Wednesday, July 20, 2011

Feeling ala-ala Korea gitu.

Uhuk.. tak selesa betul bila tekak sakit, hidung tersumbat. Macam nak bagi hint je demam bakal berkunjung tiba. Bila dah takut demam akan menyerang, mulalah cari ubat. Tu yang pi makan ubat sampai terlena semalam. Langsung terlupa nak tengok Korean drama, Personal Taste dan Babyfaced Beauty. Huh!

Pagi-pagi Teman Penyayang sms,

"Larat ke yang g keje?" - from Teman Penyayang.

"Syg lupa nak tengok cite korea malam tadi. Biey tengok x?Cite." - to Teman Penyayang

"Ish.. syg ni". - from Teman Penyayang

Memang tengah ketagih cite korea ni. Bukan setakat cite korea, sinetron Indonesia pun aku layan. hahahaha


Schedule on weekdays.

8 pagi - 5 petang :
Keje

5.30 - 6.30 petang :
Lepak sambil makan-makan depan tv menonton Sinetron NIKITA. 

6.30 - 7.30 malam :
Lepak depan tv lagi menonton sinetron KAWIN MASAL :-p

7.30 - 8.30 malam :
Mandi, masak, sembahyang, basuh baju

8.30 - 10.15 :
Mula-mula tengok PERSONAL TASTE kat 8tv. Dah pukul 9.05 malam, tukar channel 391 bagi laluan pada BABYFACE BEAUTY pada hari Isnin dan Selasa yang lagi best dari Personal Taste. Kalau hari Rabu dan Khamis lak, pukul 9.05 tukar channel ke 391 jugak untuk menonton ROMANCE TOWN yang superb best. (motip besarkan font??)

10.15 malam :
Aktiviti bebas. KALAU ada meow kat rumah, main geletek-geletak dengan meow, KALAU broadband tak bermasalah, main tenet dulu. KALAU rajin masak, menikmati supper dulu, KALAU dah tak ada apa-apa nak buat, masuk tidur jelah!


Hah, baru taukan betapa padatnya jadual weekdays aku yang bermotipkan cite dari obersi semuanya. Tak mainlah dek non oooii cite Melayu ni.. hahahaha 

Tipu je. Aku layan je cite Melayu sebenarnya. Like Dewa Cinta, Tahajjud Cinta dan paling latest aku tengok pagi tadi ialah Halimah Jonggang The Series. Kahkahkah

Story-mory pasal cite korea ni kan, asal eh pantang tengok dia orang makan je, aku mesti terliur punya. Dia orang ni, kalau berlakon part makan, ya ampun bersungguh benar. Sampai aku pun terliur sama. Padahal entah apa dia orang makan pun aku tak tau. hahaha

Gara-gara terliur jugak, aku pi masuk dapur create makanan korea tapi versi Melayu punya. Baru feeling makan dengan Lee Min Ho kan? :-p


1 bowl rice and 1 bowl kimchi soup.


Ramen.
(Tak nak mengaku kau tu meggi kari. haha)


Bibimbap.
(Atau kau boleh panggil bubur nasi versi feeling korea. T_T)
Aku pernah buat entry pasal bibimbap ni. Kat SINI ye. Hehehe


 Satu lagi aku suka pasal cite korea ni, bila part bisnes-bisnes. Dia orang ni, akan tunjuk kat kita macam jenis keje dia orang jalankan like bidang perhotelan, fashion designer, bidang tekstil, buat soju dan macam-macam lagi. Dia orang akan cite macam mana dia orang run the bussiness, masalah hadapi, nak selesaikan cabaran tu. Tapi tak adalah detail sampai aku pun boleh run thats bussiness. Tapi sebagai penonton, aku boleh tau la serba sedikit pasal bussiness tu. Kan menarik tu.

Cer cite Melayu buat gitu, tak adalah memanjang cite pasal masuk opis, duk dalam bilik, tunggu setiausaha bawak masuk file untuk sign, masuk bilik meeting. Bohsankan asyik gitu je. Hehe



Till then.
Tekak makin sakit.
Eh. tiba-tiba. Macam ada kena mengena dengan tangan yang menaipkan.

^_^

THANK YOU FOR READING THIS!

17 comments:

  1. jom gi korea!!!! hohohohohoho

    ReplyDelete
  2. ila pun layan cita personal taste tu..hehe.

    eh magie ke tu?sedapppnya..nyum3..

    ReplyDelete
  3. ari tu trtgk gk babayfaced beauty.tp mayb xikut so xlyn la.tapi kawin masal pon syok gak!jln cite sengal betol!hidup sachi,rio,ben etc seolah2 xde kje lain.personal probs je dorg pk.xyah nk g kje terok2.haha.

    cam sedap je babap bap tu..eh slh eja..bibimbap :))

    ReplyDelete
  4. Naddy : Fulus gak ada.. hehe

    Ila HoneyBunny : Bezkan Personal Taste tu? tu bukan megi, tu ramen.. :-p

    Ika : Memang sengal cite kawin masal tu tp still lyn..hahaha btw, cite babyfaced beauty bez la Ika.. comel gila kot heronya. bla ketawa tak nmpak mata. hehe

    ReplyDelete
  5. tak berapa minat makanan korea

    lg suka makan asam pedas kot hehe...

    ReplyDelete
  6. Meowwmania : A'ah, asam pedas lg sedap kot.. hehehe

    ReplyDelete
  7. erm , kuno..saya tak tau citer korea

    ReplyDelete
  8. ooo rupanya peminat setia koreansssss....!!!

    ReplyDelete
  9. dah lama tak kemaruk korea..
    ada anak dah tak boleh la nak layan2 sangt..
    hhehehh

    ReplyDelete
  10. eh kite pun layan korea:) boleh geng ni..

    ReplyDelete
  11. Imanshah : Cikgu, sila lyn cite korea lpas ni. budak2 sklh mesti syok tu dgr cikgu bercerita. kehkeh

    Madam Lala : Baru terlibat Madam.. hehe

    Diana : Layan sikit2, lama2 jd bukit. teheee

    Winodds : Hello geng! ^_^

    ReplyDelete
  12. kimci soup..? tak berapa nak suka,,

    ReplyDelete
  13. Blogtilldrop : Ekceli, tu tomyam..xtau pun mcm mana rasa kimchi soup.. hikhik

    ReplyDelete
  14. hahaa.. same.. suke sgt korea.. makan nasik pun nak dlm bowl wane hitam.. pstu.. ngn sudu korea yg pjg tu.. hahaa. padahal makan nasik ngn sup je pun.. dah rasa korea habis.. makan megi kari pun same.. ekkeke..

    hana.. join la contest hello kitty tu..

    hee.. sy ada byk collection cite korea? nak donlod? hee

    ReplyDelete
  15. amboi..sdap2nyer

    na..ni link nasi padang paku

    kdai tu dkt reject shop la

    hek3 http://blackcardamompods.blogspot.com/2011/07/nasi-padang-paku.html

    ReplyDelete
  16. Umihumairah : orait. harus tgk nih.. tq kak.. hehe

    Scya Lollita : hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...