Tuesday, August 16, 2011

Merdeka, Ketam dan DuP DaP DuP DaP

Semalam kat tempat kerja ada sambutan Perasmian Hari Kemerdekaan. Memula tu rasa macam malas je nak pergi dengar ceramah merdeka. Faham-faham jelah, kalau dah nak dengar ceramah time bulan puasa ni (macamlah bukan bulan puasa kau rajin sangat dengar ceramah), ke lautlah jawabnya. Dengan mata bukak ala kadar je. Bohsan sangat. Tapi, sebaik habis ceramah segar jadinya mata. Memang dasar...... hahaha

Bertambah-tambah segar bila dapat tau this year juga akan ada sesi pemotongan kek bendera sebagai gimik perasmian sambutan bulan kemerdekaan yang ke-54 untuk tahun ini.


Kek ini besar dan panjang tapi sebelum ia jadi pendek macam tu, awal-awal lagi aku dah rembat siap-siap. hahaha
Gila keji rasa, dengar ceramah taknak, bila ada sesi potong kek, siap-siap pi tadah bekas. haha

Usaha gigih semalam sempat ambik 1 cupcake bunga raya dan sepotong kek bendera di bahagian blue colour. LOL.


Kemain akukan? Cupcake tu terhad, hanya orang-orang yang efisyen bab tapau menapau je akan dapat. hahaha

So, balik kerja gigih kat dapur lak.



Sempat masak ketam masak lemak dan kacang goreng telur.


The simple one that i can cook yesterday. Cukup la untuk makan sorang, ketam sekor dan kacang goreng 5 batang. :-p



Maka lengkapkan berpuasa hari ke-15 semalam.
(Eh..puasa? bukan bendera merah berkibaran ke?)
Kahkahkah



Meow~meow~:
Rasa DuP DaP DuP DaP pulak after sembang dengan Official PG pagi tadi. Macam mana ni? Sempat ke tak ni? huh!
 Relaks Hana, relaksssss.....


THANK YOU FOR READING THIS!

26 comments:

  1. kesian jalur gemilang kena potong

    ReplyDelete
  2. ketam kamu gojes sebab ade tempurungnya... saya nyer xder sebab takut susah nak mkn! suh abg kedai buang sesiap...

    ReplyDelete
  3. wahahhah..kek tu panjang habis kena makan....

    semangat makan kek kan..ehhe

    ketam tu..besarnya...kacang goreng tu sedap...simple jnji sedapp kan..
    ish..ila bila nak berkibar bndera neh...hehhe(alasan nk makan neh)heheh

    ReplyDelete
  4. Dengar ceramah tu bukan wajib... Tapi makan tu laa..

    He..he..he..

    ReplyDelete
  5. hamboi..hamboi..prangai cam aku. tyme mkn xyh pggil, ade siap bratur line vip.HAHA..

    best woo ketam tu. aci k0ngsi resepi la sis.hakhak..

    ReplyDelete
  6. wah..tul2 semangat patriotik ni smpai kek pon mesia..hoho

    ReplyDelete
  7. o mak ai, memang efisyen dan tangkas lah, mesti dah redi awai wai kat meja kek,,hakhak

    ReplyDelete
  8. warghhhh...meleleh air liur nie..
    sapa nak tolong kesattttttt.
    sedapnyaaa kek..nyum2

    ReplyDelete
  9. hana ni rajin masak la~ bagus2..
    nanti dah kahwin buat house warming, jemput-jemput la ye~ he

    ReplyDelete
  10. wow besaunya kek tu.sedap x?ehehehe

    ReplyDelete
  11. mesti cantikkan kek jalur gemilang tu :)

    Makan sorang pun sempat lg masak macam2 :) Rajin tul

    ReplyDelete
  12. mak aiii.. tergoda betul tengok lauk dia.. ni makan sorang, kalau makan berdua nanti mesti lagi bertambah menu dia..

    ReplyDelete
  13. ketam adalah fokus utama..
    heheheh

    ReplyDelete
  14. hana..saya baru perasan ticker hana. ada lagi 2 minggu 1 hari..
    wahh..saya plak yg nervous ni~

    dah tak lama dah tu hana. nanti jadi perantin~ suke suke

    ReplyDelete
  15. Abghani:
    Kalo xdipotong, kesian kami terliuq. haha

    InaAchik:
    Hana suka makan lemak kt tempurung dia tu. :-p

    Meowwmania:
    Hahaha syhhh!!

    Einaz Shah Rizal Thomas:
    Dah nak tpi blum lagi. :-p

    Ila Honeybunny:
    Hahaha tggu hari nmpak.. :-p

    ReplyDelete
  16. WuMing:
    Betul2.. hahaha Dasar....

    Asamasin:
    kan? :-p

    Cik Sue:
    Lbh kurang ye kita. hahaha
    Eh. rasanya resepi tu pernah publish dalm blog, cer cari. kahkah

    Sifu Im:
    Kan? hahah tp yg tapau tu lg semangat. haha

    Fiq:
    Hahha VIP dah rasmi, siap2 pegang bekas trus. buruk benar perangai. kahkah

    Misz Pinkie Winkie:
    Oppsss... jgn smpai meleleh.. hehe

    ReplyDelete
  17. Dhiera:
    haha Insyallah Dhiera, kena tggu housewarming umah sndiri kot. kehkeh

    Rara Pinkmafia:
    Cedap bila dpt kek free.. ngeh2.
    Tq ye Rara, rara pun dlm bloglist Hana. ^_^

    The Lekat Lekit Story:
    Hehe pasni mummy-to-be mesti ngidam nk mkn ketam ni. hehe

    Myra Jay:
    Makan sorang2 kena msk macam2, kalo mkn telur je, bertambah sedih nanti. haha

    Lady of Leisure:
    hehe nak jadi mcm sis, rajin! Suami makin syg. hikhik

    ReplyDelete
  18. Najihah Sahami:
    Oppsss... :-p

    Diana:
    ye? kalahlah kek bendera ni. hehe

    Qaseh Dalia Adelia:
    Haha sabor jelh.

    Dhiera:
    hahaha pinjam jantung Dhiera untuk tumpang berdebar. hehe

    ReplyDelete
  19. sedapnya ketam ni... perghh.. lama giler tak makan ketam... sedap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...