blusher revlon or Maybeline, eyeshadow silkygirl, and eyeliner silkygirl.


Actually, aku bukannya pengguna tegar produk MAC pun. Logiknya, if i choose all MAC product but at the end aku tak guna pun all the product, what for i mintak Teman Penyayang hadiahkan set MAC for hantaran kan? Just untuk nampak "vogue" gitu barang hantaran i?

Huh. Im not like that. Apa yang penting bagi aku ialah all the hantaran yang Teman Penyayang bagi haruslah praktikal untuk digunakan oleh aku.

So, masa tu jugaklah tengah pusing-pusing kat Alamanda, Putajaya kita orang ternampak kedai buku. Aku memang suka lepak kat kedai buku, then bila terpandang buku kat atas tu, terus suggest kat Teman Penyayang, why not he bought me something yang akan kekal lama and sangat praktikal digunakan and the most important thing is I LIKE THE MOST.

Sooooo, we end up our pencarian for the last barang hantaran with buku-buku ilmiah like buku di atas, PETUA MEMBAHAGIAKAN SUAMI and PETUA KESIHATAN WANITA (lupa tajuk apa tapi something like thatlah :-p).  

And, suprise is Teman Penyayang also excited with my ideal, then dia pun request benda yang sama dari i. He change his request daripada perfume kepada buku-buku ilmiah. He said, perfume i dah pernah bagi for his birthday, so wanna something new from me. Ngada-ngada dia. Nasib baik i tak belikan lagi perfume tu kat dia. Hahahaa

Then, dia nak sangat buku kan? U know what kind of book i belikan untuk dia?


BAHAGIAKAN DIRI DENGAN SATU ISTERI.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA
 (trust me k, buku tu memang ada di pasaran)


His siblings and my family look suprised bila tengok buku tu then bagitau dia "Awal-awal dah kena warning nampak?"


Well.....


Hahahahaha





Meow~meow~:
 Nanti i tanya Teman Penyayang either dia dah baca or tak buku tu? Then i will take the cover picture buku tersebut. Manalah tau kot-kot ada yang berminat nak hadiahkan kat boify, fiance or hubby ke. Kan? :-p




THANK YOU FOR READING THIS!

21 comments:

  1. saya dulu x de masalah pun pakai faundation ravlon tapi sejak dua menjak ni jadi alah pulak..bila pakai je naik bintik2 halus dekat muka

    ReplyDelete
  2. 1 istri pun bleh bahagia & lebih bahagia klu......

    ReplyDelete
  3. ecececeee.....nanti nak try cari lah...tp boifie mish bukan hantu buku. aiyaakk..

    ReplyDelete
  4. ok, dapat 1 tips. kena beli hantaran yang praktikal bukan untuk vouge. like!

    ReplyDelete
  5. hehe, nama buku tu pun dh menarik. nnt nk try cari jugak! boleh kasi hadiah untuk teman2 yg kawen. biasanya org kasi alat dapur or something special, tapi ni kasi buku2:))

    ReplyDelete
  6. hehe comeiii....

    tajook buku memnag menarik la....leh jugak cari buku tu n hadiahkan dekat some1..ehheh

    ReplyDelete
  7. nk cari buku ni gk la utk bakal isteri kita..haha

    ReplyDelete
  8. sy suka novel sis,tapi kalau buku motivasi ni kurang skit..silap2 sy yang tdo dulu.hehee teruk kan??grrr

    ReplyDelete
  9. susah nak ader kat pasaran lelaki yang suker membaca,pompuan lenlahh..hurmmmm sound good jugak tajuk buku tuhh..

    elok kalau buat hantaran kawen gak..:)

    ReplyDelete
  10. Amy Syaquena:
    Hurm..kalo alah, better tggakan je Amy. Cuba yg lain lak.


    AbgHani:
    Amboi Abg Hani.. kena bli buku tu nmpaknya. :-p


    Najihah Sahami:
    Mish baca then buat ringkasan kt dia. hehehe


    EmyFarid:
    Yup dear.. ^_^


    DuniakuAbstrak:
    Ehem.. bendera merah berkibar. :-p


    Imanshah:
    :-p


    Fifiey Lychee Maration:
    Yup. bijak tu. Masa wedding ari tu, i dpt buku dpt kwn. Bez buku tu. Dia tau i jenis suka buku.


    Ila Honeybunny:
    Comelkan tajuk? yg penting isi dalam tu harap2nya dpt membantu bakal suami or suami2. hahahhaa


    Budak Penjara:
    Elok sgt, drp bg hadiah teddy bear tu. :-p


    Woofer Storm:
    Xpe, sehelai sehari pun dah ok.Janji ada baca. But, akak sukalah guys like u yg baca novel. ^_^


    Hakak CNN:
    Alhamdulillah, dia suka membaca bla free tp belum tahap ulat buku lglh. :-p

    ReplyDelete
  11. ah2 .. kalau beli benda yang kita tak guna.. dah jatuh membazir kan. :D

    ReplyDelete
  12. tak terpk pulak nak buat hantaran buku. good idea.
    dulu my hantarn semua yang common, tapi seb baik semua guna. tak la membazir kan.
    buku untuk teman penyayang tu macam menarik jer:)

    ReplyDelete
  13. Dear, nanti review la psal buku tu ye :)

    Nak gak tau apa rahsianya..hehee

    ReplyDelete
  14. hana...i x jumpa lah fb u....huhuh

    ReplyDelete
  15. hehehehe kita bagi hantaran buku solat kat husband dulu :)

    ReplyDelete
  16. betul2.. buat apa nak keluar kn duit untuk sesuatu yg kita tahu kita xkn pki. membazir. best x buku tu?

    ReplyDelete
  17. macam best je , suka baca buku2 mcm tu .. nak try cari hehek

    ReplyDelete
  18. Sarah Mohamad:
    Kan Sarah? ^_^


    Cik Jatt:
    If Hana guna all the MAC product, xdenya pilih buku tu. hikhik


    Myra Jay:
    Which book Myra? Hehehe Insyaallah ye. Tunggu hbs baca.


    Lindahery:
    Lor..ye ke? Nanti Hana cari Linda lak. ^_^


    Rara pinkmafia:
    Best.. bacalah Rara. ^_^


    Sweethoney:
    Bezkan bagi bnda mcm tu, kekal lama. Hana bg senaskah a-quran dan rehal jugak kat hubby as his request.


    Dhiera:
    Buku yg Hana punya belum habis baca. Yang Teman Penyayang, xtaulh. Hana xtnya dia lg. hehe


    Qaseh Dalia Adelia:
    hehe tulh. first tgk pun dh bez. Bila baca memang best pun.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...