Friday, September 16, 2011

Encik Budu, Puan Cencaluk. :-p

Kena hupdate blog cepat-cepat sementara Teman Penyayang pergi solat Jumaat. Kan dia ada, takkan nak hadap blog pulak kan. Kesian dia, dipinggirkan, dahlah jumpa weekend je. Kan ada yang merajuk balik ke KL semula. Tak ke naya tu? :-p


Owh, walaupun aku sangat rajin berupdate di tengah hari ini, dont worry, aku dah settlekan tugasan penting di tengah hari ini. Memasak, ye, itu tugasan amat penting. Barulah dia balik solat nanti senyum lebar je tengok dah ada makanan terhidang atas meja. Solehah tak guwa? kahkahkah


Nasib baiklah Teman Penyayang ni jenis tak cerewet makannya. So aku masak menu yang simple je hari ni. Tapi, yang tak boleh blah tu, sebelum g solat, siap pesan lagi kat aku, nak makan guna pinggan baru. Ceh, mentang-mentanglah banyak dapat hadiah pinggan as wedding present hari tu. Fine.
 
Tomyam Campur kaw-kaw (kalo tak pedas tak sedap katanya)

 
Kailan Ikan Masin (his peberet)




Dan, telur dadar.




Serta sedikit buah anggur. Anggur hitam dia punya, yang merah aku punya. Anggur hitam kulitnya sedikit keras dari yang merah. I dont like. hahaha






Owh, tadi dia request sambal belacan tapi cili tak ada pulak. Kesian. Budu dan cencaluk adalah. Terkezut i, dia pilih nak makan budu hokei untuk menggantikan sambal belacan. Orang Melaka mentedarah budu, orang Kelantan baham cencaluk. Thats we are. Teheeee
Sayang dia ketat-ketat. :-p
(gara-gara makan budu. boleh?)




:-p




Meow~meow~:

Selamat Hari Malaysia.


 

THANK YOU FOR READING THIS!

19 comments:

  1. hamboi die sekarang.................

    ReplyDelete
  2. mak aii.. tanjat boboi.. dgan gambaq kat atas tu.. huhu..
    salam knal..

    ReplyDelete
  3. semalam pun saya masak tomyam gak~ hee..
    amboi, kemain kn gambar last tu kena sensored takut budak bawah umur tgk nt~ lalala

    ReplyDelete
  4. Sedap tu tomyam makan dengan telur dadar + sambal belacan..

    Tp dengan budu pun layan jugak kan :)

    ReplyDelete
  5. Fyza:
    TEHEEEEE.... :-p

    Zul Fattah:
    Hahaha Tq drop by here.. ^_^

    SyahirooAhmad:
    Alhamdulillah.. ^_^

    Dhiera:
    Hahaa tak jumpa butang sensored la dhiera. kehkeh psst, cam ada chemistry lak kita, sama2 msk tomyam. :-p

    The Lekat Lekit Story:
    kan? nsb baik chef leh msk. hehe

    Myra Jay:
    sume layan.. hehe

    ReplyDelete
  6. hamboii patut la cik abg sayang ihik~

    eh! cam Bienda lah gmbr yu ;)

    ReplyDelete
  7. nyum3....

    ne tetiba laporr tomyam neh...hehhe

    bagusnya...wife sapa la neh...ehheh

    ReplyDelete
  8. mesti sedap tomyam tue...rasa lapar pulak...
    tomyam,budu & cencaluk tue tiga2 fav sy...huhu..

    ReplyDelete
  9. Meowwmania:
    Hahaha pikat somi dgn peyut.. :-p

    Ila Honeybunny:
    hehe nyum2.. :-p

    Terbang Bersamaku:
    Wah, kita serupa.. ^_^

    ReplyDelete
  10. TER ke BUZY an la akak dik
    wah banyak citer tertinggal ni
    dah tawin ya...
    SELAMAT PENGANTIN BARU..
    cammmm baru jer bace yg adik baru jer tunang.....
    moga cepat2 timang baby lak ya
    akak doakan moga berbahagia selalu.....

    ReplyDelete
  11. suke gmba kis tuh..!!!hakhak..

    jap.. sape melaka sape klntan..?

    ReplyDelete
  12. SimplySeoul:
    Masaklah dgn kasih sayang, sure sedap.. :-p

    Mamaloveyou:
    Tq kak... tulah, busy nau kan. hehe Amin..

    Abghani:
    hohohoho :-p

    Sue Unnie:
    Hamboi2 Cik Sue.. kemain, bgtau mak kang.. haha I Kelantan tapi addict dgn cencaluk. Then DIA org Melaka, addict dgn budu. :-p

    ReplyDelete
  13. waaaaaaaaaaaa.....romantic kan....;d

    ReplyDelete
  14. so sweet :) semua makanan di atas nampak sedap :)

    ReplyDelete
  15. hehehhee piccy last tu yg tak tahan tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...