Wednesday, August 24, 2011

Checklist!Checklist! Balik kampung..

Sedang mengemas barang-barang. After subuh besok, terus bergerak balik kampung. So, barang-barang kena settlekan malam ni. Tunggu nak angkut masuk kereta je. 1st time ni drive time bulan puasa keseorangan lak tu. Semoga mata segar bugar besok untuk drive selama 7 jam. *tarik nafas*
Oleh sebab mau tidur awal malam ni, so checklist buat awal-awal.
 
Perkara utama perlu dibawa pulang:


Wedding stuff. Sebahagian dah ada dalam kereta. DONE.

Kedua penting, kalau tak bawak balik confirm aku kena cari yang lain.

Baju raya kanak-kanak. DONE. Kasut je tak beli lagi.

Yang bakal memeriahkan raya:

Biskut raya dan kerepek. DONE.

Baju raya kat kampung, so aku balik sehelai sepinggan je ni. Baju jalan pun ada kat kampung gak. SETTLE.

Tadi berbuka makan nasi dan sardin je. Malas nak beli barang basah, cuti lama nau, kang membusuk ayam ikan simpan lama-lama dalam peti ais. Sebenarnya nak sertakan sekali resepi Nasi Goreng Hijau yang menjadi menu bersahur pagi tadi.

Tapi memandangkan esok nak bertolak awal pagi, aku tidur dululah. Sampai kampung esok baru aku share resepi Nasi Goreng Hijau.

Owh, dem. Lupa nak copy lagu raya dalam pendrive. Tak feelinglah balik kampung tak dengar lagu rayakan, kadang-kadang setengah tempat tak ada coverage.



Ok. Nak copy lagu jap.

Good night and selamat bersahur.



Meow~meow~:
Doakan aku selamat sampai ke destinasi yang dituju ye. Mohon maaf jika ada tersilap kata, terkasar bahasa sepanjang korang mengenali aku. Walapun kita kenal dalam dunia maya tapi aku rasa sangat close dengan korang dan sayang semuanya. Tata.

THANK YOU FOR READING THIS!

16 comments:

  1. perghh bnyak barang nk bawak balek..hati2 :)

    ReplyDelete
  2. nak buku tu..haha..

    leklok yer balik. m0ga slmt smpa. mOga takdek yg tertinggal. da smpi msg. hekhek.

    ReplyDelete
  3. Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

    ReplyDelete
  4. Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

    ReplyDelete
  5. wahh.. selamat balk kampung.. hehe
    Hana, jom join contest kt blog kitrg.. meow meoww

    ReplyDelete
  6. owh..duet raya aku ko tinggalkan..cehhhh

    ReplyDelete
  7. hati2 di jalan raya...selamat bercuti & selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  8. hati2 ye hana~ selamat berhari raya dan selamat menjadi pengantin baru~

    ReplyDelete
  9. Wah.. siap buat checklist... Kelasss gitu..

    Pandulah dengan selamat..Biar lambat..asalkan selamat

    SALAMAT HARI RAYA..


    Dah sedia duit Raya untuk anak buah kat kampung ker?

    ReplyDelete
  10. hati hati hana drive sensorang tuh..semoga selamat sampai~

    ReplyDelete
  11. kak..balik tu hati2 tau..konvo ump lepas raya nanti apik akan turun..nak tengok adik2 junior..hehehe...

    selamat hari raya tau...

    ReplyDelete
  12. Bestnyer balik kampung.. :-)

    Drive sorang2 smpai 7jam berani ek :-)

    ReplyDelete
  13. Syrupmasin:
    haha Tq.

    Cik Sue:
    Psst, dpt x msge Hana? ekeke

    Run Away:
    Salam.. selamat hari raya. tq drop by here. ^_^

    HeeBum:
    Hehe Tq. Insyallah, if hana free, hana join eh. Tq tau. ^_^

    Asamasin:
    Meh ambk kt umah. ekeke

    Lindahery:
    Tq Linda..^_^

    Dhiera:
    Tq Dhiera..Thanks for the advance wishes.. :-p

    WuMing:
    Mesti la WuMing, kang ada brg yg tertinggal. Tq WuMing..

    Fyza:
    Ok. Hana akan dgr nasihat Fyza.. :-p

    Apik Pehe:
    Ye ke? Ok. Konvo 1 Oktober tau. Nanti dtg hello2 akak. Btw, Tq.

    Sifu Im:
    Selamat hari raya gak. ^_^

    Myra Jay:
    Terpaksa beranikn diri.. huhu nanti dh tawen, xsorang2 lg. ekeke

    ReplyDelete
  14. saye nampak kotak carlo rino.kasut raya eh.hehehehe =0

    ReplyDelete
  15. tu dia....sakan sungguh dia beraya ye...

    macam2 barang semua nak bawa balik...heheh....

    kueh raya banyak tu....ehhehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...