Friday, August 19, 2011

Iftar di luar rumah.

Iftar di luar rumah bukan bermaksud kena halau dengan laki suruh pi makan sorang-sorang kat luar rumah. Bukan. Bukan itu masuk saya. :-p

Semalam, office menganjurkan aktiviti berbuka puasa di Cafeteria IKIP College which is quite good for me. With the variety of Malay dishes, appetiser and desert yang banyak stoknya, after habis every single juadah kat meja, cepat-cepat dia orang tambahkan. Kiranya puas hatilah dengan harganya RM25 perhead.

I tak makan banyak pun. Nanti apa orang cakapkan, orang bendera merah mengalahkan orang yang bendera Malaysia bila makan. (eh?) haha

Hanya makan nasi putih campur nasi goreng, ayam goreng berempah, sambal sotong,ayam masak merah, ikan patin masak tempoyak, ikan belada, asam pedas ikan kerisi,baby kailan goreng dan taugeh goreng SAHAJA.

 Dan sedikit kuih buah melaka, agar-agar pandan, aga-agar jagung, agar-agar pelangi, murtabak, lepat pisang dan tembikai SAHAJA.

Dan, semangkuk kecil laici kang dan tomyam SAHAJA.

See? sikit je kan. T_T
 Hahaha

Kalau dah namanya makan, dari dulu lagi aku cakap, hanya satu petua yang terbest dalam abad ni boleh digunakan iaitu makan sepuas-puasnya. kahkahkah Gila keji rasanya.

Yang lagi bestkan bila dapat berbuka bersama opismate semua ialah dapat beramah mesra dengan family opismate. Time tu jelah nak jumpa dan berkenal-kenalan dengan family dia orang. Tambah-tambah yang bawak suami, anak-anak yang super comel. Mak suka noks. Hahaha


Aku rasakan, maybe aku tak pernah ada adik kot thats why aku sangat suka melayan karenah kanak-kanak. Dan, untuk pengetahuan uolls, kanak-kanak pun suka i tau! hahaha (pi ambik baldi siap-siap untuk munt) Kahkah

Then, today pula kami bergotong-royong kat tempat kerja untuk menyediakan juadah berbuka puasa untuk student. Tapi this year taklah kepenatan sangat kerana student tak ramai pun sebab dia orangkan masih cuti semester.

Menu for today adalah Nasi Tomato dan lauknya aku tak pasti. Sebab budak lelaki yang akan masak. Kami kaum-kaum hawa ni ditugaskan untuk membuat kerja yang ringan seperti menyiang.

Owh, definisi kerja ringan untuk aku ialah bercamwhore sambil menyiang. *wink*


Ok.Ok. Tak baik pandang hina pada perempuan yang bercamwhore seperti itu. Kami sama-sama menyiang dan setelah selai tugasan yang diberi, baru bercamwhore tau!

Tak percaya?

Tu kannnnn... rajinnya dia. :-p

 
Muka ikhlas tu buat kerja. T_T
Kahkah

Selain nasi tomato, kami juga membantu dalam menyediakan bubur lambuk untuk staf kat sini. First time membantu menyediakan bubur lambuk. Baru tau macam mana kekdahnya. (ayat macam orang nak bubur lambuk sendiri je lepas ni) . Padahal awak tu tak makan bubur lambuk pun.


Kesiankan?
Atau ada jugak yang tak makan bubur lambuk macam aku?


 

THANK YOU FOR READING THIS!

18 comments:

  1. untung gilaaaa orang kurus kan.
    semua makan SIKIT-SKIT SAHAJA.
    :))

    ReplyDelete
  2. rajinnya anak dara neh....;-)

    sama la..ila pun xmakan bubur lambuk...tapi cuba2 gak makan...hehe...cuba la makan..hehe

    ReplyDelete
  3. sedap je tgk makanan tu............erkkkk air liur jgn meleleh ye.... hihihiih :P

    ReplyDelete
  4. tak menahan sikit dia tu~ mau kembung perut makan semua tu.
    saya makan bubur lambuk. sedap~

    ReplyDelete
  5. Abg Hani:
    ^____^


    Latika Dot.Dot:
    hahaha kan?


    Ila Honeybunny:
    Dah cuba makan but cannot golah Ila. cmne tu? :-p


    Lindahery:
    haha mkanan free always sedap. :-p


    dhiera:
    hahaha kalo bkn bendera merah lg bnyk mkn agaknya. haha

    ReplyDelete
  6. Wow! Sangat ayu sambil merewangkan diri.....Heheheh!

    Alert perkataan SAHAJA tu.

    =D

    ReplyDelete
  7. iftar sakan nmpk..x ajak pon..hehe

    ReplyDelete
  8. ina pon x mkn bubur lambuk jugak...

    ReplyDelete
  9. ckit nyer mkn.. alalal cket nyer..hakhak

    ReplyDelete
  10. pergh dia punya 'sahaja' tu bukan main banyak...haha

    ReplyDelete
  11. wahhhhh besh nya buka kat luar,tp kalau ramai2 cm ni rara segan nk mkn.

    ReplyDelete
  12. Wow....!!!

    Kat bawah tu gotong royong...

    ReplyDelete
  13. Qaseh Dalia Adelia:
    Sama. 1st time utk ramadan kali ini. :-p

    Syrupmasin:
    sedapkan? haha

    Mommy Fara:
    Haha time keje, kena mengayukan diri. ^_^

    Asamasin:
    Pilah mkn kat cafeteria tu. kahkah

    Sifu Im:
    haha awat xbgtau awl2 nk ikut? :-p

    InaAchik:
    ^__^

    Cik Sue:
    kan? hahaha

    DuniakuAbstrak:
    hahaha padahal...

    Rara Pinkmafia:
    haha kalo mkn, Hana susah sikit nak sgn. kahkah keji gla rasa.

    WuMing:
    Ye WuMing.. hikhik

    ReplyDelete
  14. Rajinnya gotong royong..heheee :-)


    Makan kat luaq dah opis blanja rugi makan sikit2 tau :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...